

Jednoduchá játrová "roláda" v parním hrnci
Doba přípravy: 1 hodina Pokrmy z vnitřností 20 názorů
Suroviny
- 1 tácek kuřecích jater (cca 500g)
- 3 rohlíky
- 3 celá vejce
- 3 lžíce sádla
- drcený česnek
- sůl
- pepř
- majoránka
- koření podle vlastní chuti - grilovací koření apod.
- umělohmotné střívko na tlačenku (k dostání běžně v papírnictví)
- provázek na zavázání
Postup přípravy receptu
Sádlo rozpustíme a necháme trošku zchladit. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Játra rozmačkáme rukou nebo použijeme jakýkoliv robot, který obvykle používáme. Smícháme, přidáme vejce a koření, promícháme.
Umělohmotné střívko na tlačenku na jednom konci zavážeme provázkem, pro lepší manipulaci při plnění postavíme do zavařovací sklenice. Naplníme tak, aby se vešlo do parního hrnce, lepší je udělat dva menší válečky než jeden velký.
Paříme 40 minut, nemusíme otáčet. Po uvaření vytáhneme, položíme na talířek a necháme vychladit aspoň tak dlouho, až se rozpuštěný tuk vstřebá.
Poznámka
Můžeme konzumovat teplé i studené.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Jednoduchá játrová "roláda" v parním hrnci
-
Výborná,jednoduchá a bez mouky.
-
A tohle jsem Marci přehlídla, nemůžu tady být pořád.
Supééér!
-
V kastrole ve vodě jsem vařila celkem 30 minut. Měla jsem z množství, uvedeného v receptu, udělané dva válečky, oba jsem vařila najednou ve větším kastrole. Po 15 minutách vaření jsem je otočila. Protože válečky mají tendenci plavat, zatížila jsem je po otočení talířem (vařila jsem pod pokličkou). Delší vaření neublíží, horší by bylo, kdyby to nebylo dovařené.
Fotku vaření v kastrole přidávám taky. -
Tahle roláda-neroláda vypadá dobře, chtěla bych jí vyzkoušet, ale nemám parní hrnec a tak bych potřebovala vědět jak dlouho vařit v kostrole. Anička Kocíková píše 25 min.v hrnečku,tak to znamená podobný čas i pro vaření v kastrolu?
-
Ď za foto na řezu
-
Betyno. Roláda - neroláda. Ale nápad je to dobrý a já ho jisto jistě zkusím. Líbí se mi. +bodík 8
-
Betyno dík za odpověd
. Já ty komentáře nečetla
-
už je tady fotek... tak jedna na řezu
-
Co takhle sem dát foto na řezu?
-
aspon spotřebuju játra v mrazničce
-
Papri, také se na to chystám, vařit ve vodě lze, přečti si komentář Aničky Kocíkové.
+5
-
fotka vaření v kastrole přidána
-
Ano, dříve jsem to vařívala ve vodě (píšu to trošku níže ve 14.14)přidám fotku jak vařím v kastróle - počas vaření jsem to vždycky otočila, ono to totiž plave. Když váleček nechtěl držet otožený, zatížila jsem to talířem
-
Vypadá to lákavě
, ale nemám parní hrnec
. Šlo by to normálně uvařit ve vodě?
-
V tom hrníčku by to totiž taky šlo pařit v pařáku, dala bych to do hrníčků nebo do misky na rýži - v misce na rýži pařím "hrnkové" knedle. Nebo bych tu misku vyložila potravinářskou fólií. Když dělám hrnkové knedlíky v pařáku v misce na rýži, tak ji buď vymazávám tukem nebo tam dám tu potravinářskou fólii, tak stejně bych to asi udělala s těmi játry?