Čajové stříkané - cukroví
Recept ještě nebyl hodnocenTuk, vejce a cukr vyšleháme elektrickým šlehačem a vmícháme mouku a vanilkový cukr. Stále šleháme, mouku přidáváme po částech. Těsto je tužší a lžící dáme do pytlíku se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tuk, vejce a cukr vyšleháme elektrickým šlehačem a vmícháme mouku a vanilkový cukr. Stále šleháme, mouku přidáváme po částech. Těsto je tužší a lžící dáme do pytlíku se…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme alespoň jednu hodinu v chladnu odpočinout. Pak těsto vyválíme a vykrojíme si (rádýlkem) čtverečky, na ně dáme náplň…
Všechny suroviny smícháme dohromady. Jako poslední vmícháme čokoládu (oříšky,lentilky,....). Necháme odležet v ledničce asi 30 minut. Poté z těsta tvarujeme placičky,…
Do mouky nastrouháme studenou Heru a přidáme pivo a sůl. Zpracujeme těsto a necháme půl hodiny v lednici odpočinout. Mák spaříme horkým mlékem do hustší konzistence a…
Z mouky, másla, jogurtu, soli a prášku do pečiva zpracujeme těsto, které si rozdělíme na 4 nebo 2 díly (záleží na vás jak chcete mít závin velký). Připravíme si náplň …
Přes noc necháme heru mimo lednici, ať se dobře zadělává do těsta. Připravíme kvásek - droždí s mlékem a cukrem.Mezitím co pracuje kvásek, připravíme mouku, sůl, heru…
Přes noc necháme heru mimo lednici, ať se dobře zadělává do těsta. Připravíme kvásek - droždí s mlékem a cukrem.Mezitím co pracuje kvásek, připravíme mouku, sůl, heru…
Z odpočatého těsta vyválíme pláty o síle maximálně 5 mm. Na plechu (nemastíme) radýlkem nakrájíme pásy široké 8 až 10 cm (rozpečou se do šířky!). Vytvoříme okraje (asi 5…
Máslo utřeme s moučkovým cukrem. Z mléka, pudinku a cukru uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout a pak ji vmícháme do utřeného másla s cukrem. Heru…
Všetky ingrediencie dáme do pekárne a program cesto. Medzitým vymiešame maslo, heru, syr, žltok, rozstlačený cesnak a vegetu. Z cesta urobíme 3 bochníky a rozvaľkáme…
1. Připravte vodní lázeň. Do kastrolu nalijte vodu a postavte na něj větší ohnivzdornou misku tak, aby se nedotýkala hladiny. Vodu přiveďte k varu. Do misky vložte heru…
Linecké cukroví je velmi oblíbeným druhem cukroví během svátků. A když nahradíme klasickou mouku, moukou bezlepkovou, můžeme voňavým a křehkým lineckým potěšit i…
Trubičky patří na Vánoce mezi oblíbené cukroví. Trubičky z kakaového těsta naplníme oblíbeným krémem nebo pařížskou šlehačkou, namočíme do čokolády a můžeme je nazdobit…
Mřížkové koláče jsou efektní na oko a lahodné na chuti. Jejich výhoda je ta, že vypadají náramně slavnostně, ale příprava je snadná. Na tento koláč připravíte těsto,…
Drobné křehké pečivo plněné nadýchanou cukrovou pěnou. To jsou kremrole. Tukové těsto se šlehačkou jednoduše vypracujeme, necháme uležet a poté jej motáme na trubičky.…
Smícháme mouku se solí a cukrem, přidáme ztuhlý tuk nakrájený na menší kousky a vytvoříme drobenku. Pak přidáme studenou vodu a těsto dále hněteme až se spojí, pracujeme…
Jemný a šťavnatý jablečný moučník nejen pro podzimní dny. Pochutnáte si na něm při posezení u kávy nebo čaje. Kdo má rád chuť skořice, může si ji špetku přidat do…
Heru utřeme s cukry, poté přidáme mléko, mouku, vajíčka a ostatní ingredience. Do připraveného těsta vmícháme modré barvivo. Lijeme na již předem vymazaný pekáč, vzápětí…
Heru s vanilkovým a moučkovým cukrem utřeme do pěny, postupně přimícháme žloutky a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Banány rozmixujeme, zapracujeme do těsta a nakonec…
Změklý tuk třeme s cukrem do pěny, přidáme rum a ještě chvíli šleháme. Pak přidáváme po jednom celém vejci - postupně a vždy dobře rozšleháme, pak mouku smíchanou se…
Ve velké míse rozšleháme vanilkový cukr, cukr krupice a heru (či máslo) dokud se tyto směsi nespojí dohromady, postupně přidáme 3 vejce a špetku soli. Přidáme hladkou…
Heru utřeme s cukrem, přidáme mouku a ořechy a poté lehce vmícháme bílkový sníh.Na vymazaném a vysypaném plechu pečeme 30 minut. Poleva: žloutky umícháme s cukrem a…
Heru utřeme s cukrem, přidáme mouku a ořechy a poté lehce vmícháme bílkový sníh.Na vymazaném a vysypaném plechu pečeme 30 minut. Poleva: žloutky umícháme s cukrem a…
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny.Pak postupně zašleháme horkou vodu. Vmícháme mouku a nakonec sníh z bílků.Nalijeme na vymazaný + vysypaný plech s vyšším okrajem a…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Královna pampeliška: Víte, že jíst se dá úplně celá od kořínku po žluté květy? Vyrobíte z ní třeba tohle netradiční želé
Pečené koleno á la Růženka: Štavnatá a lehce pikantní delikatesa potřebuje speciální směs ingrediencí a delší přípravu
Kořeněné sušenky Speculatius vypadají krásně a ještě lépe chutnají, příprava je navíc velice snadná. Potřebují jen jemné zacházení