Křehké řezy s jablky

Suroviny

1 Hera
400 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
2 žloutky
3 lžíce mléka
6 lžic cukru moučka
8 větších jablek (cca 1 kg)
2 vanilkové pudinky
6 lžic pískového cukru
špetka skořice

Postup přípravy receptu

  1. Z přísad uděláme těsto, rozdělíme na dva díly a necháme chvíli odpočinout v lednici.

  2. Jablka nakrájíme na tenké měsíčky, zasypeme cukrem a pudinkem a necháme odležet, dokud nepustí šťávu.

  3. Těsto rozdělíme na 2 části.

  4. První část těsta vyválíme a dáme do vyššího plechu, vymazaného a vysypaného moukou.

  5. Na těsto dáme jablkovou náplň (i se šťávou), posypeme skořicí, můžeme přidat i oříšky nebo rozinky a přikryjeme druhou polovinou těsta.

  6. Pečeme v předehřáté troubě (cca 160 – 180 o) do zlatova (v tomto případě je méně více, jak zhnědnou okraje a trochu na povrchu, je hotovo).

Komentáře k receptu Křehké řezy s jablky

  • Ivana Ivana(neregistrovaná)

    Velmi podobné těsto používám léta na závin. Nemá chybu. Jen místo mléka dávám 4 lžíce octa a 6 lžic vody. Cukr ani prášek do pečiva nedávám. Je to velmi starý a osvědčený recept.

    Odpovědět

Tématické fráze: řezy s jablky křehké řezy jablkové řezy křehké řezy s jablky křehké těsto s jablky křehká buchta s jablky křehké jablkové řezy moučníky z křehkého těsta s jablky krehka buchta řezy z křehkého těsta křehké těsto na jablečné řezy jablečné řezy z křehkého těsta křehka jablkova buchta zákusek s jablky jablkové řezy z křehkého těsta křehká jablečná buchta buchta z křehkého těsta recept na řezy s jablky řez s jablky jablkový rez