Brambory s pórkem a smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenSyrové brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zapékací mísu si vymažeme máslem a vyskládáme brambory asi do 1/3 výšky misky. Přidáme pórek, další vrstvu brambor a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zapékací mísu si vymažeme máslem a vyskládáme brambory asi do 1/3 výšky misky. Přidáme pórek, další vrstvu brambor a…
Heru nebo máslo dáme pomalu rozpustit. Do mísy nasypeme mouku, kypřící prášek a rozpuštěné máslo. Vejce rozšleháme v mléku a přidáme do mísy. Smícháme dohromady a…
Vše dám do mísy a rukama zpracuji těsto, které rozdělím na dvě poloviny. Obě poloviny vyválím na šířku plechu. Na plech dám pečící papír. Položím jeden plát rozváleného…
Cukroví z ořechového těsta, které se vám rozplyne na jazyku. Věřte, že nezůstanete u jednoho sousta. Foukané rohlíčky patří k nestárnoucí klasice. Už naše babičky je…
Z uvedených surovin na drobenku zpracujeme sypkou směs. Na pekáč položíme pečicí papír – je důležitý! Na něj vysypeme 3/4 směsi. Z mléka, pudinkových prášků a cukru…
Klasické kynuté české nadýchané buchty vonící máslem a zasypané moučkovým cukrem nikdy neomrzí. Když je upečete podle tohoto léty prověřeného receptu, jistě se vám…
Když se peče štrúdl, jeho vůně nás láká už z dálky. Nejen podzimní dny jsou touto vůní protkané. Sladké těsto, jablka, pikantní rum a skořice a do toho jemná vanilka. To…
Chystáte se dělat koblihy, ale přemýšlíte, jak je ozvláštnit? Co takhle vytvořit z kynutého těsta pletence? Z těsta vytvoříte válečky a ty vzájemně propletete a usmažíte…
Heru utřeme s cukry, poté přidáme mléko, mouku, vajíčka a ostatní ingredience. Do připraveného těsta vmícháme modré barvivo. Lijeme na již předem vymazaný pekáč, vzápětí…
Nejdřív je třeba vyrobit oba krémy, aby měly čas ztuhnout: 300g másla důkladně promícháme (doporučuji skutečně ručně míchat, elektrickým šleháním krém ztrácí část chuti)…
Med, mléko, máslo a cukr rozpustíme - nesmí vařit. Přidáme mouku, jedlou sodu a vejce. Z ještě teplého těsta - je tvárené jako modelína - vyválíme 3 placky a v…
Náplň: všechno smícháme a rozšleháme mixérem a dáme do lednice, než si vytvoříme korpus. Korpus: sušenky rozdrolíme, přidáme vločky, rozdrcené mandle, rozpuštěné máslo…
Ze všech surovin uděláme těsto, dáme na plech na pečící papír. Mezitím si připravíme náplň, kterou vylijeme na těsto. Nakonec vyšleháme bílky s cukrem a kokosem a opět…
Z hladké mouky, droždí, vajíčka, oleje, mléka a trošky soli si zaděláme těsto (nejlépe v pekárně).Po vykynutí těsto rozválíme, postrouháme na ně Heru a následně uvařené…
Žloutky,máslo,Heru a moučkový cukr utřeme.Přidáme mouku s práškem do pečiva a vypracujeme těsto.Jednu třetinu těsta dáme ztuhnout do lednice a dvě třetiny vymačkáme na…
Mouku smícháme s kypřícím práškem a cukrem, přidáme vejce a změklou Heru. Zpracujeme ručně těsto, které dáme alespoň na hodinu do lednice. Na náplň smícháme tvaroh s…
Krok 1: těsto: tvaroh, tuk, mouku spojíme v hladké těsto, ihned válíme placku cca 0,5 cm, ze které nakrájíme čtverečky na šáteček nebo kolečka, která po naplnění jen…
Suché přísady prosijeme na vál a přidáme nakrájený tuk, vejce. Těsto dobře propracujeme, zabalíme do folie a dáme alespoň na půl hodiny do ledničky.Pak vyválíme,…
Milujete Vánoce a už se jich nemůžete dočkat? Zkraťte si čekání na nejhezčí svátky v roce a upečte si s námi tohle nejoblíbenější cukroví. Křehké těsto a pikantní…
Připravte tyto výborné koláče z kynutého těsta. Naplníte je dvěma druhy náplní, posypete žmolenkou a můžete péct. Z tohoto těsta lze připravit i chodské koláče, rohlíčky…
Sezóna rebarbory je pomalu v plném proudu. Tato zelenina nalezne své využití hlavně ve sladkých moučnících. Kombinace tvarohu a nakyslé rebarbory, na lahodném korpusu,…
Pokud máte doma kostku tvarohu, můžete zkusit tyto velice jednoduché tyčinky. Těsto je jednoduché, perfektně se s ním pracuje, pěkně lístkuje a jde použít na slano i na…
Mouku nasypeme na vál. Heru rozkrájíme na malé kousky,přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto, kterým zaplníme středně velkou formu. Náplň umícháme nejlépe…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Masopustní neděle je za dveřmi: Oslavit ji můžete třeba gerštlem, vydatnou polévkou z krup podle M. D. Rettigové
Bavorská specialita z jednoho hrnce: Pichelsteiner je šťavnatá směs masa a zeleniny, kterou si zamiluje každý
Twisted bacon aneb Zakroucené tyčinky ze slaniny. Díky této fintě z Tik Toku bude slanina úplně nejkřupavější