Jablečný závin II.

Lara8 Kuchař: Lara8

Moučníky , Záviny, rolády 10 názorů

Suroviny

1/4 kg hladké mouky
4-5 lžic teplého mléka
1 vejce
80 g rostlinného tuku
špetka soli
2 lžíce octa
Náplň:
jablka nastrouhaná nebo nakrájená bez slupky
strouhanka
cukr krupice
vanilkový cukr
skořice nebo skořicový cukr
rozinky
ořechy
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme a vytvoříme těsto, které si rozdělíme na dvě stejnoměrné poloviny. Ty potom vyválímě.

  2. Na rozválené těsto pokládáme nastrouhaná nebo nakrájená jablka, posypeme hrstkou strouhanky, vanilkovým cukrem a cukrem krupice (dle chuti a potřeby), skořicí nebo skořicovým cukrem a na závěr přidáme rozinky nebo ořechy.

  3. Těsto i se směsí zavineme a dáme na olejem vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při 180 stupních.

Poznámka

Vhodné, pokud máte rádi závin z listového těsta. Těsto je podobné chuti. Pro velké labužníky doporučuju dvojitou dávku a jablečnou náplň je možno nahradit tvarohem, mákem nebo i povidly. Přeji doboru chuť :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 34 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jablečný závin II.

  • piskota piskota

    Tento závin je úplně luxusní, těsto se rozpadá už v puse, děkujeme za super recept, za září jsem ho dělala již 3 a dneska na něj opět chystám :-) :-K

    Odpovědět

  • Lara8 Lara8(autor receptu)

    Pro Hanka:
    Tuk dávám do těsta rozpuštěný a zpracuji ho s ostatními surovinami.

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Já mám zase vždycky problém s tím, jestli ten tuk je rozpuštěný nebo jen povolený.Zdá se to být jedno, ale jedno to není, mám to vyzkoušené.
    Prosím autorku : Lara8 (Klára), jestli by mi mohla odpovědět, v jakém "stavu" ten tuk do těsta dala. Díky Hanka

    Odpovědět

  • Lara8 Lara8(autor receptu)

    Tak to jsem moc ráda. A děkuji za fotku. Vážně se povedl :yes::-)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Závin chutnal:-ppřidala jsem foto:yes:+3

    Odpovědět

  • Lara8 Lara8(autor receptu)

    Před pečením ho samozřejmě potřít můžete. Já ho potírám rozšlehaným vajíčkem, ale je možné ho potřít také olejem nebo jak psala olina16, tak také herou.

    Odpovědět

  • olina16 olina16

    Jestli můžu odpovědět já, tak potírám před i po upečení rozpuštěným máslem nebo herou.

    Odpovědět

  • pejsek pejsek

    Výborné :yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Zajímavý recept, vyzkouším.Před pečením se závin ničím nepotírá?

    Odpovědět

  • olina16 olina16

    Tenhle závin znám, akorát dávám tuku jen 50g a místo mléka vodu. U nás v rodině se peče už snad 40 let a říkáme mu netažený jablečný závin. S těstem se krásně pracuje. Jablečné záviny miluju a tenhle je pro nás ten nej:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: rychlý jablečný závin jablečný závin z listového těsta jablečný závin s olejem jablecny zavin čím potřít závin jablečný závin s mákem jablečný závin bez tuku jabkovy zavin jablečná náplň do závinu jablečný závin recept jablečná závin jablečný závin s herou závin s olejem listový závin s tvarohem závin s mákem a jablky čím potřít jablečný závin zavin s jablky a makem jablečný štrudl s herou čím potřít štrůdl zavin s herou

Zapomněl/a jsem heslo