Lentilkový dort pro děti
Recept ještě nebyl hodnocenTroubu předehřejeme na 180 °C. Bílky oddělte od žloutků a se špetkou solu je ušlehejte do tuha. Přidejte k nim oba cukry a poté i žloutky. Mouku smíchejte se solamylem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Troubu předehřejeme na 180 °C. Bílky oddělte od žloutků a se špetkou solu je ušlehejte do tuha. Přidejte k nim oba cukry a poté i žloutky. Mouku smíchejte se solamylem a…
Korpus: všechny ingredience smícháme a vytvoříme hladké těsto, které rozdělíme na dvě části. Do jedné vmícháme sypké kapučíno ( případně trochu povolíme mlékem ) a obě…
Tato domácí salámová pomazánka je chutná a jednoduchá, může být rychlou volbou pro svačinu nebo snídani. Pokud hledáte způsob, jak využít zbytky salámu, tento recept je…
K létu patří výborné moučníky, ve kterých si vychutnáme sezónní ovoce. V tomto koláči doplníme kynuté těsto jemnou tvarohovou náplní, sladkými jahodami a zlatou a…
Nejprve z uvedených ingrediencí připravíme pouhým smícháním a krátkým, ale důkladným propracováním těsto.V dostatečném předstihu zapneme troubu a předehřejeme ji na 160…
Zkuste upéct moučník - vlastně spíše „nemoučník” - vhodný díky použitému druhu sladidla a sníženému obsahu sacharidů i pro diabetiky, bezlepkovou stravu i vyznavače…
Lahodné piškotové řezy s tvarohem a šlehačkovou náplní jsou nadýchané a vláčné. Nejlépe chutnají vychlazené z lednice, kde se chutě mohou propojit a korpus pořádně…
Amazaké je tradiční japonský dezert, který je lehce stravitelný a má díky fermentaci sladkou chuť. Když k němu přidáme tvaroh a ovoce, získáme lahodnou a vydatnou…
Špaldová tvarohová štola je moderní pojetí klasického vánočního pečiva, které spojuje jemnost tvarohu s výživnými vlastnostmi špaldové mouky. S každým kouskem si…
Sýrové chipsy jsou velmi oblíbenou lahůdkou, která obvykle slouží ke zdobení pokrmů. Sýrová kolečka podle tohoto receptu využijete jako součást pohoštění pro návštěvu…
Tato roláda je dokonalým spojením jemného špenátového těsta, výrazné chuti krémové gorgonzoly a sladkosti rajčat. Tento originální předkrm nebo lehké pohoštění oslní…
Slané šneky z listového těsta jsou díky snadné přípravě a skvělé chuti častým a oblíbeným pohoštěním na oslavách i setkáních. Ochutnejte je s výbornou tvarohovou náplní…
Příprava odpalovaného těsta sice působí složitě, když ale správně dodržíte postup, není se čeho bát. Těsto je po upečení nadýchané a křupavé. S tvarohovým krémem a…
Listové těsto je oblíbené pro svou univerzálnost a snadné použití. V tomto receptu z něj během pár chvil vykouzlíte řezy plné strouhaných jablek, piškotů a vláčného…
Čokoláda, vyšlehaný tvarohový krém, šlehačka a jahody tvoří v tomto dezertu dokonalou kombinaci chutí, ideální hlavně pro letní období, kdy vrcholí sezóna jahod.…
Vyzkoušejte tento svěží letní dezert do skleničky – připravíte ho během chvilky, ale nejlépe chutná po odležení v lednici. Stačí navrstvit rozmačkané ovoce, tvarohovo…
Tvarohové knedlíky jsou díky přidaným bramborám ještě vláčnější a naplněné švestkami jsou opravdu skvělé. Pokud uvaříte brambory s předstihem, samotná příprava těsta je…
Někdy stačí trocha fantazie a obyčejná buchta se promění v něco výjimečného. Špaldové těsto s cuketou oživí vlašské ořechy, rybízový džem se propojí s hořkou čokoládou…
Rychlá a zdravá pomazánka z mrkve a jablka má jemně nasládlou chuť, kterou podtrhuje včelí med. Na kousku celozrnného pečiva je pomazánka vhodná i jako lehká večeře nebo…
Rozpečené bagetky s voňavým bylinkovým máslem a pikantní tvarohovou pomazánkou s krenexem podáváme ozdobené ředkvičkami a jarní cibulkou. Můžeme si je vychutnat třeba…
Heru nakrájíme na malé kousky do misky, přidáme tvaroh a nakonec mouku. Vše pečlivě smícháme a zpracujeme, necháme chvilku odležet. Vše je hotovo.
Z vajec a cukru našleháme pěnu, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, nalijem do formy a dáme péct do předehřáté trouby na cca 25-30 min. (180 stupňů) Vyrobíme…
V robotu rozmixujte banán s vločkami, citronovou šťávou a kokosovým olejem. Promíchejte s kakaem.Vyložte formu pečícím papírem a směs rovnoměrně vymačkejte do tenké…
Změklé máslo utřeme s cukry a žloutky.Přidáme tvaroh a sníh z bílků, a nakonec mouku s práškem do pečiva. Těstem naplníme vymazanou a vysypanou (polohrubou moukou)…