Čokoládovo-tvarohové poháry
Recept ještě nebyl hodnocenŠlehačku vlijeme do kastrůlku a nalámeme do ní čokoládu.Za stálého míchání zahříváme, dokud se čokoláda nerozpustí, ale pozor - nesmí vařit!Necháme vystydnout a dáme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šlehačku vlijeme do kastrůlku a nalámeme do ní čokoládu.Za stálého míchání zahříváme, dokud se čokoláda nerozpustí, ale pozor - nesmí vařit!Necháme vystydnout a dáme na…
Nejprve uvaříme pudink. Do hrnce dáme ohřát 350 ml mléka, přisypeme 3 lžíce moučkového cukru. Když je mléko horké, přisypeme vanilkový pudink a mícháme do zhoustnutí.…
Vyšleháme vejce, tvaroh, cukr, citronovou šťávu a postrouhanou kůru. Přidáme mouku s práškem do pečiva.Naplníme formy na muffiny (12 kusů) a pečeme při 180 - 190…
Troubu předehřejte na 170 ⁰C. V mixéru rozmixujte všechny ingredience na korpus včetně chilli. Připravte si formičky na muffiny (nejlépe silikonové), rozložte je na…
Nejdříve vymícháme tvaroh se smetanou a moučkovým i vanilkovým cukrem. Poté nastrouháme pomerančovou kůru a citronovou kůru.Přidáme vaječný likér a smícháme.Na vále…
Těsto: Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce a střídavě mléko a mouku s kypřícím práškem. Těsto rozprostřeme do dortové formy (cca 25 cm v průměru), kterou buď…
Mražený hrášek nechte povolit, propláchněte ho horkou vodou, slijte, vsypte ho do mixéru a rozmixujte nahrubo.K rozmixovanému hrášku vmíchejte tvaroh, vejce, mouku,…
Jablka umyjeme, nakrajime na 1 cm siroke platky a kulatym tvoritkem vykrojime jadrince. Jahody omyjeme, ocistime a vetsi cast nasekame na kousicky. V misce smichame…
Troubu předehřejeme na 180 °C. Bílky oddělte od žloutků a se špetkou solu je ušlehejte do tuha. Přidejte k nim oba cukry a poté i žloutky. Mouku smíchejte se solamylem a…
Korpus: všechny ingredience smícháme a vytvoříme hladké těsto, které rozdělíme na dvě části. Do jedné vmícháme sypké kapučíno ( případně trochu povolíme mlékem ) a obě…
Do kastrůlku se silným dnem vlijeme mléko, přidáme cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek, kakao a prošleháme malou metličkou. Za stálého míchání přivedeme k varu a…
Čokoládu smícháme v menším hrnci se 12% smetanou, přistrouháme kůru z jednoho pomeranče a zahříváme, než se čokoláda ve smetaně rozpustí. Pak přidáme 1 lžíci…
Chlebíčkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou (nebo ji vyložíme papírem na pečení).Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme pevný sníh.Máslo s…
Nejprve z uvedených ingrediencí připravíme pouhým smícháním a krátkým, ale důkladným propracováním těsto.V dostatečném předstihu zapneme troubu a předehřejeme ji na 160…
Tento pěkný dort je ideální pro teplé dny. Tvoří ho vláčný korpus, osvěžující krém z tvarohu a smetany a sladké šťavnaté meruňky. Dort navíc ozdobíme rozpuštěnou…
V horkých letních dnech je vítaným osvěžením dobrá zmrzlina. Připravit si ji můžeme i v klidu domova a budeme tak mít jistotu, z jakých surovin je vyrobena. Výborně…
Tato letní ovocná polévka vás jistě osvěží. Připravíte ji z rozmixovaného ovoce, jogurtu a smetany. Polévku zpestří malé knedlíky z tvarohového těsta. K ozdobení…
Záviny z listového těsta jsou skvělé, díky jejich jednoduché a rychlé přípravě. Tento závin naplníme jemnou tvarohovou náplní a svěžím šťavnatým rybízem. Sladkokyselou…
Palačinky jsou oblíbená snídaně či večeře, kterou lze připravit na mnoho způsobů. Tyto palačinky jsou díky špenátu v těstě krásně zelené. Podáváme je potřené borůvkovým…
Nepečený dort zvládnou připravit i začátečníci. Korpus připravíme ze sušenek a másla, potřeme ho nadýchaným smetanovým krémem z tvarohu a čokolády a ozdobíme drobným…
Lahodné piškotové řezy s tvarohem a šlehačkovou náplní jsou nadýchané a vláčné. Nejlépe chutnají vychlazené z lednice, kde se chutě mohou propojit a korpus pořádně…
Jste-li milovníky moučníků, které nemají zrovna silnou vrstvu těsta, jste tu správně. Na větším plechu bude těsto tak akorát tenké a pokryje ho bohatá vrstva tvarohové…
K podzimním dnům jistě patří i hutnější moučníky. Ať už na snídani, svačinu nebo i po obědě jako sladkou tečku, můžete si bez výčitek naservírovat tento celozrnný koláč.…
Amazaké je tradiční japonský dezert, který je lehce stravitelný a má díky fermentaci sladkou chuť. Když k němu přidáme tvaroh a ovoce, získáme lahodnou a vydatnou…