Bezlepkové halušky s brynzou a kysaným zelím

Kaczik Kuchařka: Kaczik

2 porce Dietní recepty , Bezlepkové 5 názorů

Suroviny

7 středních spíše menších brambor (cca 3 opravdu velké)
1 hrnek hladké pohankové mouky
100 g brynzy
3 polévkové lžíce polotučného tvarohu (zakysaná smetana taky funguje)
2 cibule na tenké půlměsíčky
cca 2 plné hrsti kysaného zelí
70 g anglické slaniny na tenké proužky
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Brambory jsem si nastrouhala úplně na jemno, na té vystouplé, pyramidové části struhadla, smíchala jsem je s moukou a do osolené vody jsem malou lžičkou tvořila a pak házela malé halušky (prvně jsem zkoušela po jednom, dokud nebylo dost mouky, aby se nerozvařovaly). Samozřejmě pokud máte takový ten cedník na halušky, doporučuji použít.

  2. Po vyplavání jsem je nechala ještě 2minutky povařit a pak jsem je lovila sítkem a házela do připraveného hrnce se studenou vodou. Nakonec jsem je zcedila a nechala okapat.

  3. Na pánvi jsem si osmahla slaninu, kterou jsem pak dala bokem.

  4. Po slití trochy tuku jsem na pánev dala osmahnout cibulku, dokud nezačala chytat krásně karamelovou barvu.

  5. Větší půlku cibule jsem dala bokem ke slanině a ke zbytku jsem přimíchala zelí. Které, když se pořádně prohřálo, jsem též dala bokem.

  6. Do té samé pánve jsem dala halušky a trochu jsem je na pánvičce opekla, dokud nebyly horké.

  7. Pak jsem vypnula hořák a k haluškám vmíchala brynzu rozmíchanou v tvarohu.

  8. Halušky jsem rozdělila na 2 talíře, kolem dokola pokladla zelí a vrch jsem ozdobila cibulkou a slaninou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bezlepkové halušky s brynzou a kysaným zelím

  • ZDENKA JAKLOVÁ ZDENKA JAKLOVÁ(neregistrovaný)

    Dobrý den pracovně jsem byla 3dny na Slovensku ,kde jsem si koupila pravou brynzu dnes k obědu proto vyskoušela tento recept a byl moc vynikající všem chutnal. ZDENKA:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Kaczik: spagetka: Ja som zvyknutá tak ako sa robia na Slovensku, alebo jedno alebo druhé. Ale uznávam, že bryndza chutí so všetkým. :-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    U nás nám také nejvíc chutnají s bryndzou a zelím dohromady :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Kaczik Kaczik(autor receptu)

    tejaja: Mi právě halušky jen s brynzou nebo jen se zelím nechutnají :-D. Proto jsem to zkusila dohromady a zjistila, že tak mi chutnají nejvíc :-). Ale je jasné, že každý už si to nějak upraví podle sebe :-).

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Pekný recept pre tých, ktorí to potrebujú. Len ja by som nemiešala všetko dokopy, buď s bryndzou alebo s kyslou kapustou. ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: bezlepkové halušky halušky s bryndzou a zelím bezlepkové halušky recept bezlepkovė halušky z brambor bezlepkové halušky s bryndzou halušky se zelím a bryndzou halusky s brinzou a zelím pohankové halušky bezlepkove halušky s s bryndzou bezlepkové recepty bezlepkove halusky se zelim recept těstoviny s brynzou halužky s brynzou halušky z pohankové mouky halusky bezlepkove brynza recepty pravé bryndzové halušky se kysaným zelím recepty ze zeli pravé slovenské halušky s kysaným zelím videorecept se zelím nebo brynzou