Jahodový koláč s tvarohem a drobenkou

Moučníky Koláče a buchty Doba přípravy: 15 minut příprava , 20 minut tepelná úprava , + kynutí 0 názorů

Moučníky Koláče a buchty Doba přípravy: 15 minut příprava , 20 minut tepelná úprava , + kynutí 0 názorů

Suroviny

Těsto:
500 g polohrubé mouky
2 žloutky
250 ml mléka
60 g tuku
1 sušené droždí
2 lžíce cukru
sůl
Tvarohová náplň:
2 vaničky polotučného tvarohu
2-3 lžíce cukru moučka (dle chuti)
2 vanilkové pudinky (prášek)
vanilkový cukr
rum
Drobenka:
100 g polohrubé mouky
80 g másla
80 g cukru
jahody pokrájené na čtvrtky

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin vypracujeme hladké těsto a necháme vykynout.

  2. Mezitim připravíme tvarohovou náplň a drobenku.

  3. Poté těsto rozdělíme na dva stejné bochánky, které vyválíme na koláč. Okraje potřeme bílkem.

  4. Koláče potřeme tvarohovou náplní, ozdobíme jahodami a posypeme drobenkou.

  5. Pečeme cca 20 minut při 160 stupních na horkovzduch.

Komentáře k receptu Jahodový koláč s tvarohem a drobenkou

K receptu nejsou žádné komentáře.