Kuře na zimní zelenině
Recept ještě nebyl hodnocenPříprava je velmi jednoduchá. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, přidáme posekané bylinky a česnek a promícháme s balsamicem a olejem.Vložíme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Příprava je velmi jednoduchá. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, přidáme posekané bylinky a česnek a promícháme s balsamicem a olejem.Vložíme do…
Houby očistíme, pokrájíme a krátce povaříme ve vroucí vodě. Pak houby scedíme a necháme řádně okapat. Použít můžeme i houby rozmražené, které si v sezóně připravujeme…
Na oleji necháme povolit na kostičky nakrájenou slaninu a na ní orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájený zázvor a mrkev (já dělám malé nudličky na V…
Hovězí maso z pupku (plát) si nakrájíme na 5 dílů, Každý díl nařízneme tzv. na motýlka, čímž znásobíme plochu masa a všechny takto vytvořené plátky přes potravinářskou…
Z uzené slaniny si nakrájíme silnější dva plátky a těchto následně nakrájíme 8 klínků. Vzniklé klínky slaniny dáme na tácek do mrazáku, aby se s nimi dobře králičí maso…
hovězí jsem vyválel v celém pepři, novém koření a bobkovém listu, dal do lednice. Po dvou dnech jsem na něj nalil asi půl litru červeného vína, a nechal marinovat.…
1. Nejprve si připravíme a naložíme maso - nasolíme a dáme do misky s trochou oleje a kořením. Očistíme žampiony a nakrájíme každý zhruba na čtyři silné plátky. Jablko…
Připravíme mísu, do které dáme maso a všechny ingredience. Rukama promačkáme.Připravíme větší pánev. Kápneme na ni olej a zprudka restujeme koule masa ze všech stran…
Do kastrolu dáme na kousky nakrájené sádlo tak, aby pokrylo dno. Přidáme maso, cibuli nakrájenou na půlkolečka a prolisovaný česnek.Osolíme, okmínujeme a posypeme…
Na oleji orestujeme ryžu, pridáme na kolieska nakrájaný pór a opäť orestujeme.Pridáme tymián, korenie, soľ a zalejeme vývarom alebo vodou. Dusíme 15 minút.Pridáme na…
Maso nebudeme naklepávat, ale jen osolíme a opepříme. Vložíme na rozehřátý olej a po obou stranách zatáhneme, pak vyjmeme.Do tuku vsypeme nakrájenou zeleninu, orestujeme…
Rajčata osolte, opepřete a nechte v sítu okapat. V hlubší pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, vložte do něj rajčata, přidejte česnek, většinu tymiánu a bazalky,…
Nejprve si namočte čočku asi tak na hodinu do studené vody. Mezitím si naložte rybu - větvičky citronového tymiánu oberte a ponechejte si jen lístky. Filety okouna…
Nejprve si nakrájíme všechnu zeleninu na drobné kostičky, hlívu na tenké nudličky a osmažíme na rozpáleném tuku. Zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme…
V mise si smícháme mouky, sůl, koření, uprostřed mísy uděláme důlek, kam rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme teplou vodou. Necháme 5 minut vzkypět, přidáme…
V mise si smícháme mouky, sůl, koření, uprostřed mísy uděláme důlek, kam rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme teplou vodou. Necháme 5 minut vzkypět, přidáme…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme najemno, rajčátka rozpůlíme nebo necháme celá. Sýr nahrubo nastrouháme.Do woku nebo jiné hluboké pánve dáme…
Očištěné maso zalijeme v misce vínem, přidáme bylinky a necháme přes noc v lednici. Maso krásně zkřehne.Druhý den maso vyndáme, osušíme a svážeme provázkem do tvaru…
Vyloupaný česnek zalijeme olejem tak, aby byl potopený. Dusíme na nejmenším plameni pomalu do změknutí.Když je česnek měkký, větší část oleje slijeme a uchováme k…
Kapra omyjeme a osušíme papírovou utěrkou do sucha. Nejdříve ho rozřízneme z té strany, kde byla hlava, obloukem podél žeber. Od hřbetu odřízneme větší část ocasu,…
Do vývaru dáme vařit na kousky nakrájené maso, zeleninu v celku bez brokolice, koření a bylinky (já kromě bobkového listu ho dala do „vajíčka na čaj“) a 2 cherry…
Stehna rozdělíme v kloubu na dvě části. Kuřecí díly osolíme, zaprášíme ze všech stran jak uzenou, tak i sladkou paprikou a necháme maso alespoň hodinu, ale nejlépe přes…
V hrnci zpěníme na ghí cibuli s kořením.Přidáme loupaná rajčata s protlakem.Zalijeme hovězím vývarem a chvíli povaříme.Vybereme koření a rozmixujeme.Nakonec zjemníme…
Pstruha omyjeme a osušíme. Pokapeme citronem z obou stran, dáme i do břicha nějakou tu kapku. Osolíme a opepříme.Do břicha vsuneme pár snítek tymiánu, rybu pak potřeme…