Zapečené brambory s mletým masem
Recept ještě nebyl hodnocenTento klasický recept spojuje vrstvy jemně plátkovaných brambor s chutným mletým masem, které je dochucené cibulí, česnekem a aromatickým kořením. Vše je zapečeno v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento klasický recept spojuje vrstvy jemně plátkovaných brambor s chutným mletým masem, které je dochucené cibulí, česnekem a aromatickým kořením. Vše je zapečeno v…
Toto jídlo poslouží jako předkrm nebo lehká večeře. Krátce povařený chřest zabalíme do plátku šunky nebo slaniny a to celé ještě do bylinkové omelety. Tu můžeme pro…
Tato polévka je sytý a krémový pokrm, který zahřeje a potěší svou bohatou chutí. Spojuje jemnost kuřecího masa s výživnou brokolicí, pikantním čedarem a jemnými…
Jehněčí plec je vydatné a syté jídlo, které potěší všechny milovníky pomalu dušeného masa. Vše se připravuje v jednom hrnci – šťavnatá jehněčí plec, brambory nasáklé…
Lahodné kroupové rizoto s pečeným králičím masem a červenou řepou tvoří spolu s česnekem a tymiánem dokonalou kombinaci chutí. Krásné podzimní jídlo zdobené koprovou…
Nasládlá šípková omáčka s jedinečnou a lehce natrpklou chutí se skvěle hodí jako doplněk ke kančímu masu. Šípky spolu s dobře zvoleným kořením a červeným vínem jeho chuť…
Chystáte se na piknik nebo na výlet do přírody? Svačina připravená z domu vám zajisté přijde k chuti. Sendviče s opečenou šunkou a čerstvou zeleninou zajisté nezklamou a…
Brambory mohou být chutnou surovinou v náplni slaného koláče. Není to běžné, ale zjistíte, že se jedná o nedoceněný druh plnění. Základ je z listového těsta a směs je…
Kuře vařené v zelenině je velmi příjemný pokrm, vlastně něco mezi polévkou a hlavním jídlem. Kusy zeleniny jsou nakrájeny na větší kousky, stejně tak maso. Součástí…
Slaná roláda s olivami je stylový a lahodný předkrm, který zaujme svou výraznou chutí a atraktivním vzhledem. Spojení jemného těsta, krémové náplně a pikantních oliv…
Grilovací sezóna je tu a s ní i tento recept na grilovanou uzenou panenku s cibulovo-třešňovým chutney. Věřte, že až tuhle lahůdku ochutnáte, budete se k ní s oblibou…
Grilovací sezóna je tu a s ní i tento recept na grilovanou uzenou panenku s cibulovo-třešňovým chutney. Věřte, že až tuhle lahůdku ochutnáte, budete se k ní s oblibou…
Směs cukety a lilku s bylinkami a česnekem je ideální lehká večeře na horké letní dny. Vše stačí jen nakrájet a orestovat na pánvi. Bylinky i česnek se krásně rozvoní a…
Králičí maso je velmi jemné a skvěle se hodí k nedělnímu obědu. Jeho příprava si vyžádá více času, výsledek ale stojí za to. Díky anglické slanině je jídlo pěkně…
Treska na zeleninovém lůžku s volským okem je lehký a chutný pokrm plný barev i vůní. Kombinace šťavnatých rajčat, paprik a cibule krásně ladí s jemným rybím masem,…
Grilovaná cibule s medovo-sojovou omáčkou je dokonalým příkladem, jak z obyčejné suroviny vykouzlit nečekaně lahodný zážitek. Sladkost medu, pikantní chilli, aromatický…
Houbové rizoto patří k těm velmi oblíbeným. Výrazná houbová chuť se snoubí s jemnou chutí a konzistencí rizota a spolu tvoří lahodné jídlo. Rizoto je krásně krémové a…
Houbaření je náš národní sport. A co můžeme připravit z nasbíraných úlovků? Třeba lahodnou paštiku. Mix hub doplní jak slanina, tak i česnek, smetana a křupavé mandle.…
Jehněčí pečínka patří ke svátkům jara skoro stejně jako smažený kapr k Vánocům. Na stole se obvykle objevovala v neděli, na Boží hod velikonoční. Ale nyní si ji můžete…
Pokud jste zvyklí na klasickou “bramboračku”, v tomto receptu je z ní jen náznak. Výsledná smetanovo-zeleninová polévka s bramborami, medvědím česnekem a parmezánem si…
Oběd výživný, chutný a rychle hotový, na kterém si pochutnají jak dospělí, tak i děti, to je rybí filé s bramborovým pyré. S tímto receptem klasiku pozvedneme o úroveň…
Tento jednoduchý recept je ideální pro všechny, kteří hledají snadnou přípravu. Restovaná cuketa na slanině je perfektní jako lehký hlavní chod nebo chutná příloha k…
Grilování se nemusí týkat pouze burgerů nebo kuřecího masa. Tahle vepřová panenka s houbovým ragů na víně je dokonalé sváteční jídlo a okouzlíte jím nejednu návštěvu.…
Chutná a aromatická polévka z červené čočky je díky rozvařené luštěnině přirozeně zahuštěná. Nezaměnitelnou chuť i vůni ji dodávají restované lišky a tymián. Polévku na…