Vepřové na kmíně
Recept ještě nebyl hodnocenMáte-li doma kousek vepřového plecka a nevíte, co s ním, zkuste osvědčenou klasiku našich babiček. Kostky masa dušené ve vlastní šťávě spolu s voňavým kmínem. Ten máte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 343 kJ / 82 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,50 g |
| Tuky | 0,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 4,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 22,00 g |
| Sůl | 55,00 g |
| Sacharidy | 15,00 g |
| – cukry | 5,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Máte-li doma kousek vepřového plecka a nevíte, co s ním, zkuste osvědčenou klasiku našich babiček. Kostky masa dušené ve vlastní šťávě spolu s voňavým kmínem. Ten máte…
Zapečené brambory patří mezi jednoduchá, ale vděčná jídla. Příprava je téměř bez práce a zvládne ji i začátečník. Doplnit je můžete dle vlastní fantazie, my jsme přidali…
Frankfurtská polévka, vonící paprikou a cibulí, nás krásně zahřeje a skvěle si na ní pochutnáme. Přitom není složitá na přípravu, ani náročná na suroviny. Snadno ji…
Hledáte jednoduchý a chutný recept na krémovou, ale říznou česnečku? S křupavými krutonky opečenými na másle je jako dělaná na chladné dny, kdy potřebujete zahřát a…
Recept na poctivou sýrovou omáčku by neměl chybět v žádné domácnosti. Děti ji milují a s těstovinami chutná opravdu výtečně. Zužitkovat můžete zbytky sýrů v lednici a…
Šťavnatá vepřová krkovice dušená v bylinkách a koření provoní celou kuchyni a potěší každého milovníka poctivé české kuchyně. Jednoduchá příprava a dokonalá chuť z nich…
Řízek nemusí být jen klasický plátek masa obalený v trojobalu. Vyzkoušejte řízky po cikánsku - maso nakrájené na nudličky s cibulí a v pikantním těstíčku. Během chvilky…
Omáčka z vepřové plece voní po houbách, podávat ji můžete s hranolkami či rýží. Příprava není složitá, stačí maso důkladně zarestovat a podusit ve šťávě do měkka.…
Naše babičky dokázaly vykouzlit výbornou polévku i z několika málo surovin, které našly ve spíži. Stačí na kousku sádla opražit trochu mouky a kmínu, zalít vodou a…
Celer je velmi zdravá zelenina, která je nedílnou součástí české kuchyně. Vyzkoušejte tento recept, ve kterém celer hraje prim. Jemná krémová polévka ochucená česnekem…
Maso si nakrájíma na plátky, naklepeme a potřeme směsí soli, prolisovaného česneku a oleje. Dáme do lednice odpočinout (i den dopředu). Očistíme brambory a cibuli,…
V současnosti nabízí obchodní řetězce širokou škálu velmi kvalitní sterilované zeleniny a luštěnin. Nebojte se této nabídky využít a ušetřit si čas. Rychlé fazole s…
V míse natrháme rohlíky na menší kousky, zalijeme mlékem a necháme nasáknout.Přidáme najemno mleté maso - buď mleté doma nebo z obchodu, který máme ověřený.Přidáme podle…
Hutná, sytá polévka vonící uzeným masem a česnekem přijde vždy k chuti. Navíc tolik potřebné luštěniny se v našem jídelníčku objevují tak málo, přestože jsou považovány…
Variací na zeleninovou polévku existuje nespočet. Vždy můžete vzít, co máte zrovna po ruce a vykouzlit rychlou a jednoduchou polévku. U tohoto receptu přinášíme…
Celerové placičky se sýrem jsou křehké, aromatické a lahodné, kombinují svěžest celeru s bohatou chutí sýra. Jsou jednoduché na přípravu a mohou být podávány teplé nebo…
Sekanou pečeni připravovaly už naše babičky a chutná nám dodnes. Je ale třeba, aby nepopraskala a byla šťavnatá. S tímto receptem se vám to určitě povede a na sekané…
Výborné pečivo, které znáte z cest po Balkáně, je vyrobené z taženého těsta. K jeho dokonalé chuti si můžete vybrat z několika náplní podle vaší chuti. Balkánský burek…
Hustá bramborová polévka s fazolemi, zjemněná sladkou smetanou, je příjemné sytá. Použití konzervovaných fazolí přípravu polévky velice zrychlí a tak ji můžete mít na…
Vyzkoušejte toto tradiční slovenské jídlo - zelné listy plněné ochucenou směsí masa a rýže, které zabalíte a pak dlouze povaříte ve vodě a rajčatové šťávě. Podávejte je…
Maso ze skleničky využijete zejména tehdy, není-li příliš času na vaření. Připravit si maso do zásoby není tak složité a ta práce za tu poctivou chuť stojí. Až si doma…
Chuťově výrazné pirohy jsou z nudlového těsta naplněného brynzovou nádivkou. Podáváme je posypané pažitkou a opečenou slaninou anebo zalité zakysanou smetanou. Už jen po…
Minutkové řízky, je to vůbec možné? Podle babiček ano. Zapomeňte na klasický trojobal a vyzkoušejte tuto směs z mouky a koření. Ideální záchrana, pokud zjistíme, že nám…