Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Víno bílé - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Rizoto s chřestem a hráškem

Rizoto s chřestem a hráškem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Rizoto má svůj původ v Itálii, připravuje se z kulatozrnné rýže a jeho variací je opravdu nespočet. V chřestové sezóně vyzkoušejte toto lahodné jarní rizoto s kousky…

poslirecept

40 min

Kuřecí flamendr

Kuřecí flamendr

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na oleji osmahneme nasekanou cibuli, přidáme na nudličky nakrájené maso a opečeme. Postupňě přidáváme nakrájené feferonky, zelí a prolisovaný česnek. Podlijeme vínem,…

Cibulová polévka

Cibulová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Přestože je cibule běžná a levná, můžeme z ní uvařit slavnostní polévku. Cibuli osmažíme a povaříme ve vývaru. Poté přidáme bílé víno, které chuťově vyrovná nasládlost…

toprecepty.cz

55 min

Několik grilovacích marinád

Několik grilovacích marinád

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Během grilovací sezóny jistě přijdou vhod nápady na dobré marinády, díky kterým bude maso z grilu chutnat báječně. Vyzkoušíte bylinkovou, pikantní nebo raději exotickou…

Bibinka

5 min

Chřestová polévka

Chřestová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Chřestová sezóna je tu, netrvá však moc dlouho, tak neváhejte a vychutnejte si tuto zdraví prospěšnou zeleninu plnými doušky. Jemná chřestová polévka s bílým i zeleným…

poslirecept

45 min

Vepřový tokáň

Vepřový tokáň

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Maso nakrájíme na nudličky. Na sádle dorůžova osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, rajský protlak a podlijeme vínem.Přidáme nakrájené maso, osolíme,…

manek380

90 min

Losos s holandskou omáčkou

Losos s holandskou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Lososa osolíme, opepříme a opečeme na másle s olejem. Pokud máme lososa s kůží, pečeme nejdříve kůží dolů.Omáčka: Ve vodní lázni tak, aby se horká voda nedotýkala mísy,…

Cibulový quiche

Cibulový quiche

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Nejdříve připravíme těsto z napsaných ingrediencí a necháme odpočinout v lednici alespoň hodinu, nejlépe však do druhého dne.Teď se pustíme do přípravy náplně. Oloupanou…

Klejtopajda

90 min

Čočkové ragú

Čočkové ragú

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Čočka je skvělým zdrojem vlákniny a energie. Ochutnejte ji v kombinaci s klobásou, mrkví, cuketou a rajčaty v omáčce z bílého vína a rajčatového protlaku ochucené…

1974andrea

50 min

Moravský králík

Moravský králík

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Pečený králík je skvělou volbou pro slavnostní večeři. Tento pokrm přináší dokonalé spojení intenzivní chuti česneku a šťavnatého masa králíka, který se vypeče do…

toprecepty.cz

120 min

Guláš uherského grófa

Guláš uherského grófa

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Uvařte si s námi poctivý hovězí guláš z pohodlí domova. Základem pravého guláše je maso, nejlépe hovězí kližka, díky které je guláš šťavnatý a má nezaměnitelnou chuť.…

Eliza

65 min

Kapr na medu

Kapr na medu

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Medová marináda se hojně využívá k nakládání různých druhů mas. Nemusíte se bát ji použít i na kapra. Med dodá masu zajímavou a jemnou chuť a maso je krásně měkké a…

Holandská omáčka v MT

Holandská omáčka v MT

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Máslo rozpustíme v zakryté míse tři minuty na 500 W. V míse vhodné do MT našleháme metličkou žloutky se lžící vína (vody) a pomalu zamícháme rozpuštěné máslo.Připravenou…

Kroupové "rizoto"

Kroupové "rizoto"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Rizoto z krup, zvané také kroupoto, s uzeným masem, žampiony, slaninou, provařené s bílým vínem, zjemněné smetanou, bude zajisté skvělým plnohodnotným obědem, který si…

terezicka1

70 min

Špagety se smetanovou omáčkou

Špagety se smetanovou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Špagety se smetanovou omáčkou jsou skvělou volbou pro milovníky rychlých a chutných jídel. Jemná a krémová omáčka s česnekem a bylinkami dodá těstovinám lahodnou chuť,…

Veroly

35 min

Celerová omáčka

Celerová omáčka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Nejspíš vás překvapí, jak je dobrá. Použijte dobrý vývar a zjemněte máslem. Nejlepší je k pečenému či vařenému hovězímu, uzenému nebo telecímu masu s houskovým knedlíkem.

Bahula

45 min

Smažené kalamáry v těstíčku

Smažené kalamáry v těstíčku

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Kalamáry necháme rozmrazit, osušíme a vložíme do marinády z vína, oleje, citronu, soli a pepře. Necháme hodinu marinovat. Na těstíčko rozšleháme vajíčko s vínem a…

1 2 3 4 49

Naposledy jste si prohlédli