Noky s vepřovou panenkou a žampiony
Recept ještě nebyl hodnocenVynikající kombinace nadýchaných noků, šťavnaté panenky a chutných žampionů, spolu vytvářejí harmonický a lahodný pokrm. Jídlo bohaté chuti, které je nejlepší z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vynikající kombinace nadýchaných noků, šťavnaté panenky a chutných žampionů, spolu vytvářejí harmonický a lahodný pokrm. Jídlo bohaté chuti, které je nejlepší z…
Odřezky, rybí hlavy, bílou rybu povaříme v osolené vodě společně s bobkovým listem, kuličkami pepře a nového koření. Vývar přecedíme a dáme bokem vychladnout. Maso…
Stehna osolíme a okořeníme grilovacím kořením. Oloupanou cibuli pokrájíme na půlměsíčky, oloupané žampiony na čtvrtky, anglickou slaninu pokrájíme na kostičky společně…
Červenou řepu vyložíme na pečící papír a pečeme v troubě při 200°C 1,5 hodiny. Poté ji oloupeme, nakrájíme na plátky, dáme do kastrůlku na máslo, osolíme, opepříme a…
Předvařené dršťky poprášíme moukou a trochu je v ní obalíme. Z předepsaných surovin připravíme těstíčko, ve kterém dršťky obalíme a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje…
Roštěnky mírně naklepeme, po stranách nařízneme. Osolíme, opepříme, na každý kus masa položíme 2 listy šalvěje a překryjeme plátkem šunky. Upevníme párátky ( viz.…
1 cibuli restujeme na olivovém oleji přidáme nakrájenou hlívu, osolíme, opepříme a dusíme asi 10 min. Do masa si nařízneme kapsu a opatrně naklepeme. Kapsu osolíme,…
Zkompletovat opravdu dobrý hamburger, to chce mít ty správné suroviny a dobře udělané maso. Tento recept je od ostatních odlišný použitím bílého vína do masové směsi na…
Jednoduché jídlo v němž šťavnaté maso kuřecích stehenních řízků doplní chuť vína, parmezánu, rajčat a oliv, podávané ideálně s těstovinami. Dopřejte si vzpomínku na…
Krémové risotto se hodí pro každý den. S kuřecím masem a hráškem vznikne skutečná delikatesa. Pokrm nakonec zjemněte smetanou a nastrouhaným parmezánem. Pro přípravu…
Voňavé, nadýchané pagáče se škvarky, které se rozplývají na jazyku. Ideální k sobotnímu posezení s rodinou. Připravte je podle následujícího receptu a pochutnejte si na…
Vyzkoušejte dokonale šťavnaté karbanátky obalené v plátcích cukety. Roládky jsou navíc dochucené nastrouhaným balkánským sýrem, který jim dodává příjemnou slanost. Díky…
Očištěné maso nakrájíme na malé kostky, dáme do misky, přidáme prolisovaný česnek, koření, zakápneme olejem a promícháme. Necháme stranou.Slaninu nakrájíme na malé…
Pokud budou mít v masně hezkou kližku, koupíme větší množství vcelku, než je uvedeno v surovinách. Doma si z ní vyřízneme krásný kus svalu, který použijeme na tento…
Kuřecí játra odblaníme, překrájíme na větší kousky a na cedníku důkladně propláchneme. Necháme dobře okapat. Mezitím v kastrolu rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou…
Domácí rajčatové sugo je skvělý způsob, jak využít bohatou letní úrodu rajčat. Omáčka s vůní bazalky a tymiánu dodá pokrmům plnou chuť a středomořský nádech. Perfektní…
Stehno osolíme, vložíme do Pomalého hrnce, obložíme pokrájenou zeleninou a slaninou, přidáme koření, zakápneme olejem z rajčat a podlijeme vínem a vývarem. Zapneme na…
Nejprve připravíme bylinkové máslo. Do změklého másla vmícháme na jemno posekané bylinky a špetku soli. Necháme v lednici opět mírně ztuhnout.Panenku očistíme a…
Porce štiky osolíme, posypeme kmínem a směsí bylinek a vložíme na rozpuštěné máslo do zapékací nádoby (použila jsem remosku). Pečeme asi 30-35 minut, v průběhu podlijeme…
Očištěné a osušené maso nakrájíme na 3-4 plátky, okraje párkrát nařízneme a přes fólii naklepeme. Plátky z obou stran osolíme a opepříme podle chuti, lehce posypeme…
Pokud vám přebývají vejce, zkuste je naložit do nálevu podobně jako utopence. Koření, bylinkám, papričkám i zelenině se meze nekladou. Jsou delikatesou podávanou jako…
Šťavnaté kuřecí kousky, sladká rajčata a voňavé bylinky se dokonale propojí s jemnými těstovinami, čímž vytvoří neodolatelnou kombinaci chutí. Připravte si tento snadný…
Staženého úhoře naporcujeme na 3cm kousky, osolíme, opepříme a opečeme v rozpáleném oleji. Opečeného úhoře vyjmeme a uložíme v teple. Na oleji po opékání úhoře…
Tento pokrm sice na první pohled vypadá jako guláš, příprava a chuť se ale liší, neboť do základu nepatří červená paprika. Omáčka je silná a příjemně navinulá, není jí…