Špenátová slunečnice
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve připravíme těsto jednoduše tak, že smícháme všechny ingredience (mě pomohla domácí pekárna, program nudlové těsto). Těsto zabalíme do igelitu a dáme do ledničky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve připravíme těsto jednoduše tak, že smícháme všechny ingredience (mě pomohla domácí pekárna, program nudlové těsto). Těsto zabalíme do igelitu a dáme do ledničky…
Maso pokrájíme na porce, osolíme a opepříme. V nádobě, kterou můžeme vložit do trouby, rozehřejeme máslo a necháme rozpustit slaninu, pokrájenou na kostičky. Vložíme…
Medová marináda se hojně využívá k nakládání různých druhů mas. Nemusíte se bát ji použít i na kapra. Med dodá masu zajímavou a jemnou chuť a maso je krásně měkké a…
Koření jsem roztloukla v hmoždíři,přidala olej.Kýtu jsem nakrájela na plátky,lehce naklepala a dala na noc do oleje s kořením.V pánvi na oleji jsem zesklovatěla cibuli…
Časově náročnější příprava masa, která se bude hodit ke slavnostnějšímu, třeba velikonočnímu, obědu, vás odmění dokonalou chutí a vůní jehněčí pečeně. Koření, víno a…
Nejdříve připravíme těsto z napsaných ingrediencí a necháme odpočinout v lednici alespoň hodinu, nejlépe však do druhého dne.Teď se pustíme do přípravy náplně. Oloupanou…
Lososa vykostíme, stáhneme z kůže a a nakrájíme na kostky. Dáme vařit špagety do osolené vody, špagety by měly být uvařené na skus. Cuketu omyjeme a nakrájíme na plátky.…
Špek nakrájíme na malinkaté kostičky (lépe se vypeče). Mrkev očistíme a nakrájíme na tenčí půlměsíčky, petržel a celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Obě…
Přestože je cibule běžná a levná, můžeme z ní uvařit slavnostní polévku. Cibuli osmažíme a povaříme ve vývaru. Poté přidáme bílé víno, které chuťově vyrovná nasládlost…
Tento pokrm sice na první pohled vypadá jako guláš, příprava a chuť se ale liší, neboť do základu nepatří červená paprika. Omáčka je silná a příjemně navinulá, není jí…
Obliba mořských plodů i v našich končinách bez moře stoupá. Není divu, pokud jim dáte šanci, zjistíte, že jsou velmi lahodné, zdravé a velmi jednoduché na přípravu. A…
Buchtičky s krémem jsou jedním ze sladkých pokrmů, které podáváme jako hlavní chod. Pokud chcete vyzkoušet netradiční přeliv na kynuté kousíčky buchet, připravte šodó z…
Panenku očistíme od blanek, omyjeme a osušíme.Opracovanou panenku pokapeme olejem a osolíme. Posypeme pepřem a necháme 1/2 hodiny odležet.Na horké pánvi pečeme maso…
Špagety se smetanovou omáčkou jsou skvělou volbou pro milovníky rychlých a chutných jídel. Jemná a krémová omáčka s česnekem a bylinkami dodá těstovinám lahodnou chuť,…
Brambory uvaříme v osolené vodě, rozšťoucháme, přidáme teplé mléko s máslem a ručním šlehačem vyšleháme do husté hladké kaše. Cibuli nakrájíme na kolečka, necháme ji…
Cuketu dobře umyjeme, osušíme a nakrájíme i se slupkou na kolečka o síle 1cm. Z uvedených surovin si umícháme hladké těstíčko. Cuketu nejprve obalíme v sypké směsi…
Krkovice je lahodná při kterékoliv úpravě. V tomto receptu si propůjčí tón dobrého vína a koření spolu s zapečeným voňavým zelím. Nikdo nebude mít důvod nechat …
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a naložíme do směsky vajec, škrobu, soli, pepře, koření na čínu a lžičky cukru. Promícháme a necháme cca hodinu v lednici odležet. Poté…
Nejprve připravíme bylinkové máslo. Do změklého másla vmícháme na jemno posekané bylinky a špetku soli. Necháme v lednici opět mírně ztuhnout.Panenku očistíme a…
Maso nakrájíme na nudličky. Na sádle dorůžova osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, rajský protlak a podlijeme vínem.Přidáme nakrájené maso, osolíme,…
Mražené mušle nechat rozmrazit, propláchnout studenou vodou a nechat v sítu okapat.Zeleninu nakrájet, cibuli nadrobno, česnek na plátky, papriky na proužky, mrkev a…
Šťavnatá vepřová pečeně, přelitá dokonalou omáčkou Robert je opravdovou lahůdkou. Zmínka o omáčce pochází již ze 17. století. Jejím základem je kvalitní víno, koření a…
Slávky omyjeme a očistíme kartáčkem. Nasypeme do mísy a zalijeme studenou vodou. Ty slávky, které zůstanou otevřené, vyhodíme.Na pánvi restujeme na drobno nakrájenou…
Srnčí vložíme do pekáče, osolíme, zasypeme pokrájenou zeleninou a kolečky z půlky citrónu. Přidáme koření a proložíme slaninou. To celé zalijeme vínem a dáme do lednice…