Babiččina kmínová polévka
Recept ještě nebyl hodnocenNaše babičky dokázaly vykouzlit výbornou polévku i z několika málo surovin, které našly ve spíži. Stačí na kousku sádla opražit trochu mouky a kmínu, zalít vodou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Naše babičky dokázaly vykouzlit výbornou polévku i z několika málo surovin, které našly ve spíži. Stačí na kousku sádla opražit trochu mouky a kmínu, zalít vodou a…
Bublanina je klasický moučník, který je oblíbený díky dobré chuti a velice jednoduché a rychlé přípravě. Vyzkoušejte třeba tuto - v nadýchaném a vysokém těstě se…
Tiramisu bez mascarpone a vajec není podle Italů žádné tiramisu. Mají jistě pravdu, ale tohle nepravé tiramisu si můžete připravit i tehdy, když zrovna nejsou v dohledu…
Tato tradiční nakládaná zeleninová směs je nejen skvělým doplňkem k masovým pokrmům a studeným mísám, ale také připomenutím domácí kuchyně našich maminek a babiček.…
Příprava slaného cibulového koláče není složitá a výsledek stojí za to. Výrazná chuť cibule je zjemněná smetanou a koláč lákavě voní také slaninou, česnekem a bylinkami.…
Pečený domácí chleba je dar. V dnešním světě už není problém vykouzlit i dokonalý, na povrchu kůrky křupavý a uvnitř krásně nadýchaný a okatý chleba i pro celiaky.…
Pečený domácí chleba je dar. V dnešním světě už není problém vykouzlit i dokonalý, na povrchu kůrky křupavý a uvnitř krásně nadýchaný a okatý chleba i pro celiaky.…
Tento sirup je vyroben z čerstvých lístků máty, které dodávají intenzivní a přirozenou chuť. Stačí jen pár lžiček sirupu přidat do sodovky a vznikne osvěžující nápoj,…
Rychlé občerstvení si získává stále větší oblibu, zvláště mezi mladými lidmi. Pokud si stripsy zhotovíte doma, máte jistotu o jejich čerstvosti. Jistě se tyto smažené…
Jste milovníci kečupu a rádi zkoušíte nové chutě? Tak to tu pro vás máme skvělý tip. Lahodný kečup můžete připravit i z vyzrálých švestek. Chuťově je doplní jablečný…
Kompoty se ve velkém zavařovaly zejména v dobách našich babiček a prababiček, nicméně dodnes mají své kouzlo. Nejčastěji se připravují z různého sezónního ovoce, ale za…
Kdo by neznal italskou klasiku v podobě kulaté křupavé, ale vláčné placky s bohatým zdobení z toho, co máte rádi? Pizza u nás našla své jisté místo na stolech, ať už…
Škvarky jsou klasická česká dobrota, kterou si s oblibou dáváme s chlebem a skleničkou piva. Připravit domácí škvarky není žádná věda, ale vyhraďte si na to dostatek…
Španělský ptáček je klasický recept z plátků hovězího masa, které jsou naplněné a zamotané. Pokud chcete připravit levnější variantu, zkuste připravit ptáčky z mletého…
Poctivá kulajda nám připomene tradiční chuť jižních Čech. Vaří ji maminky i babičky, každá trochu jinak, a přesto všem chutná. Kulajda je jednoduché jídlo, do kterého…
Omyté bobule dáme do vody, přidáme citron a koření.Přivedeme k varu a vaříme 20 minut.Scedíme, přidáme 600g cukru a vaříme 10 min.Do vychladlé šťávy přidáme 0,5 l rumu a…
Lehký oběd nebo luxusní večeře na vás čeká na konci našeho receptu. Připravte si chutné krůtí maso s lahodnou a lehce pikantní křupavou zeleninou. Přidejte vhodnou…
Aronie, známá také jako černý jeřáb, je vynikající přísadou. Tato superpotravina je bohatá na vitamíny má lehce trpkou chuť, která skvěle doplňuje jemnost jogurtu.…
Sushi je tradičním japonským pokrmem, který už si ale našel místo i v srdcích Čechů. Výroba domácího sushi je navíc poměrně snadná a může to být i zábava. Stačí správně…
Milujete utopence, ale nechce se vám čekat několik dní než se uleží? Zkuste si připravit podstatně rychlejší variantu podle našeho receptu. Dopoledne nachystáte a večer…
Lehce pikantní rybíz á la brusinky můžeme podávat nejen společně se svíčkovou nebo podobnou omáčkou, ale skvělý bude také třeba ke kuřeti. Příprava není složitá a hotový…
Lehce pikantní rybíz á la brusinky můžeme podávat nejen společně se svíčkovou nebo podobnou omáčkou, ale skvělý bude také třeba ke kuřeti. Příprava není složitá a hotový…
Znojemské okurky - okurky sterilované ve sladkokyselém nálevu - jsou výborné k masu, zapečeným těstovinám, nebo například na chuťovky. Připravte je podle tohoto receptu…