Čokoládový dort s mascarpone alias čokoládový sen
Recept ještě nebyl hodnocenDort bývá zlatým hřebem všech oslav a vyjímečných setkání. Pokud vždy pečlivě hledáte a vybíráte ten nejlepší recept, zbystřete. Tento dort určitě nezklame a vložený čas…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dort bývá zlatým hřebem všech oslav a vyjímečných setkání. Pokud vždy pečlivě hledáte a vybíráte ten nejlepší recept, zbystřete. Tento dort určitě nezklame a vložený čas…
Kompoty nemusíme připravovat pouze z ovoce, velice oblíbený je kompot z dýně. Ochucený ananasovým aroma bude chutnat hlavně dětem. Zkuste si připravit tuto dýňovou…
Mirabelkový kompot je ideální způsob, jak si vychutnat sezónní ovoce po celý rok. Je to lahodná a osvěžující pochoutka, která přináší sladkou chuť léta do každého sousta…
Vypadá jako dršťkovka, chutná jako dršťkovka, ale přesto byste v této polévce nenašli ani kousek drštěk. Falešná dršťkovka se nejčastěji připravuje z hlívy, ale z kotrče…
Bavorské špecle jsou oblíbenou přílohou, která si nachází své místo i v české kuchyni. Příprava není složitá, nicméně vyžaduje trochu zručnosti. Ale není důvod k obavám,…
Máte v plánu jako přílohu k obědu uvařit houskový knedlík a zapomněli jste koupit droždí? Nevadí, zkuste tento recept s použitím kypřicího prášku. Výsledkem budou chutné…
Jednoduché a lahodné, přesně takové jsou tyto řezy provoněné rumem a kakaem. Inspirované jsou slavným pařížským dortem, ale naši variantu zvládne i začátečník. Ať už k…
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno.Osolíme, přidáme vejce, mouku a zpracujeme v těsto. Těsto nebude řídké a jestli si nebudeme jisti, že je dost tuhé, tak lžičkou…
Samotný název tohoto pokrmu je vlastně ruskou zkomoleninou označení peľnjaň, což znamená „chléb ve tvaru ucha“. Pelmeně jsou ruským národním jídlem. Jde o vařené drobné…
Samotný název tohoto pokrmu je vlastně ruskou zkomoleninou označení peľnjaň, což znamená „chléb ve tvaru ucha“. Pelmeně jsou ruským národním jídlem. Jde o vařené drobné…
K podzimu se váže sklizeň jablek. Jablka můžete zužitkovat v jednoduchých řezech, které krom jablek, příjemně voní vanilkou. Příprava není náročná, ani zdlouhavá. Za…
K podzimu se váže sklizeň jablek. Jablka můžete zužitkovat v jednoduchých řezech, které krom jablek, příjemně voní vanilkou. Příprava není náročná, ani zdlouhavá. Za…
Někdo miluje a jiný zase není nadšencem, ale určitě fazolky na smetaně patří do naší české kuchyně. Křehké fazolky v jemné smetaně, maso či vejce a k tomu brambory.…
Vynikající broskvové řezy z piškotového těsta jsou snadné na přípravu a úžasně šťavnaté. Pěkně vychlazené vás v horkých letních dnech příjemně osvěží. Nejlepší jsou na…
Vynikající broskvové řezy z piškotového těsta jsou snadné na přípravu a úžasně šťavnaté. Pěkně vychlazené vás v horkých letních dnech příjemně osvěží. Nejlepší jsou na…
Přebytky ze zahrádky uchováváme konzervováním. Tuto směs zeleniny pak můžeme použít jako základ dalších jídel, jako přílohu nebo jako zeleninový salát. Zachovat vitamíny…
Dýňový kompot je klasika. Oblíbená, šťavnatá, navoněná příchutí ananasu a příjemně sladkokyselá. Milují ji děti a díky své univerzálností lze použít i jako základ pro…
Nejjednodušší recept na běžnou bábovku. Je jen na nás, zda jí vylepšíme tím, že do těsta přidáme navíc ještě sekané ořechy nebo rozinky. Jindy stačí jen bábovkovou formu…
Skvělá možnost jak zužitkovat mražené nebo sušené houby. Smetanové omáčky mají v naší kuchyni velkou tradici. A takovým spojením vepřové plece, voňavých hub a lahodné…
Ozdobou každé oslavy je rozhodně dort. Vsaďte na osvědčený piškotový korpus, který se vám vždy povede. Díky oleji bude i dostatečně vláčný. Recept může působit složitě,…
Kremrole jsou jedním z nejoblíbenějších českých zákusků. Ať už je připravujete z kupovaného listového těsta nebo si děláte třeba domácí šlehačkové, vždy je potřeba je…
Voňavá vánočka je jedním ze symbolů Vánoc. Pletená z několika pramenů kynutého těsta, opatrně pečená, ozdobí každý vánoční stůl. Pak už jen vánočku pocukrovat a můžeme…
Oblíbenou kratochvílí mnoha rodin je uzení. Chcete-li připravit ty nejlepší klobásky, stačí se držet osvědčeného receptu. Jeden takový tu pro vás máme. Základem je…
Chlebíčky a výrobky studené kuchyně se neobejdou bez červené papriky. Pokud si vyrobíte pár skleniček červených kapií sterilovaných ve sladkokyselém nálevu a oleji,…