Utopenci dle mé prababičky
Recept ještě nebyl hodnocenUtopenci patří neodmyslitelně na jídelní lístek každé české hospody. Recepty se liší, každý kuchař má svůj tajný recept. Základ chuti vždy spočívá v kvalitních…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Utopenci patří neodmyslitelně na jídelní lístek každé české hospody. Recepty se liší, každý kuchař má svůj tajný recept. Základ chuti vždy spočívá v kvalitních…
Připravte domácí pizzu přesně tak, jak ji máte rádi. Základní kynuté těsto stačí potřít rajčatovou nebo smetanovou omáčkou a ozdobit sýrem, uzeninou či zeleninou dle…
Martinské rohlíčky (podkovy) se tradičně pečou na svátek sv. Martina. Mohou být kynuté či nekynuté, se sladkou nebo slanou náplní, ale dokonce i neplněné. Tyto podkovy…
Pokud si chcete pochutnat na opravdu poctivé šunce s vysokým obsahem masa, musíte sáhnout hluboko do kapsy, nebo si ji připravit doma. Vřele doporučujeme druhou variantu…
Bavorské špecle jsou oblíbenou přílohou, která si nachází své místo i v české kuchyni. Příprava není složitá, nicméně vyžaduje trochu zručnosti. Ale není důvod k obavám,…
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme 1 lžičku Solamylu a dobře vše promícháme. Do hluboké, rozehřáté pánve dáme olej, dvě kuličky…
Křehké a nadýchané croissanty jsou oblíbené jako svačina nebo snídaně s šálkem dobré kávy. Domácí croissanty voní máslem a určitě budou chutnat. Recept je určen pro ty…
Tipů na rychlou a dobrou večeři není nikdy dost. Toto jednoduché rizoto připravíme v jednom hrnci. Stačí podusit kostky vepřového masa, přisypat rýži a libovolnou…
Vláčný a nadýchaný piškotový korpus, prolévaný vanilkovým pudinkem, korunuje vrstva z vyšlehaného máslovo-smetanového krému. Na závěr stačí moučník poprášit kakaem a…
I když lze na domácí pizzu koupit těsto v prášku nebo dokonce hotové a chlazené, stačí nemnoho času a můžeme si dobré těsto na pizzu udělat v domácích podmínkách. Postup…
Klasické rohlíky patří mezi běžné pečivo, bez kterého si těžko představíme českou domácnost. Tento osvědčený a podrobný recept nás dovede k dokonalým domácím rohlíkům.…
Klasické rohlíky patří mezi běžné pečivo, bez kterého si těžko představíme českou domácnost. Tento osvědčený a podrobný recept nás dovede k dokonalým domácím rohlíkům.…
Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.Máslo, cukr a vejce vyšleháme do pěny. Přidáme marmeládu a zašleháme.V míse smícháme mouku, mák a kypřicí…
Hrušky jsou nedoceněný poklad našich zahrádek. Nejen, že jsou velmi zdravé, zmírňují trávicí obtíže a jiné lidské neduhy, ale jsou také velmi chutné a mohou být základem…
Zavařený jablečný kompot je klasickou pochoutkou, která v sobě uchovává sladkou chuť a vůni čerstvých jablek po celý rok. Tento tradiční kompot je připravován z…
Zlatavý moučník plný voňavých jablek rozzáří váš stůl a provoní celou kuchyni. Každé sousto je jemné, šťavnaté a tak lahodné, že u jednoho kousku rozhodně nezůstanete.
Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se…
Svatomartinská husa, to je pojem! I když husu samozřejmě nepečeme pouze na sv. Martina, bývá tento svátek dobou, kdy si na šťavnaté huse pochutná nejvíce Čechů.…
Tyto plátky jsou syté a voňavé jídlo, které spojuje tradiční chutě české kuchyně. Šťavnaté maso je jemně dušené spolu s kysaným zelím, zelenými fazolkami a kořenovou…
Chutný a vláčný moučník plný tvarohu, který zaujme zejména svým tříbarevným provedením. Zamilují si ho děti i dospělí. Připravte ho jako odpolední svačinu ke kávě nebo…
Jablečný závin sice pochází z Rakouska-Uherska, ale u nás je jako doma. Voňavý štrúdl peče každá rodina podle svého, léty prověřeného, receptu. Svůj osvědčený recept…
Zázvor má skvělé hřejivé i protizánětlivé účinky, proto je hojně používaný v zimě, kdy řádí všelijaké virózy. Připravte si do zásoby domácí zázvorový sirup, který dále…
Naše babičky dokázaly vykouzlit výbornou polévku i z několika málo surovin, které našly ve spíži. Stačí na kousku sádla opražit trochu mouky a kmínu, zalít vodou a…
Zavařené papriky, plněné zelím, jsou výbornou pochoutkou ke grilovaným masům nebo zabijačkovým specialitám. Pokud máte možnost, naložte si v sezóně paprik alespoň pár…