Pomazánka z mandlí a sušených rajčat
Recept ještě nebyl hodnocenMandle namočíme do vody a necháme nejlépe do druhého dne.Rajčata zalijeme horkou vodou a necháme chvíli namočená.Do mixéru dáme namočené mandle, lahůdkové droždí,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mandle namočíme do vody a necháme nejlépe do druhého dne.Rajčata zalijeme horkou vodou a necháme chvíli namočená.Do mixéru dáme namočené mandle, lahůdkové droždí,…
Milujete vůni čerstvě upečeného kváskového chleba? Na jaře ho můžete jednoduše ozvláštnit – přidejte do těsta nasekané mladé kopřivy. Pak už jen nechte kynout a upečte…
Milujete vůni čerstvě upečeného kváskového chleba? Na jaře ho můžete jednoduše ozvláštnit – přidejte do těsta nasekané mladé kopřivy. Pak už jen nechte kynout a upečte…
Ke kvásku přidáme ostatní suroviny (bez oliv) a uhněteme pružné těsto. Tepve ke konci hnětení přidáme drobně pokrájené nebo posekané olivy a zapracujeme je do těsta.Po…
Všechny suroviny rozmixujeme dohladka, přelijeme do vysoké sklenice a vychutnáváme.
Mouku smícháme s oběma prášky (prášek do pečiva + prášek do perníku), s kakaem a skořicí. Žloutky ušleháme s třtinovým cukrem do pěny. Postupně zašleháme horkou vodu,…
Stehna omyjeme, osušíme a důkladně ze všech stran obalíme v koření Pečené kuře. Cibulky nakrájíme na kolečka a česnek na tenké plátky, které dáme do hlubšího pekáče s…
Večer před plánovaným pečením kvásek rozkvasíme podle postupu, ráno do vykvašeného přidáme zbytek surovin (tuk velmi změklý) a poměrně krátce vymísíme těsto. Opět…
Večer před plánovaným pečením kvásek rozkvasíme podle postupu, ráno do vykvašeného přidáme zbytek surovin (tuk velmi změklý) a poměrně krátce vymísíme těsto. Opět…
Suroviny na preferment dobře promícháme a zakryté v míse necháme 10-12 hodin kynout. Zároveň s umícháním prefermentu připravíme záparu – pšeničná zrna v mixéru částečně…
Suroviny na preferment dobře promícháme a zakryté v míse necháme 10-12 hodin kynout. Zároveň s umícháním prefermentu připravíme záparu – pšeničná zrna v mixéru částečně…
Suroviny na preferment dobře promícháme a zakryté v míse necháme 10-12 hodin kynout. Zároveň s umícháním prefermentu připravíme záparu – pšeničná zrna v mixéru částečně…
Skvělé samostatně, do zmrzlinového poháru nebo třeba do buchet. Všude tam se dají použít tyto zavařené hrozny. Uchovejte si kousek léta na zimu snadno a rychle. Stačí…
Ze všech surovin uděláme těsto a hned vyválíme placku - nenecháváme kynout!Pak pizzu pomažeme omáčkou, posypeme salámem nakrájeným na nudličky (nebo podle toho, jaký…
Změklé máslo utřeme do pěny se žloutky a cukrem, po chvíli přidáme po lžících horkou vodu a těsto zahustíme moukou.Vlijeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný pekáč,…
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin (lněná semínka celá) a uhněteme těsto, které v míse zakryjeme a necháme asi hodinu kynout.Vykynuté těsto propracujeme a…
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin (lněná semínka celá) a uhněteme těsto, které v míse zakryjeme a necháme asi hodinu kynout.Vykynuté těsto propracujeme a…
Chléb z celozrnné mouky chutná po oříšcích a je plný vlákniny a minerálů. Použijte aktivní kvas a připravte si křupavý a nadýchaný bochník u sebe doma. Nezapomeňte…
Chléb z celozrnné mouky chutná po oříšcích a je plný vlákniny a minerálů. Použijte aktivní kvas a připravte si křupavý a nadýchaný bochník u sebe doma. Nezapomeňte…
Jako první připravíme sójový granulát dle návodu, pouze ve vodě a bez dochucení. Po uvaření slijeme vodu a necháme okapat na sítu. Cibuli podélně rozkrojíme a…
Připravíme si nálev - vodu s octem, solí, cukrem a kořením svaříme, necháme vychladnout a přecedíme. (Pokud máte, je vhodnější koření vařit ve vajíčku na čaj, nálev pak…
Připravíme si nálev - vodu s octem, solí, cukrem a kořením svaříme, necháme vychladnout a přecedíme. (Pokud máte, je vhodnější koření vařit ve vajíčku na čaj, nálev pak…
10-12 hodin předem připravíme rozkvas - ve vodě rozmícháme kvásek, dobře vmícháme obě mouky a zakryté necháme v teple místnosti kvasit.Hotový rozkvas má zvětšený objem,…
10-12 hodin předem připravíme rozkvas - ve vodě rozmícháme kvásek, dobře vmícháme obě mouky a zakryté necháme v teple místnosti kvasit.Hotový rozkvas má zvětšený objem,…