Voňavý koláč s hruškami a pudinkem

Ilacek Kuchař: Ilacek

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 0 názorů

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
1 prášek do pečiva
1 žloutek
5 lžic mléka
200 g másla nebo Hery
špetka soli
1 lžička strouhané citronové kůry
1 vanilkový cukr
Náplň:
750g hrušek zbavených jádřinců
1 lžička skořice
1/2 lžičky mletého hřebíčku
300 ml vody
1 l mléka
3 pudinky v prášku (s vanilkovou nebo karamelovou příchutí)
5 lžic cukru
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, práškem do pečiva, změklým máslem nebo Herou, žloutkem, špetkou soli a mlékem a uhněteme hladké těsto. To dáme do lednice na 1 hodinu odpočinout.

  2. Mezitím pokrájíme hrušky na menší kousky, které dáme spolu s vodou, skořicí a hřebíčkem vařit asi na 10 minut.

  3. Poté vodu z hrušek slijeme a smícháme ji s mlékem, které nalijeme přes práškové pudinky smíchané s cukrem. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Odstavíme a necháme trochu zchladnout.

  4. Vyndáme těsto z lednice a rozdělíme na jednu menší a jednu větší část. Tu větší vyválíme na plech, poklademe změklými hruškami, polijeme pudinkem a poklademe mřížkami z druhé části těsta, které jsme natenko rozváleli a nakrájeli na proužky.

  5. Koláč vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 30-35 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Voňavý koláč s hruškami a pudinkem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo