Pečená kachní stehna se zelím

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: cca 2 a 1/2 hodiny (včetně přípravy) 4 porce Drůbeží maso 15 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii

Suroviny

4 ks kachní stehna
2 cibule
3 dkg anglické slaniny
kmín
sůl
koriandr
1 bujón
voda
rostlinný olej
1 sklenice kysaného zelí
1 PL cukru
2 PL hladké mouky
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Kachní stehna očistíme, mírně osolíme a posypeme troškou koriandru (můžeme použít i klasický černý pepř, pokud ho někdo nemá rád nebo úplně vynechat). 

  2. Cibulku nakrájenou nadrobno spolu na menší kousky nakrájenou slaninou opražíme na oleji. Toto dáme do pekáčku, přidáme stehna, pokmínujeme, přidáme rozdrobenou kostku bujónu a podlijeme vodou.

  3. Přikryjeme alobalem, dáme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna při teplotě asi 120°C, dokud maso nezměkne. Během pečení podléváme vypečeným tukem.

  4. Poté sundáme alobal, zvýšíme teplotu na 180°C a necháme ještě dopéct, abychom měli křupavou kůžičku.

  5. Zelí můžeme slít, dáme do kastrůlku, zalijeme vodou (asi 2 dl), přidáme kmín, cukr, sůl a dusíme pod pokličkou do poloměkka. Zelí zahustíme moukou, promícháváme a provaříme asi 10 min. - dochutíme. Podávala jsem s knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená kachní stehna se zelím

  • Eja57 Eja57

    MamlajdaD: :-D:-D:-D:-D:yes::-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Eja57: Já jsem pochopila, jak to bylo myšleno, ale ta sláma se mi tak nějak hodila "do krámu":-D:-8

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    Eja57: autorka uvádí 2,5 hodiny i s přípravou

    Odpovědět

  • casino casino

    Veronika.Hrozna:
    To ale nemyslíte vážně, že ne :-O
    No, možná myslíte, ale předpokládám, že budete osamocená :-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Eja57: Mě k tomu nesedí ani to zelí. Kysané mám ráda, ale ke kachně,:-? když je teď čerstvé červené, nebo bílé čerstvé"chrumkavé" všude!

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    casino: Já asi nějak špatně vidím, tady je cibulička pod ptákem a ne pod zelím....Pomalé pečení asi ano, ale do toho já nijak nevstupuji, nepolévám, ponechám osudu - ale to asi s anglickou a cibulí tak úplně nejde, já tedy pod káču cibul nedávám...Stehýnkům kačením by mohly 4 hodiny stačit...
    Ale pořád dokola - receptů na pečenou káču se zelím je tady...nebudu počítat kolik...

    Odpovědět

  • casino casino

    Eja57:
    No, autorka má za ušima...:-)
    ...a na druhou stranu jsme tu tací, co máme kačení žaludky, že :-D
    Kostičku nedávám (v tomto případě) :-)
    A voni nedávaj pod zelíčko cibuličku, he? ;-)
    A vocenili tu teplotu pečení? Vono to vypadá na pomalé pečení, že. Snad mohla autorka zmínit kolik hodin jí pečení vzalo...;-)
    No, poklábosili jsme a moderátorky budou mít zase plné ruce zbytečné práce, že :-*

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    MamlajdaD: ehm ...já jsem tím mlácením prázdné slámy chtěla říct, že tady jsou komentáře zbytečné anžto je autorka nikdy a ze zásady nečte a neodpovídá na ně....:-8

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    casino: oni ráčej vidět vypečenou kůžičku a dávaj pod kachnu bujón:-O:-O:-O:-O:-O nene...

    Odpovědět

  • mika59 mika59

  • casino casino

    No, já su zemědělec a sláma to je moje :-D
    ***
    Mě zde naopak zaujal ten koriandr... Zelený bych nestrávil :no: ale se semínky vyzkouším :-)
    A totok není dušená kachna, tak bych tu ani autorku příliš nedusil, že :-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Eja57: To není sláma, ta je suchá, toto je angl. slaninou omaštěná kachna, která je sama o sobě přece dost mastná, chuť má svojí specifickou a oblíbenou, tu slaninu mi tedy hlava nebere. O koření, bujonech atd. se nebudu rozepisovat, to už bylo napsáno.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Děvčata, mlátíme prázdnou slámu:-D

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Mě by zase vyčítali koriandr a bujón taky, o kůžičce pomlčím !

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    křupavou kůžičku nevidím, ale aspoň už je na fotce kachní stehno a ne kuřecí jako minule. Pokrok.
    A s tím bujonem pod kachnu - to by mě doma hnali! 8-(

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo