Krůtí játra v pomerančové šťávě
Recept ještě nebyl hodnocenJátra očistíme, osušíme a ve spoji rozřízneme. V pánvi rozehřejeme tuk a játra ze všech stran prudce opečeme. Podlijeme pomerančovou šťávou, přidáme worcester a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Játra očistíme, osušíme a ve spoji rozřízneme. V pánvi rozehřejeme tuk a játra ze všech stran prudce opečeme. Podlijeme pomerančovou šťávou, přidáme worcester a…
Obě cibule si nakrájíme, zpěníme na oleji, přidáme chilli papričku.Na cibulový základ dáme maso nakrájené na kostky a zprudka opečeme. Osolíme, opepříme, okořeníme…
Aspikové misky, které v sobě ukrývají jarní křupavý a svěží chřest spolu s vejci, jsou doplněny bylinkami a vychucenou želatinou. Přidejte pouze čerstvé voňavé pečivo a…
Prsa omyjeme. osušíme a kůži nařežeme na mřížku - neproříznout do masa. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.Prsa dáme na studenou silnostěnnou pánev a rozehřejeme jí …
Lahodné rizoto s jemnou a sladkou chutí dýně podáváme s opečenými plátky žampionů, strouhaným parmazánem a lístky salátu. Toto voňavé podzimní jídlo potěší pěknou barvou…
Tato fenyklovo-mrkvová polévka je ideálním spojením svěžesti fenyklu a sladkosti mrkve, obohacené o krémovou smetanu, která jí dodává jemnost a plnou chuť. Je perfektní…
Kuře na paprice patří mezi stálice v našich jídelníčcích, milují ho děti ale také dospělí. Pokrm maďarského původu můžete snadno připravit i v bezlepkové variantě,…
Chřest a králičí maso - ochutnejte tyto dvě jemné a delikátní suroviny ve výborném pokrmu. Závitky z králičích hřbetů plněné chřestem podávejte s omáčkou z hrášku a…
Nejdříve si očistím pórek, nakrájím ho na 4 díly. Mrkev oškrabu a nakrájím na širší proužky a kapii také na proužky. Prsa jsem si nařízla na pláty, trochu naklepala,…
Kuřecí plátky si mírně osolíme a posypeme Adobado kořením, poklademe na každý závitek 3 kolečka salámu, z pórku vyndáme středy a do jakoby mističky dáme kus párku,…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka, cibuli najemno. V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli. Přidáme brambory, pórek a vše…
Na pánvi rozehřejeme olej s jednou lžící másla a játra zprudka orestujeme. Opepříme, přilijeme víno a necháme ho vyvařit. Přidáme fenykl nakrájený na větší kousky,…
Cibuli nakrájenou na kostičky osmažíme na oleji společně se slaninou nakrájenou také na kostičky. Zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku, vložíme kvasnice a pár lžic…
Do zapekacej misy uložíme narezané paradajky a papriku. Mäso rýchlo opečieme na oleji z oboch strán a uložíme na zeleninu. Obložíme narezanou cibuľou, strúčikami…
Nejprve připravíme papriky, které upečeme nebo opálíme flambovací pistolí. Když povrch paprik ztmavne, vložíme je na chvíli do mikrotenového sáčku a necháme zchladnout.…
Na trošce olivového oleje a jedné lžíci másla opečeme králičí stehna. Osolíme, opepříme, podlijeme polovinou vína a necháme ho vyvařit. Přendáme do pekáčku, přidáme…
Připravíme si cibulovou jíšku, přidáme nastrouhaný sýr a za stálého míchání necháme změknout. Zalijeme mlékem a povaříme. Přidáme bujon a fazolky s nálevem . Necháme jen…
300 g rýže (je to 1,5 hrnku o obsahu 250 ml), propláchneme horkou vodou, necháme okapat, vložíme do namočeného římského hrnce a zalijeme 2 hrnky vlažného drůbežího…
Prsa opláchneme, osušíme a každé rozřízneme do tvaru motýlích křídel. Přes potravinářskou folii rozklepeme na větší plát a po obou stranách mírně osolíme. Na každý…
Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. V hluboké pánvi rozehřejeme trochu oleje, vložíme nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme kousky jater, zprudka je…
Rýži uvaříme jak jsme zvyklí-dělám v mikrovlnce a krk uvaříme v osolené vodě do měkka. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli do sklovita, přidáme česnek, papriku…
Do vymasteného pekáčika uložíme na kolieska narezaný pór, navrstvíme na kolieska narezané zemiaky a na ne na kolieska narezanú cibuľu. Osolíme, okoreníme. Kuracie…
Na masle orestujeme zo všetkých strán osolené a múkou obalené porcie kurčaťa. Mäso vyberieme a na výpeku orestujeme nadrobno narezanú cibuľu a huby. Zalejeme vínom,…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na slabé proužky. Lehce je poprášíme pepřem. Propereme klíčky a v sítu je necháme dobře okapat. Papriky rozpůlíme a očistíme. Omyjeme…