Krémové smetanové rizoto s hlívou ústřičnou
Recept ještě nebyl hodnocenKrémové rizoto se může stát základem pro vskutku lahodný pokrm. V tomto případě jej totiž doplníme na másle dušenou hlívou s cibulkou a kořením. Příprava rizota je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krémové rizoto se může stát základem pro vskutku lahodný pokrm. V tomto případě jej totiž doplníme na másle dušenou hlívou s cibulkou a kořením. Příprava rizota je…
Krůtí maso můžete bez obav zakomponovat i do redukčního jídelníčku. Má vysoký obsah bílkovin a nízké množství tuku. Připravte k obědu, či večeři, krůtí plátky s…
Využijte síly mladých jarních kopřiv a uvařte si výbornou polévku. Dodá vám vitalitu, vitamíny a pročistí krev. Pokud jako vložku použijete rýži, brambory, nebo jí…
Jemná smetanová omáčka, zahuštěná lahůdkovým droždím místo mouky, doplněná šťavnatým kuřecím masem, zachutná nejen diabetikům. Podáváme s bleskovým knedlíkem z…
Kuřecí stehna naporcujeme na menší kousky.Na větší pánvi osmahneme slaninu a přendáme ji bokem.K výpeku přidáme trochu oleje a naporcované, osolené a opepřené kuře…
Vydatná jarní polévka s pohankovou lámankou. V horké polévce lámanka změkne, nemusí se vařit a zachová si tak cenný rutin. Pokud polévku vaříme v době, kdy nerostou…
Tuto lahodnou krémovou jarní polévku si jistě oblíbíte. Delikátní medvědí česnek dodá polévce skvělou chuť i barvu, smetana ji zjemní a hrst nastrouhané oranžové mrkve…
Sezona chřestu je již pomalu v plném proudu a pokud nevíte co z této zeleniny připravit, pusťte se do polévky. Talíř horké polévky se zeleným chřestem a kuřecím masem…
Aspikové misky, které v sobě ukrývají jarní křupavý a svěží chřest spolu s vejci, jsou doplněny bylinkami a ochucenou želatinou. Přidejte pouze čerstvé voňavé pečivo,…
Kombinace šťavnatého kuřecího masa a jemné zeleninové omáčky přináší do vašeho jídelníčku lahodný a výživný pokrm, který potěší svou vyváženou chutí i snadnou přípravou.…
Voňavá krkovička dušená se sušenými rajčaty a hráškem je nenáročné jídlo, které překvapí svou lahodnou a plnou chutí. Opečené plátky masa zůstanou šťavnaté, rajčata jim…
Pečené rizoto se žampiony, šunkou a špenátem je sázkou na jistotu, když chcete jednoduché, ale výborné jídlo z jedné mísy. Díky pečení v troubě se chutě krásně propojí,…
V hluboké pánvi rozehřejme máslo, vložíme nakrájenou slaninu, očistěná játra a zprudka opečeme. Přidáme jemně nakrájenou šalotku a ještě chvíli společně restujeme…
Maso nakrájíme na nudličky, slaninu a papriku na drobné kostičky, olivy překrojíme na třetiny, česnek rozmačkáme nebo drobně pokrájíme, sýr stačí nahrubo nastrouhat.…
Tuňáka nakrájejte na silnější plátky. Osolte a na rozpáleném oleji opečte na grilu nebo na pánvi. Chřest očistěte – odřízněte nebo odlomte spodní dřevnatou část. Pak jej…
Kuřecí stehna kuchyňsky upravíme. Šalotky oloupeme a nakrájíme nadrobno. V nádobě, (kterou můžeme dát i do trouby), rozehřejeme máslo a restujeme šalotky, až zesklovatí…
Mrkev a celer nastrouháme na hrubém struhadle. Fenykl a cibuli nakrájíme na nudličky.Na oleji osmažíme mrkev, celer, cibuli a fenykl. Po 5 minutách přidáme na kousky…
Na oleji přímo v pekáčku ve kterém budeme péct osmažíme z obou stran osolená stehna do zlatova(trochu jsem je přesekala a následně je vyndáme. Na tom samém oleji…
Plátky masa osolíme, potřeme olejem a necháme v lednici nejlépe přes noc odležet ( není to nutné, ale maso je potom křehčí). Čerstvému mangoldu odřežeme řapíky a dáme je…
Cibulky a pórek nakrájíme našikmo, žampiony na silnější plátky. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme maso, kari pastu a promícháme. Necháme maso zatáhnout. Přidáme čočku,…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. V pánvi se rozehřejeme olej přidáme cibuli a necháme restovat. Do orestované cibule přidáme česnek a nakrájenou chilli…
Na sádle osmahneme slaninu, cibuli, česnek (na kousky), pak přidáme nastrouhanou mrkev a celer, zasypeme krátce sladkou paprikou, oreganem a tymiánem, zalijeme vývarem,…
Omyté kuře naporcujeme. osolíme, posypeme lžičkou zázvoru a necháme chvilku odležet. Připravené kousky kuřete opečeme na rozehřátém oleji, podlijeme vývarem a přikryté…
V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej s jednou lžící másla a zprudka orestujeme králíčí hřbítky dozlatova.Osolíme, opepříme, přilijeme víno a necháme ho vyvařit…