Vepřová játra špikovaná slaninou, na smetaně
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 4 755 kJ / 1 136 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,29 g |
Tuky | 52,14 g |
Vláknina | 19,30 g |
Cholesterol | 1,46 g |
Sodík | 840 mg |
Sůl | 2,30 g |
Sacharidy | 57,56 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud játra během dodělávky omáčky vystydla, prohřejeme je na pařáku na ohřívání knedlíků.
Dýni hokkaido, která není v obchodě po celý rok, můžeme nahradit mrkví. Ale omáčka je také velice chutná, když se místo dýně či mrkve použijí 2středně velké plody kaki.
Pokud Vám nevadí celer, můžete přidat. Já jsem dala 200 g. Omáčka je po rozmixování zeleniny dostatečně hustá, nemusí se zahušťovat moukou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 12. 2021 20:17
15. 12. 2021 18:08
toš snáď sme na jedné chuťové vlně.
Dělám to velmi podobně, jen při výběru jater jsem na řezníka asi nepříjemný, neb chci ešpičky jater, nikoliv ty játra s kanálky. (je jasné, kdo je dělá, je to nahořklé, i když kanálky odřežem, , navíc je vyhodíme kočce, ale zaplatíme.
Tak že mám takový slovní obrat pro řezníka, ,,chcu 3/4 kila jaterní špičky a pokud mi je dáte k ojí spokojenosti, udělám ještě útratu třeba aj za 500 korun. Většinou to má úspěch a tak nakoupím ještě slaninu a dál, co potřebuju, ale už jen to co je hotové v kelímkách a podobně.
Potom špek na kostičky lehce osmažím ( lehce) nechám zchladit a teprve jej zasunu do připravených otvorech na špikování. Takto upravený špek přinese více vůně a je i barevnější.
ALE ZAS E VĚC NÁZORU. Jako příloha je zvyk u nás k játrům rýže a šťáva.
Játra dělám tak, aby byly lehce mazlavé, nikoliv tvrdé , nebo krvavé.
Až po jejich konzumaci si vždy uvědomím , že můj cholesterol úpí a úpí.
,,TOŠ TAK,,
15. 12. 2021 15:32
14. 12. 2021 10:07
1. 10. 2015 20:59
29. 9. 2015 16:19
29. 9. 2015 16:16
Tom Beyk:Tome u jater to ochucení rozmarýnem nebylo na škodu.Jen je lepší použít ten kupovaný v marketu.Je jemný včerně stonku na rozdíl od pěstovaného doma,který používám já.Ten má ty větvičky dřevnaté a musí se pak na talíři při konzumaci z části odstranit
29. 9. 2015 00:06
28. 9. 2015 20:34
28. 9. 2015 19:52
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 5 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 6 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 6 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 6 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 11 minutami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 38 minutami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 1 hodinou
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 1 hodinou
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 2 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 4 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 5 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vepřová játra na smetaně vepřové játra na smetaně vepřová játra recepty játra na smetaně prospikovana jatra vepřová játra vepř.jatra na smetaně recepty na vepřové játra na smetaně recepty vepřová játra na smetaně a rozmarýn ohřívání vepřových jater veprová játra na smetane recept vepřová játra vcelku vepřová játra recept na smetaně top recepty vepřová játra na smetaně vepřová jatra na na smetaně špekovaná játra recept špikovana minutky jatra vepřové jatra na smetane top vepřové na smetaně recepty na vepřová játra
Suroviny: játra vepřová, špek, dýně hokkaido, petržel, celer, cibule, rozmarýn, koření nové koření, pepř, voda, smetana, hořčice, olej, máslo, voda, sůl
Vepřová játra špikovaná slaninou, na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jN0l
10 názorů