Kuřecí játra s bílými fazolemi, sušenými rajčaty a oreganem

Suroviny 4 porce

500 g kuřecích jater
250 g uvařených bílých fazolí (nebo konzervovaných)
6 ks sušených rajčat
1 velká cibule
olivový olej
150 ml drůbežího vývaru
sůl
čerstvě mletý pepř
čerstvé oregano - množství podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a vložíme do něj očištěná játra. Orestujeme je, přidáme cibuli, nakrájenou na proužky a pokračujeme v restování. Osolíme a podlijeme vývarem. Dusíme doměkka.

  2. Krátce před koncem přidáme sušená rajčata, opatrně vmícháme fazole a dokončíme. Na závěr posypeme lístky oregana a dochutíme pepřem.

  3. Zvolíme libovolnou přílohu - chleba, rýži nebo brambory.

Komentáře k receptu Kuřecí játra s bílými fazolemi, sušenými rajčaty a oreganem