Krůtí játra v hořčičné omáčce s medvědím česnekem
Recept ještě nebyl hodnocenJátra jsou poměrně opomíjenou surovinou, a to i když jsou levná, plná vitamínů a při správné přípravě lahodná. Vyzkoušejte je v lehce pikantní omáčce s dijonskou hořčicí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Játra jsou poměrně opomíjenou surovinou, a to i když jsou levná, plná vitamínů a při správné přípravě lahodná. Vyzkoušejte je v lehce pikantní omáčce s dijonskou hořčicí…
Tuňáka nakrájejte na silnější plátky. Osolte a na rozpáleném oleji opečte na grilu nebo na pánvi. Chřest očistěte – odřízněte nebo odlomte spodní dřevnatou část. Pak jej…
Pikantní polévka potěší milovníky chilli. Krémová po světlé jíšce, ozdobená zelenou cibulkou a sladce pálivá po omáčce. Kuřecí maso pak dodá bílkoviny a zasytí. Zkuste…
Na rozpáléném oleji osmahneme osolená a opepřená prsa, aby se zatáhla.Pak maso vyndáme, osmahneme mouku jen do světlé barvy a pak ke konci vmícháme papriku. Ihned…
Maso z kuřecích stehen se díky své šťavnatosti těší veliké oblibě. Vykostěná stehna můžete připravit třeba na kari s restovanou cuketou a výpekem, dochuceným…
Tato jedinečná kombinace nabízí bohatou paletu chutí, kde se šťavnatá kuřecí stehna spojují s aromatem žampionů a jemností pórku. Celerové pyré jako příloha, pak přináší…
Vejce rozklepneme do hrnečku, osolíme špetičkou soli, vidličkou mírně rozkvedláme a na pánvi necháme srazit omeletu. Přiklopíme na půl minuty poklicí a sundáme stranou…
Elektrickou troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.Pórek, mrkev a celer omyjte, očistěte a pokrájejte asi na pěticentimetrové kousky.Cibulky nechte…
Maso nakrájíme na menší kousky a zprudka opečeme na rozehřátém oleji.Přidáme nakrájenou cibuli a ještě chvíli restujeme. Osolíme, opepříme, přidáme kari a papriku,…
Dýně získá pečením lahodnou chuť a navíc krásně voní po česneku a šalvěji. Jako přílohu použijeme polentu, kterou také krátce zapečeme. Vše zasypeme parmazánem a můžeme…
Játra dělí strávníky na dva tábory. Pokud patříte k těm, kteří je mají rádi, můžete se ji připravit podle tohoto receptu. Orestovaná játra doplní voňavý rozmarýn a k…
Prsa omyjeme. osušíme a kůži nařežeme na mřížku - neproříznout do masa. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.Prsa dáme na studenou silnostěnnou pánev a rozehřejeme jí …
Cibulky a pórek nakrájíme našikmo, žampiony na silnější plátky. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme maso, kari pastu a promícháme. Necháme maso zatáhnout. Přidáme čočku,…
Kuřecí maso umeleme, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vajíčko, nasekanou pažitku, majoránku, prolisovaný česnek, hořčici a strouhanku.Dobře…
Lahodné rizoto s jemnou a sladkou chutí dýně podáváme s opečenými plátky žampionů, strouhaným parmazánem a lístky salátu. Toto voňavé podzimní jídlo potěší pěknou barvou…
Krůtí křídla očistíme, omyjeme, rozdělíme v kloubu na 4 části a osolíme.Do pekáčku dáme nakrájenou cibuli, na ni osolená křídla, která posypeme bylinkovým grilovacím…
Připravte si osvěžující bavorský bramborový salát jako skvělou alternativu majonézových salátů. Vhodně ho doplňuje pečeně připravená po bavorském způsobu obalená v…
Krůtí maso na paprice s lesními houbami je chutný a aromatický pokrm, který spojuje jemnost krůtího masa s bohatou chutí lesních hub. Tento recept je ideální pro…
Pokud vám z přípravy chřestu zbyly spodní tužší části, určitě je nevyhazujte. Hodí se na přípravu dobré polévky. K chřestu přidejte ještě čerstvý hrášek a na závěr…
Slaný koláč nemusíme připravit jen z listového nebo křehkého těsta. Tento je zcela bez lepku, protože jako základ použijeme rýži. Podusíme ji se zeleninou, promícháme s…
Jedním z nejlepších zdrojů vitamínu B je droždí. Pomazánku z něj znají skoro všichni, ale zkoušeli jste takovou drožďovou polévku? Tahle je plná bylinek, domácích…
Kdo má rád syté zeleninové polévky z čerstvé zeleniny, jistě si pochutná na této jemné chřestové. Začátkem jara, seženeme v obchodech nebo u farmářů tuto oblíbenou…
Nadýchaná a lahodná pěna z kuřecích jater bude mít jako pohoštění u vašich přátel jistě úspěch. Rozplývá se na jazyku a její skvělou chuť tvoří i ořechy a víno. Pěnu…
Smetanou zjemněná zeleninová polévka lehce voní koprem, její chuť je zvýrazněná přidanou chilli papričkou. Tato polévka, která je plná zelených fazolek a kostiček…