

Polévka z pangase
Suroviny 6 porcí
- 100 g másla
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 250 g pangasia
- 150 g mrkve strouhané najemno
- 150 g celeru nastrouhaného najemno
- sůl
- zelená petrželka
- 1 kostka drůbežího vývaru
- voda
- vegeta
- rohlík
- máslo na osmažení (rohlíku)
Postup přípravy receptu
Z másla a mouky uděláme jíšku, rozředíme vodou asi 3l a necháme rozvařit.
Přidáme mrkev, celer, pangase nakrájeného na kostky a necháme povařit.
Když je maso měkké, přecedíme, maso rozmačkáme a vložíme zpět do vývaru.
Přidáme kostku drůbežího bujónu, osolíme, přidáme zelenou petrželku a můžeme dochutit vegetou.
Hotovou polévku podáváme s rohlíkem nakrájeným na kostičky a osmaženým na másle.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Polévka z pangase
-
Děkuji za bodík
ta musela být ještě lepší,příště zkusím i já se smetanou
-
Polévku z pangase jsem dodnes nevařila...je o trochu jiná, než klasická rybí, ale také dobrá
. Přidala jsem asi lžičku rybí omáčky, trochu citrónové šťávy a barvou pochopitelně nezapřu, že jsem oproti původní receptuře nakonec neodolala a přidala trochu smetany na vaření...
Přesto posílám fotky a bod.