Drůbeží játra na mateřídoušce a bazalce

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Pokrmy z vnitřností 6 názorů

Suroviny

500 g drůbežích jater
1 cibule
1 paprika červená
1 rajče
čerstvá bazalka (nebo 1 lžička sušené)
3 stroužky česneku
1 lžíce mateřídoušky (nebo majoránky)
pár lžic kysané smetany
drůbeží vývar nebo voda
1 lžíce Podravky
olivový olej
petrželka
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji si osmažíme nakrájenou cibuli a dáme na ní pokrájená játra, která necháme orestovat. Zalijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme, v polovině dušení přidáme nakrájené rajče, papriku, nasekanou bazalku, podravku, pepř a osolíme pokud je třeba (podravka i vývar jsou slané dost).

  2. Po změknutí jater a zeleniny dáme česnek, mateřídoušku (majoránku) a nakonec kysanou smetanu kterou promícháme a povaříme.

Poznámka

Podobný, ale nevýrazný recept jsem někde četla a dovedla jsem ho k dokonalosti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 55 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Drůbeží játra na mateřídoušce a bazalce

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-OZ náhodných na mě koukl príma recept:yes:Bibinko-je to moc zajímavé,ukládám a bodík posílám:-p+2:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Jani, to jsi fakt uhodila hřebíček na hlavičku, vaření miluju a nikdo mi moc neudělá radost, když mě pozve do nějakého podniku na oběd....ale vyprávěj jim to, řekli by že nejsem normální::-D:-))
    Ale ty to máš určitě zrovna tak jak vidím a kdyby jsi řekla :já vařím doma a pak v podniku do večera a ještě si to užívám, to by taky málo kdo pochopil a ťukali by si do čela;-):-)viď:-?, ale nám je to šumafuk:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Bibi, ty fakt vaření asi miluješ, jako já, ne?:-)):-D Máš to moc hezké. Nikdy by asi nezaujatý nevěřil, jak krásná je fotk s ingrediencemi, co? Přitom nezaujatému a neznalému tak strašně pomůžou!!:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Ivi,petrželka se sá nakonec a mateřídoušku s česnekem přidáš do hrnce ke konci vaření. Ještě to tam nějak dopíšu. Jestli ti můžu poradit, tak to Milošovi udělej- bude mu to moc chutnat!:-!Jeho chutě trochu znám a to víš, že tobě taky;-)

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Jani,v surovinách máš ešte písanú petrželku,mateřídoušku a cesnak.To tiež ide do toho? Lebo vidím,že nejakými bylinkami máš posypanú tú ryžu :-) Kuracie pečienky máme velmi radi,tak by som to chcela vyskúšať na tvoj spôsob ;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Konečně jsem vložila fotky ze včera, malinkej rest. Chci říct, že nám velmi, velmi chutnalo a doporučuji tuto krmi vyzkoušet-teda pokud máte drůbeží jatýrka rádi žeano:-p;-):-)

    Odpovědět

Tématické fráze: drůbeží játra recepty játra recepty drůbeží játra játra bazalka recepty mateřídouška recepty dušená drůbeží játra drubezi pokrmy kuřecí játra na bazalce recepty kureci jatra kuřecí játra na smetaně kuracie jatra kuřecí játra s bazalkou recepty mateřídouška drubezi jatra s bazalkou drůběží játra recept recept bazalka játra drůbeží mateřídouška recept drůbeží játra dušená