Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 211 kJ / 767 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,26 g |
Tuky | 25,97 g |
Vláknina | 11,10 g |
Cholesterol | 2,49 g |
Sodík | 3,68 g |
Sůl | 9,15 g |
Sacharidy | 40,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji si osmažíme nakrájenou cibuli a dáme na ní pokrájená játra, která necháme orestovat. Zalijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme, v polovině dušení přidáme nakrájené rajče, papriku, nasekanou bazalku, podravku, pepř a osolíme pokud je třeba (podravka i vývar jsou slané dost).
Krok 2: Po změknutí jater a zeleniny dáme česnek, mateřídoušku (majoránku) a nakonec kysanou smetanu kterou promícháme a povaříme.
Zveřejněno 19. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Drůbeží játra na mateřídoušce a bazalce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwRn
Moje poznámka
Drůbeží játra na mateřídoušce a bazalce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwRn
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 9 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 17 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 19 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 6 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 7 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 10 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 10 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 11 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 12 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 13 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 14 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 15 hodinami
Tématické fráze:
drůbeží játra recepty,
játra recepty,
drůbeží játra,
játra,
bazalka recepty,
mateřídouška recepty,
dušená drůbeží játra,
drubezi pokrmy,
kuřecí játra na bazalce,
recepty kureci jatra,
kuřecí játra na smetaně,
kuracie jatra,
kuřecí játra s bazalkou,
recepty mateřídouška,
drubezi jatra s bazalkou,
drůběží játra recept,
recept bazalka,
játra drůbeží,
mateřídouška recept,
drůbeží játra dušená
Suroviny:
játra drůbeží,
cibule,
paprika čerstvá červená,
rajče,
bazalka čerstvá,
česnek,
mateřídouška,
smetana kysaná,
vývar drůbeží,
podravka,
olej olivový,
petrželka,
pepř,
sůl
Komentáře (7)
Ale ty to máš určitě zrovna tak jak vidím a kdyby jsi řekla :já vařím doma a pak v podniku do večera a ještě si to užívám, to by taky málo kdo pochopil a ťukali by si do čela