Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drůbeží játra na mateřídoušce a bazalce

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 211 kJ /
767 kcal
Bílkoviny89,26 g
Tuky25,97 g
Vláknina11,10 g
Cholesterol 2,49 g
Sodík 3,68 g
Sůl9,15 g
Sacharidy40,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji si osmažíme nakrájenou cibuli a dáme na ní pokrájená játra, která necháme orestovat. Zalijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme, v polovině dušení přidáme nakrájené rajče, papriku, nasekanou bazalku, podravku, pepř a osolíme pokud je třeba (podravka i vývar jsou slané dost). Krok 2: Po změknutí jater a zeleniny dáme česnek, mateřídoušku (majoránku) a nakonec kysanou smetanu kterou promícháme a povaříme.

Zveřejněno 19. 3. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Podobný, ale nevýrazný recept jsem někde četla a dovedla jsem ho k dokonalosti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drůbeží játra na mateřídoušce a bazalce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mwRn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drůbeží játra na mateřídoušce a bazalce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mwRn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

:-OZ náhodných na mě koukl príma recept:yes:Bibinko-je to moc zajímavé,ukládám a bodík posílám:-p+2:yes:

Jani, to jsi fakt uhodila hřebíček na hlavičku, vaření miluju a nikdo mi moc neudělá radost, když mě pozve do nějakého podniku na oběd....ale vyprávěj jim to, řekli by že nejsem normální::-D:-))
Ale ty to máš určitě zrovna tak jak vidím a kdyby jsi řekla :já vařím doma a pak v podniku do večera a ještě si to užívám, to by taky málo kdo pochopil a ťukali by si do čela;-):-)viď:-?, ale nám je to šumafuk:-D

Bibi, ty fakt vaření asi miluješ, jako já, ne?:-)):-D Máš to moc hezké. Nikdy by asi nezaujatý nevěřil, jak krásná je fotk s ingrediencemi, co? Přitom nezaujatému a neznalému tak strašně pomůžou!!:yes::yes::yes:

Ivi,petrželka se sá nakonec a mateřídoušku s česnekem přidáš do hrnce ke konci vaření. Ještě to tam nějak dopíšu. Jestli ti můžu poradit, tak to Milošovi udělej- bude mu to moc chutnat!:-!Jeho chutě trochu znám a to víš, že tobě taky;-)

Jani,v surovinách máš ešte písanú petrželku,mateřídoušku a cesnak.To tiež ide do toho? Lebo vidím,že nejakými bylinkami máš posypanú tú ryžu :-) Kuracie pečienky máme velmi radi,tak by som to chcela vyskúšať na tvoj spôsob ;-)

Konečně jsem vložila fotky ze včera, malinkej rest. Chci říct, že nám velmi, velmi chutnalo a doporučuji tuto krmi vyzkoušet-teda pokud máte drůbeží jatýrka rádi žeano:-p;-):-)

Tématické fráze:
drůbeží játra recepty, játra recepty, drůbeží játra, játra, bazalka recepty, mateřídouška recepty, dušená drůbeží játra, drubezi pokrmy, kuřecí játra na bazalce, recepty kureci jatra, kuřecí játra na smetaně, kuracie jatra, kuřecí játra s bazalkou, recepty mateřídouška, drubezi jatra s bazalkou, drůběží játra recept, recept bazalka, játra drůbeží, mateřídouška recept, drůbeží játra dušená

Suroviny:
játra drůbeží, cibule, paprika čerstvá červená, rajče, bazalka čerstvá, česnek, mateřídouška, smetana kysaná, vývar drůbeží, podravka, olej olivový, petrželka, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu