Křepelka v tymiánové omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenKřepelky jsem očistil a naporcoval. Na prsou jsem je rozřízl, stehna a křidýlka oddělil. Vše jsem opláchl, osolil a opepřil. Na dvou lžících másla jsem uškvařil na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Křepelky jsem očistil a naporcoval. Na prsou jsem je rozřízl, stehna a křidýlka oddělil. Vše jsem opláchl, osolil a opepřil. Na dvou lžících másla jsem uškvařil na…
V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje, vložíme osolené a opepřené maso a zprudka orestujeme. Na každý plátek rozetřeme lžíci hořčice, podlijeme vývarem a dusíme…
Na oleji osmahneme osolená křídla, přidáme koření, zalijeme vývarem a vínem a dusíme. Když jsou křídla měkká, vyjmeme je, omáčku zahustíme a křídla vrátíme zpět, aby se…
Kuře rozdělíme na čtvrtky osolíme opepříme a posypeme paprikou Cibuli mrkev rajčátka nakrájíme nadrobno.Máslo rozpustíme Čtvrtky opečeme pak přidáme zeleninu přidáme…
Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek nadrobno, papriku na nudličky. V pánvi rozehřejeme olej a maso zprudka opečeme. Přidáme cibuli, česnek a společně chvíli…
Na oleji osmažíme na větší kousky nakrájené stehenní kuřecí steaky do zlatova, osolíme, opepříme. přisypeme nakrájenou cibuli, necháme chvíli opékat s masem, přidáme…
Kuřecí kousky omyjeme a osušíme. Podle slanosti vývaru kousky osolíme, opepříme a poprášíme paprikou. Do studeného vývaru přidáme česnek podle chuti a vložíme maso tak,…
Na oleji si osmažíme nakrájenou cibuli a dáme na ní pokrájená játra, která necháme orestovat. Zalijeme vývarem(nebo vodou)a dusíme, v polovině dušení přidáme nakrájené…
Tuňáka nakrájejte na silnější plátky. Osolte a na rozpáleném oleji opečte na grilu nebo na pánvi. Chřest očistěte – odřízněte nebo odlomte spodní dřevnatou část. Pak jej…
Pekáček plný zapečených dobrot může být vhodným lehkým obědem či večeří po vydatné procházce lesem. Košík plný hub tak můžete ihned upotřebit. Na porci houbových kolínek…
Kuřecí maso nakrájíme na jemné nudličky, přidáme teriyaki omáčku a drcený pepř, promícháme a necháme hodinku při pokojové teplotě marinovat.Mrkev, petržel, cuketu a…
Odlomíme spodní části chřestových výhonků, očistíme je a tužší části slupky oloupeme. Vložíme do vroucí vody, do níž jsme přidali dvě lžičky soli, lžíci cukru a šťávu z…
Lilek nakrájíme na kostičky, posolíme a necháme minimálně půl hodinky vypotit. Potom ho osušíme, zakápneme olivovým olejem, posypeme římským kmínem, promícháme a při 200…
Slepici většinou používáme jen na vývar, pro maso už tak široké použití nemáme. Slepičí vařené maso má neutrální chuť, proto je dobré ho přiměřeně přikořenit. Zde je…
Sváteční menu nemusí být jen tradiční kachna, knedlík a zelí. Obměna v přípravě je sympatická v tom, že většinu příprav můžete podniknout i více dnů před plánovaným…
V pánvi rozehřejeme lžíci másla, vložíme hříbky pokrájené na tenké plátky, osolíme a podusíme je doměkka. Je-li třeba, podlijeme trochou vody. V hrnci přivedeme k varu…
Na masové koule smíchejte všechny ingredience a řádné promíchejte. Vytvarujte koule - jde to pěkně, když si ruce namočíte do vody. Aby držely lépe tvar při smažení,…
V hluboké pánvi nebo kastrolu rozehřejeme olej a králíka zprudka opečeme. Osolíme ho, opepříme a dáme stranou. Do pánve vložíme nakrájenou zeleninu, také restujeme,…
Troubu předehřejeme na 180 °C. Plát filo těsta rozřízneme na 4 čtverce. Do mističky (v průměru cca 10 cm) vložíme plát těsta a přes něj přeložíme druhý, aby cípy horního…
Maso nakrájíme na nudličky, slaninu a papriku na drobné kostičky, olivy překrojíme na třetiny, česnek rozmačkáme nebo drobně pokrájíme, sýr stačí nahrubo nastrouhat.…
Kachnu důkladně opláchneme studenou vodou a vložíme do pekáče. Jemně můžeme vymazat špetkou másla. Dno pekáče vyplníme cibulkou, kachnu mírně osolíme a pokmínujeme a…
Očistěné cukety nakrájíme na menší kousky -/ malou část nastrouháme na jemné nudličky na ozdobu /. Vývar přivedeme k varu, vložíme cuketu a vaříme doměkka. Přilijeme…
Do pekáče si dáme máslo, necháme ho roztavit, na něj dáme krájenou cibuli na měsíčky a brambory na osminky, které dáme na cibuli, osolíme je, dáme kmín a posypeme…
Fazole uvaříme v drůbežím vývaru.Zatím co se vaří, na pokrájené slanině orestujeme cibuli s pokrájeným česnekem, potom přidáme nastrouhanou mrkev, celer, nakrájená…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Na krájení musíte jít zostra aneb Víte, jak vybrat do kuchyně dobrý nůž, který vydrží dlouho?
Recepty z třešní: Naučte se tradiční bublaninu jako od babičky a další dobroty
Jak nařezat špekáčky, aby se dokonale propekly a nespálily? K nejlepším metodám patří ježek nebo chobotnice