Kuřecí žaludky v brokolici

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 90 minut i víc 3 porce Pokrmy z vnitřností 5 názorů

Suroviny

400 g kuřecích žaludků
1 cibule
1/2-1 menší brokolice
1/2 lusku červené papriky
kousek pórku
1 lžička drceného kmínu
1 lžička zázvoru
1 lžíce hladké mouky
100 ml smetany
1/2 kostky slepičího vývaru
pepř
olej
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Žaludky si překrájíme na půlky, dočistíme a vykoupeme ve vařící vodě.

  2. Do hrnce na olej si dáme na poloměsíčky nakrájenou cibuli, na ní dáme připravené žaludky, které zprudka opečeme, přidáme kmín, muškátový květ, zázvor, pepř, osolíme a dolijeme vodou tak, aby žaludky byly zároveň s vodou, pak ještě přidáme slepičí vývar a dusíme kolem hodiny, čím déle, tím lépe.

  3. Mezi tím si pokrájíme brokolici, pórek a papriku, ještě přidáme vodu a dusíme dál do změknutí zeleniny.

  4. Do smetany rozmícháme mouku, vlijeme k žaludkům, dosolíme, dochutíme, chvíli povaříme (není to jen šťáva, je to skoro omáčka, aby toho bylo víc) a můžeme jít stolovat.

Poznámka

Chtěla jsem spotřebovat žaludky a půlku brokolice, tak jsem to vychytala a tak vznikl tento recept a budu ho dělat častěji. Podávala jsem jako přílohu brambory, ale dovedla bych si to představit s rýží, těstovinami a šly by dobře i knedlíky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Kuřecí žaludky v brokolici

Tématické fráze: kuřecí žaludky slepiči žaludky recepty na krutí žalutky recept z kuřecích žaludků mail patri.com.br loc:cz kuřecí žaludky doba vaření doba varu kuřecích vnitřností jak dlouho vařit kuřecí zaludky jak dlouho se vari kureci zaludky omacka ze zaludku slepicich dančí vnitřnosti recepty recept kuřecí žaludky jídlo ze slepičích žalůdků vařený slepici zaludek kuřecí žaludky na pórku kachní žaludky s brokolicí omacka z kuřecích zaludku recept na slepičí žalutky jak dlouho varit slepici zaludky recepty slepičí žaludky

Zapomněl/a jsem heslo