Cuketový krém z pečeného česneku

Kanyla Kuchařka: Kanyla

Polévky 4 názory

Suroviny

4 větší paličky česneku
500 ml zeleninového vývaru
150 g cukety (lépe mladé)
200 ml husté smetany
sůl
olivový olej (nejlépe s citronovou příchutí)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Paličky česneku zakápnout olivovým olejem a péct 15 min na 220°C (nebo 200°C horkovzduch). Nechat chvilku zchladnout a pak ze slupek po jednom vytlačit stroužky česneku.

  2. Upečené stroužky rozmixovat (tyčákem) s horkým vývarem, přidat smetanu a na jemno nastrouhanou (i se slupkou) cuketu (2 lžíce cukety nechat stranou). Přivést k varu a povařit 2 min.

  3. Pokud je třeba, tak dosolit. Má-li někdo chuť, lze zahustit trochou mouky nebo instantní jíškou (krém je totiž trochu řidší). Servírovat s trochou odložené strouhané cukety a chlebovými krutony, zakapané olivovým olejem a příp. kapkou citronové šťávy.

Poznámka

Recept je od Lenky Požárové z edice "Což takhle dát si..." - díl "CUKETY"

Když vám někdo pomůže s tím vytlačováním česnekových stroužků, tak je to super rychlovka netradiční chuti ;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cuketový krém z pečeného česneku

Tématické fráze: cuketový krém krém z pečeného česneku polevka z pecenych cuket jak zahustit krém krém z pečeného na česneku mladé paličky z česneku cukerový krém z pečeného česneku krémová česnečka z pečeného česneku krém z pečených cuket recepty s olivovim olejem s citronovou prichuti polévka z pečeného česneku pozarova cuketový krém s česnekem požárová recept recept cuketa požárová cuketový krém recept cuketovy krem bez smetany polévka z cukety a česneku pečené a smažené cukety