Bezlepkové listové těsto lístkující
Recept ještě nebyl hodnocenListové těsto je velmi oblíbené u pečených pokrmů. Kdo však drží stravu bez lepku a je celiak, musí se dívat po bezlepkové variantě. S tímto receptem si však takové…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 0 kJ / 0 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Listové těsto je velmi oblíbené u pečených pokrmů. Kdo však drží stravu bez lepku a je celiak, musí se dívat po bezlepkové variantě. S tímto receptem si však takové…
Pokud držíte bezlepkovou dietu, nemusíte se vzdávat pečených sladkých dobrot. Na trhu je již dostatek druhů mouky a různých přípravků, které vám mohou vaše stravování…
Výborný koláč, který v sobě nemá klasickou bílou mouku, připravíme ze směsi rýžové a kukuřičné mouky. Jemné a vláčné těsto doplníme ovocem, které máme zrovna po ruce a…
Smícháme suché ingredience.V další míse vyšleháme rozmačkané banány, olej, vejce, mléko a slazení.Do směsi prosejeme suché ingredience a prošleháme.Formu na toustový…
Plech vyložte pečícím papírem a troubu předehřejte na 100°C. Otevřte skleničku cizrny a tekutinu z ní slijte přes cedník do misky s vyššími okraji. Pokud se chystáte…
Všechny suroviny na korpus smícháme, vytvoříme těsto, které necháme 2 hodiny odležet v ledniciTěsto natlačíme do dortové formy, pečeme na 160°C 15 minut.Suroviny na krém…
Ušlehat 4 bílky a na závěr přišlehat 2 PL moučkového cukru. Žloužky, cukr, olej, citronová kůra i šťáva, vanilkový cukr ušlehat do hustější hmoty - v robotu cca 10 min.…
Máslo, tvaroh, žloutky, oba cukry, kůru a sůl šleháme dohladka.Na váhu vysypeme pudinkový prášek, ovesnou mouku, rýžovou dosypeme do celkové váhy 300 g a smícháme v míse…
Pokud máte alergii na lepek, mléko či vejce nebo dokonce kombinované alergie, tento recept je právě pro vás. Je sice náročný na ingredience, ale na přípravu je velmi…
Ať už z jakéhokoliv důvodu držíte bezlepkovou dietu, i přesto si můžete na Vánoce pochutnat na vanilkových rohlíčcích. Nemusí vás to ani přijít příliš draho, když si…
Troubu zapneme na 170 stupňů.Rozmixujeme škvarky.Všechny ingredience smícháme a vložíme do formy na chleba (používám silikonovou).Pečeme do zlatova cca 15-20 minut a…
Máslo s cukrem, vejcem, trestí a skořicí vyšleháme do krémovité konzistence, přidáme mléko a prošleháme. Zašleháme pudinkový prášek. Nakonec mouku, špetku soli a…
Ochutnejte linecké cukroví, které krásně voní, a navíc je díky škrobu měkké a křehké. Díky použité mouce je zcela bez lepku. Můžete ho klasicky slepovat marmeládou, nebo…
Žloutky, cukr a vanilkový cukr s olejem JUST vyšlehat do pěny, přidat olej, Rum a podmáslí. Do tekuté směsi zamíchat mouku s pr.do peč a xantanem, nakonec zamíchat…
Uděláme těsto, necháme odležet v lednici cca 2 hod. Těsto rozválíme mezí folií a vykrajujeme. Pečeme cca 10 min. na 170 °C.Plníme domácí marmeládou.
Kokosové mléko dejte pár hodin před začátkem přípravy do lednice. Poté, co tuk v mléce ztuhl, otevřete plechovku, vylijte vodu a tuk vyndejte do misky. Rozpustťe v…
V míse promícháme změklé máslo na kostičky, cukr, kokos, žloutky, rum. V misce vedle promísíme mouku,kakao,rýžovou krupičku, skořici a xantanovou gumu. Obojí smícháme a…
Vejce s cukrem důkladně vyšleháme do husté pěny, přidáme olej, Monte a mléko, následně vychladlý a slitý kokos.Prošleháme. Nakonec důkladně zašleháme mouku, smíchanou s…
Vyzkoušejte dokonalou kombinaci svěžích jablek a lahodného těsta s našimi jablečnými donuty z trouby! Jsou zde použity bezlepkové ingredience, aby si je mohl vychutnat…
Velikonočního beránka můžeme upéct i v bezlepkové variantě. Díky sněhu bude krásně nadýchaný, chutný a s čokoládovou polevou zkrátka neodolatelný. Příprava není tak…