Citronový cheesecake Lowcarb

Moučníky Dezerty, zákusky, poháry Doba přípravy: 30 minut příprava , 75 minut tepelná úprava , + chlazení 1 názor

Moučníky Dezerty, zákusky, poháry Doba přípravy: 30 minut příprava , 75 minut tepelná úprava , + chlazení 1 názor

Suroviny 10 porcí

Korpus:
160 g mandlové mouky
120 g rozpuštěného vychladlého másla
50 g xylitolu
1 lžička xantanové gumy
2 žloutky
špetka soli
vanilková esence, citronová kůra
Krém:
2 tučné tvarohy ve vaničce
1 ricotta
1 smetana ke šlehání
80 g xylitolu
5 vajec
šťáva a citronová kůra z jednoho citronu

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na korpus smícháme, vytvoříme těsto, které necháme 2 hodiny odležet v lednici

  2. Těsto natlačíme do dortové formy, pečeme na 160°C 15 minut.

  3. Suroviny na krém vyšleháme, nalijeme na lehce vychladlý korpus a pečeme na 160°C dalších cca 60 minut.

Komentáře k receptu Citronový cheesecake Lowcarb