Vynikající bramborový salát
Recept ještě nebyl hodnocenChcete vyzkoušet neotřelou přípravu vařených brambor do salátu? Vyzkoušejte je uvařit v hustě osolené vodě. Tato technika vychází z vaření brambor v solné mořské vodě.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 149 kJ / 36 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
| Tuky | 0,20 g |
| – nasycené | 0,04 g |
| – nenasycené | 0,14 g |
| –– mononenasycené | 0,02 g |
| –– polynenasycené | 0,12 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 2,90 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 80 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 6,00 g |
| – cukry | 4,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Chcete vyzkoušet neotřelou přípravu vařených brambor do salátu? Vyzkoušejte je uvařit v hustě osolené vodě. Tato technika vychází z vaření brambor v solné mořské vodě.…
Zkuste vámi oblíbené suroviny bramborového salátu ochutit zajímavou a velmi netradičně pojmenovanou zálivkou obvyklou v rodině autorky. Možná ji zařadíte do repertoáru…
Masové směsi à la čína patří mezi velmi oblíbená jídla zejména kvůli své nenáročné přípravě. Nabízíme vám recept na rychlý oběd či večeři, na kterém si pochutná celá…
Vepřové medailonky jsou skvělý způsob, jak se naučit zpracovávat kvalitnější a dražší maso. Vepřová panenka není nejdražší a postupně se na ní naučíte, jak připravit…
Pokud patříte mezi milovníky kyselých rybiček, máme pro vás jeden obzvlášť povedený recept na skvělý rybí salát. Příprava je jednoduchá, pouze vyžaduje čas na odležení,…
Oblíbená čínská rychlovka, při které zpracujete zbytky zeleniny nebo masa. Zkušená kuchařka vás přípravou provede srozumitelně a krok za krokem. Tohle jídlo budete vařit…
Máme pro vás inspiraci na jednoduchý bezmasý oběd, který do půl hodiny budete mít na stole. Rizoto se zeleninou, lehce dochucené a posypané sýrem, které můžeme podávat…
Pokud vám od oběda zbylo trochu pečeného vepřového masa, připravte z něj lahodnou pomazánku. Maso stačí umlít, dochutit pikantní dijonskou hořčicí, cibulí a kyselými…
Do pomalu taženého kuřecího vývaru přidáme nakrájenou zeleninu dle chuti. Vývar stačí jen osolit, opepřit a podávat s polévkovými těstovinami a nakrájenou jarní cibulkou…
Tvaroh smícháme se sýrem, rozetřeným stroužkem česneku a solí. Opatrně rozředíme mlékem tak, aby se pomazánka dala mazat na pečivo.Zdobíme zeleninou, kterou máme právě…
Chuťovky do ruky nesmí chybět na žádné oslavě! Pokud nevíte, jak a čím je nazdobit, můžete načerpat inspiraci v této fotogalerii, ve které vás čeká několik nápadů, jak…
Plátky brambor, smíchané s jarní cibulkou, strouhaným sýrem, kuřecím masem a dochucené grilovacím kořením, kmínem, solí a pepřem, zachutnají opravdu každému. Jídlo z…
Nejste fanoušky sladkého a klasických dortů? Nevadí, na oslavu můžete připravit slaný dort. Je to velmi jednoduché. Místo korpusu použijete toustový chléb a místo krémů…
Asijské jídelny nabízejí smažené závitky s mletým masem, které získávají velkou oblibu. Pokud chcete, můžete si je připravit sami doma. Rolky se podávají teplé i studené…
Sýrová roláda je výborná záležitost. Stačí jen opatrně natavit plátky sýra v troubě, vytvořit plát a na něj navrstvit oblíbenou pomazánku, nakrájenou zeleninu, uzeniny…
Když se řekne dort, většina si představí zdobený moučník. Nicméně dort můžete připravit i ve slané verzi. Příprava není složitá a záleží jen na vás, co do něj dáte. Tvar…
Tento výborný sýr připravíme během několika minut v mikrovlnné troubě. Stačí vymazat a vysypat hrnek, naplnit strouhaným sýrem, uzeninou či jinou náplní dle chuti a…
Rybí polévku připravujeme nejčastěji ke štědrovečerní večeři. Základem jsou rybí hlavy, odřezky masa, vnitřnosti a zelenina, z nichž připravíme silný vývar, zahuštěný…
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.Pak přidáme ostatní zeleninu nakrájenou na kostičky a pár minut restujeme.Propláchneme pohanku a přidáme jí k zelenině…
Mísy zdobíme podle své fantazie,vykrajujeme kytičky z ředkviček,bílé ředkve,mrkve či červené řepy,lístečky děláme z cukety nebo salátové okurky.
Maso nakrájíme na kostky, dáme do misky, přidáme všechny suroviny s nakrájenou cibulí, kromě zeleniny a mouky. Řádně promícháme a dáme do druhého dne do lednice…
Bramboračka s houbami je národní poklad. V každé rodině se vaří trošku jinak. Pokud je ale tato polévka dobře vychucená, nejen že zasytí a zahřeje, zároveň pohladí…
Tyto slané košíčky jsou ideální pohoštění, které je připravené během chvilky, a můžete ho tak podávat i nečekaným návštěvám. Kolečka z listového těsta stačí pomazat…
Kombinace čerstvé zeleniny, smažených vajec a nudlí nabízí vyváženou směs chutí a živin. Tento recept je nejen snadný na přípravu, ale také flexibilní – můžete použít…