Pstruh pečený v troubě
Recept ještě nebyl hodnocenPstruh je oblíbenou pochoutkou k obědu i k lehké večeři. Maso má jemnou konzistenci i chuť, kterou by bylo škoda přebít výrazným ochucením. Proto stačí přidat máslo, pár…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 58 kJ / 14 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,80 g |
| Tuky | 0,10 g |
| – nasycené | 0,04 g |
| – nenasycené | 0,05 g |
| –– mononenasycené | 0,01 g |
| –– polynenasycené | 0,04 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 1,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 10 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 2,00 g |
| – cukry | 1,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Pstruh je oblíbenou pochoutkou k obědu i k lehké večeři. Maso má jemnou konzistenci i chuť, kterou by bylo škoda přebít výrazným ochucením. Proto stačí přidat máslo, pár…
Nejdříve musíte chytit kapra, nejlépe 2 kousky, aspoň 50-60 cm. Pak ho musíte zabít a stáhnout z kůže a můžete dělat salát hned z čerstvého kapra nebo zamrazit v…
Cikánské řízky nejsou řízky v pravém slova smyslu. Zkusme zapomenout na klasický plátek masa, který je obalený v trojobalu. Tentokrát vyzkoušíme kuřecí nudličky s cibulí…
Máte-li po ruce kousek kvalitního hovězího pupku, připravte si dokonalý flank steak. Základní recept je velmi rychlý a jednoduchý. Abychom výtečnou chuť masa zbytečně…
Domácí kebab z mletého masa je virální hit sociálních sítí. Maso ochucené směsí orientálního koření se upeče dozlatova v horkovzdušné fritéze a chutná skvěle v tortille…
Na másle osmažíme směs očištěné a na kousky pokrájené zeleniny. Výběr je na naší chuti, od kořenové zeleniny, přes kousek brokolice či květáku, pórek, kapustičky,…
Pečeme-li vepřové s kostí, např. koleno, bůček nebo žebra, zbylé kosti a kůže nevyhazujeme, ale použijeme k přípravě silného, koncentrovaného vývaru. Je méně známým…
Sýry, uzeninu a zeleninu nakrájíme na kostičky.Vejce rozšleháme, mírně osolíme a nalijeme na vyšší plech vyložený pečícím papírem.Na vejce rovnoměrně nasypeme veškeré…
Žampiony sloupneme. Odstraníme nožky a pomocí malé a ostré lžičky vydlabeme vnitřky. Ty nevyhazujeme, použijeme je např. do zeleninové polévky nebo pod maso.Nivu…
Nachystáme si alobal. Camembert rozkrojíme a na alobal položíme kolečko šunky, na šunku polovinu camembertu. Plátek anglické položíme na sýr a přiklopíme druhou částí…
Potřebujete zařadit do jídelníčku bezmasý den a přitom si pochutnat? Zkuste smažené placičky z červene čočky. Z nutričně hodnotné luštěniny, vody a trochy koření…
Staročeská bramboračka sklínka dostala svůj název podle toho, že není ničím zahuštěná. Polévka je sytá díky kroupám a bramborám. Kořenová zelenina s cibulí, restovaná na…
Skelety dáme pozvolna vařit s kořením a solí, asi tak tu hodinku i více.Pokud použijeme čerstvou kořenovou zeleninu, tak přidáme v polovině vaření a můžeme taky 1 malou…
Dlaň uzavřeme do pěsti, klouby prstů maso lehce naklepeme a ostrým nožem na okrajích nařízneme.Do pánve dáme rozehřát olej, přidáme koření a až se rozvoní, dáme prudce…
Kuřecí prso nakrájíme na kousky velikosti sousta, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme. Zeleninu nakrájíme na podobné kousky a na pařáčku připravíme do skoro …
Příjemně svěží salát z celeru s vejci a kuřecím masem je nejen lahodný, ale také plný bílkovin, vitamínů a vlákniny. Skvěle se hodí jako lehký oběd či večeře. Hotový…
Prsíčka si nakrájíme na nudličky a prudce restujeme na oleji. Mírně zakápneme vývarem a ještě malinko dusíme, až je maso měkké. Přidáme čínskou směs a ještě chvilinku…
Pokud máte čerstvý úlovek z lesa a chcete připravit fajnovou chuťovku na dozlatova usmažené topinky, zkuste využít náš recept. Houbová směs na topinky je sezonní dobrota…
Omyté maso vložíme do vařící vody.Přidáme rozkrojenou cibuli, česnek, koření a lehce osolíme. Kdo má rád, přidá ještě zeleninu podle vlastního výběru.Pomalým varem…
Naložená cuketa, plná chutí a vůní z bylinek a koření, se na grilu promění ve skutečnou delikatesu a společně s jemně uzenou kýtou vytváří dokonalou kombinaci. Skvělý…
Z mouky, vajec a mléka zaděláme řídké těsto a upečeme na pánvi palačinky.Nakrájená kuřecí prsa smícháme se sojovou omáčkou, mírně opepříme a necháme pár minut stát.…
Květak rozdělíme na růžice, odkrojíme košťály, naskládáme na pařák na knedlíky, posolíme, okmínujeme a dáme pod poklici na 20 minut vařit.Mezitím nastrouháme sýr na…
Grilovaná makrela je jednou z nejchutnějších ryb, kterou můžeme na grilu připravit. Přirozeně tučná ryba ochotně přijme ochucení bylinkami i kořením. Grilování společně…
Dáme vařit těstoviny v osolené vroucí vodě do měkka.Čerstvou zeleninu nakrájíme na kostky a smícháme s těstovinami.