Smažený květák s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou

jan.fertal Kuchař: jan.fertal

Doba přípravy: 75 min 5 porcí Bezmasá jídla 2 názory

Suroviny

2 květáky
sůl
Těsto:
6 vajec
10 lžiček hladké mouky
sůl
40 ml vody
Dále:
strouhanka na obalení
olej
čerstvá zelenina
tatarská omáčka
petrželová nať
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do vriacej osolenej vody vložíme ružičky karfiolu a varime 3 minúty (čas počítame od opätovného začiatku varu vody). Nevaríme dlhšie, mohlo by sa stať, že karfiol rozvaríme. Potom ho vyberieme z vody.

  2. Kým karfiol trocha vychladne, pripravíme z uvedených surovín cestíčko.

  3. Potom karfiol trocha osolíme a namáčame do cestíčka, obalíme v strúhanke a vyprážame na rozohriatom, mierne osolenom oleji na miernom plameni na panvici alebo fritujeme vo fritéze dozlata. Ak fritujeme na silnom plameni, bude sa olej prepaľovať. Olej sa solí kvôli tomu, aby sa tak rýchlo nespálil.

  4. Podávame so zemiakovou kašou, čerstvou zeleninou, tatárskou omáčkou a prizdobíme petržlenovou vňaťou.

Poznámka

Ak budete fritovať vo fritéze, skráti sa doba prípravy o 25 minút. Ja uprednostňujem panvicu, lebo vo fritéze sa vytvára viac karcinogénnych látok z napadanej strúhanky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Smažený květák s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou

Tématické fráze: jak fritovat květák kvetak ve frieze kvetak s kasi recept květák ve fritéze fritujeme rizky květák v fritéze karfiól doba varu smažený karfiol jak dlouho fritovat obaleny květák s bramborovou kasi fritujeme bez oleje jak dlouho fritovat obalený květák jak dlouho smazit kvetak ve friteze květák z fritézy smažený květák ve fritéze květák se zelennou

Zapomněl/a jsem heslo