Smažený květák s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou

jan.fertal Kuchař:

Doba přípravy: 75 min PT1H15M 5 porcí Bezmasá jídla 1 názor

21

Suroviny

2 květáky
sůl
Těsto:
6 vajec
10 lžiček hladké mouky
sůl
40 ml vody
Dále:
strouhanka na obalení
olej
čerstvá zelenina
tatarská omáčka
petrželová nať
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Do vriacej osolenej vody vložíme ružičky karfiolu a varime 3 minúty (čas počítame od opätovného začiatku varu vody). Nevaríme dlhšie, mohlo by sa stať, že karfiol rozvaríme. Potom ho vyberieme z vody.

  2. Kým karfiol trocha vychladne, pripravíme z uvedených surovín cestíčko.

  3. Potom karfiol trocha osolíme a namáčame do cestíčka, obalíme v strúhanke a vyprážame na rozohriatom, mierne osolenom oleji na miernom plameni na panvici alebo fritujeme vo fritéze dozlata. Ak fritujeme na silnom plameni, bude sa olej prepaľovať. Olej sa solí kvôli tomu, aby sa tak rýchlo nespálil.

  4. Podávame so zemiakovou kašou, čerstvou zeleninou, tatárskou omáčkou a prizdobíme petržlenovou vňaťou.

Poznámka

Ak budete fritovať vo fritéze, skráti sa doba prípravy o 25 minút. Ja uprednostňujem panvicu, lebo vo fritéze sa vytvára viac karcinogénnych látok z napadanej strúhanky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smažený květák s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou

  • Elina Elina(neregistrovaná)

    Smažený květák jsem už neměla ani nepamatuji.Je to moje oblíbené jídlo,.:-K:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo