Domácí hamburgery II.

cathleen Kuchařka:

Mleté maso 6 názorů

56
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Suroviny

Asi 500g mletého masa (měla jsem doma mleté plecko)
vejce
cibulka
sůl
pepř
1-3 lžíce hladké mouky
tuk na smažení
Na oblohu plátkový sýr
zelenina čerstvá nebo naložená
kečup
hořčice
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku nakrájíme nadrobno a smícháme s masem, vejcem, osolíme a opepříme a trošku zahustíme moukou. Hmotu pořádně propracujeme. Vlhkýma rukama tvoříme tenké větší placky, které osmažíme z obou stran na tuku.

  2. Hamburgerové bulky rozřízneme, jednu půlku na řezné ploše mázneme hořčicí, druhou půlku kečupem. Na spodní část dáme list salátu, na něj teplé maso, plátek tvrdého sýra a zeleninu (řezy papriky, okurky, někdo dává okurku kyselou). Přiklopíme a ihned podáváme.

Poznámka

Maso si většinou připravím i osmažím den předem, pak ho jen ohřeji v MWT. Bulky dělám podle receptu http://www.toprecepty.cz/recept/6641-kynute-testo-...

Hambáče si může ozdobit a ochutit každý podle své vlastní chutě, ale základ - maso a bulky - mám vždy stejný.

http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Domácí hamburgery II.

  • :D :D(neregistrovaný)

    Hmm... dobrota.:-))

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

  • lemeL lemeL

    Mňam mňam :-p

    Odpovědět

  • Katarinka Katarinka

    Výborné je aj hovädzie mleté mäso,ochutené soľou,korením,mletou červenou paprikou,so štipkou majoránu a tymiánu.Hotové placky pokvapkáme sójovou omáčkou a opečieme na masle.V žemle nesmie chýbať majonéza s pažítkou a petržlenom.Robila som ich predvčerom,ale kým som stihla nafotiť,všetky boli zjedené.:-S:-D:-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Díky za tip, vyzkouším.:-)

    Odpovědět

  • džango džango(neregistrovaný)

    Máte to moc hezké - zkuste bulku po rozříznutí ještě opéci (tu řeznou plochu) - tak to bude jako pravý hambáč - mimochodem - maso má být jen ochucené solí a pepřem , žádná mouka ani vejce. Přesto je to krásné ;-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo