Zelánky
Recept ještě nebyl hodnocenZelné placky u nás mají dlouhou tradici a připravují se na různé způsoby. Tyto připravíme z kysaného zelí a ochutíme je kmínem, česnekem a majoránkou. Po usmažení pěkně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zelné placky u nás mají dlouhou tradici a připravují se na různé způsoby. Tyto připravíme z kysaného zelí a ochutíme je kmínem, česnekem a majoránkou. Po usmažení pěkně…
Vydatná čočková směs s kysaným zelím, barevnou paprikou a volským okem je skvělou volbou pro všechny, kdo mají rádi opravdu vydatná jídla. S uzeným masem a čerstvým…
Na rozpáleném tuku osmažíme nadrobno pokrájenou anglickou slaninu, cibulku a česnek a necháme vychladnout. Pak dáme do mísy, přidáme mleté maso, vajíčko, strouhanku, sůl…
Lasagne krátko obvaríme vo vode, len toľko, aby zmäkli a dali sa stáčať. Čerstvé lasagne nevaríme ! Rozložíme na utierku, aby boli suché, bez vody. Na kocky narezanú…
Fliačky uvaríme v osolenej vode a scedíme. Rozškvaríme narezanú slaninku a opražíme na nej nadrobno narezanú cibuľu. Pridáme na kolieska narezanú klobásu a krátko…
Listové těsto rozválíme na plát, naklademe na něj zelí, plátkový sýr, zavineme, dáme do trouby rozehřáté a pečeme na horkovzduch do zlatova.
Všechny suroviny smícháme, tvoříme placičky nebo válečky a smažíme na pánvi z obou stran. Podáváme s bramborem a kysaným zelím, jako když podáváme jitrnicový prejt. …
Těsto je klasika kynuté, tudíž udělat kvásek, po vzejití s ostatními surovinami zpracovat v těsto a na cca hodinu uložit na teplé místo.Náplň: Na cibulce orestovat…
Podzimní závin je zpravidla plný jablíček a skořice. Co však náplň pozměnit a připravit takový závin ve slané verzi? Do plátů listového těsta zabalíme kysané zelí s…
Přípravu bigosu začínám večer před dnem vaření. Začnu namočením hub do menšího množství vody. Potom je lehce povařím a dám do hrnce i s vodou ve které byly povařeny.Na…
½ kg kysaného zelí si připravíme klasickým způsobem jako zelí dušené a odstavíme z plotny. Sáčky s předvařenou rýží uvaříme v osolené vodě s hřebíčkem a novým kořením,…
Do pekáčku dáme kysané zelí, na které poklademe osolený a pokmínovaný bůček. Toto vše zalijeme sklenicí černého piva.Pečeme při cca 180°C do růžova. 10 minut před koncem…
Z opláchnuté a osušené krkovičky uřízneme 2pláty na plnění tak, že ostým nožem zařízneme dvou cm plát masa a nedořízneme až do konce a druhý dvou cm plát dořízneme. Po…
Kuře naporcujeme, omyjeme, osolíme Na dno pekáče dáme kysané zelí ( bez šťávy) Na zelí dáme naporcované kuře okořeníme, na něj nakrájený česnek a cibuli, podlijeme…
Oškrábané brambory uvaříme do měkka. Nakrájenou slaninu a cibuli usmažíme. Z brambor, mléka, parmazánu a slaniny vymícháme kaši. Zelí překrájíme na kousky a chvíli…
Kysané zelí a uzeninu si v nádobě nejdříve podusíme. Syrové brambory oloupeme, nastrouháme do mísy. Necháme chvíli stát, zbylou vodu vymačkáme.K bramborům přidáme vejce,…
Předem uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Uzené maso uvaříme a umeleme najemno. Cibuli nakrájíme na kolecka, krátce osmahneme na pánvičce, přidáme umleté…
Vyválíme listové těsto, potřeme kečupem, poklademe šunkou nebo anglickou slaninou, poté posypeme zelím. Stočíme do rolády a nakrájíme kolečka, která potřeme vajíčkem,…
Slaninu nakrájíme na nudličky, zlehka osmahneme a přidáme překrájené zelí. Zvlášť na části sádla /oleje/ osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené…
Nejdříve musíme uvařit zelí, protože uvařené knedlíky musíme dát do zelí, aby nezmodraly. Zelí vymačkáme, nakrájíme na menší kousky, dáme do kastrolku, zalijeme vodou a…
Na sádle osmažíme dozlata drobně nakrájenou cibuli. Polovinu jí smícháme s mletým masem, přidáme koření, vajíčko, vločky a důkladně promícháme. Druhou polovinu…
Listové těsto rozválíme dle velikosti formy nebo pekáče. Ideální je plech na pizzu Ø 33 cm. Dle tvaru a velikosti formy si připravíme pečící papír. Uzený špek si…
Houby namočíme do studené vody, aby nabobtnaly. Pak je necháme odkapat a vhodíme do hrnce na lžíci rozehřátého sádla nebo másla. Necháme krátce orestovat, pak přidáme…