"Zelník" s mletým masem na plechu
Recept ještě nebyl hodnocenZelí lehce vymačkáme (vodu odložíme na vypití) a pokud je moc dlouhé, překrájíme.Do mísy dáme maso, koření, utřený česnek a zelí. Důkladně promícháme a spojíme.K masové…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zelí lehce vymačkáme (vodu odložíme na vypití) a pokud je moc dlouhé, překrájíme.Do mísy dáme maso, koření, utřený česnek a zelí. Důkladně promícháme a spojíme.K masové…
Kapustu zlejeme,jablká ošúpeme,nastrúhame,dochutíme chrenom,práškovým cukrom,rascou.Prípadne dolejeme trochu šťavy
Obě masa zalijeme vodou, osolíme, přidáme pepř, bobkový list, nové koření. Vaříme vepřové maso hodinu a půl, hovězí klidně i 3 hodiny. Vývar scedíme.V hrnci orestujeme…
Drobně nakrájenou cibuli osmažit na sádle do zlatohněda. Na druhé pánvi rozpustit lžíci sádla, na něm trochu opéct mírně rozšťouchané brambory (jen je pomačkám…
Cibuľu nakrájam na malé kocky a opražím na rozpálenom oleji, pridám mletú červenú papriku,zalejem trochou vody.Pridám kapustu aj s trochou kapustovej vody, klobásu…
Bôčik bez kože nakrájame na 1 cm silné plátky, naklepeme, posolíme, okorenímea potrieme prelisovaným cesnakom. Slaninu nakrájame nadrobno a vyškvaríme. Na každý plátok…
Oba Hermelíny rozpůlíme, vydlabeme vnitřek a dáme do nich zelnou náplň.Náplň: Na pokrájeném špeku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený salám a…
Brambory uvaříme v osolené vodě, rozšťoucháme, přidáme teplé mléko s máslem a ručním šlehačem vyšleháme do husté hladké kaše. Cibuli nakrájíme na kolečka, necháme ji…
Na malom mnozstve oleja poprazime nadrobno nakrajanu cibulu a cesnak, zasypeme cervenou mletou paprikou a zalejem vyvarom, vhodim bobkovy list, paradajkovy pretlak, …
Kysané zelí propláchneme ve studené vodě, scedíme a nakrajíme,aby nebylo moc dlouhé, mrkev nastrouháme, cibuli a šunku nakrajíme na menší kostičky. Vše zamícháme přidáme…
Brambory jemně nastrouháme a částečně scedíme vodu.Přidáme sůl, pepř, obě mouky, promícháme a protlačujeme přes síto na halušky do slané vařící vody. Vaříme asi 5 minut …
Fazole den předem namočíme do vody, pak je uvaříme doměkka. Kostičky slaniny osmahneme, přidáme cibulku nadrobno a zpěníme. Pak přidáme pokrájené zelí, kostky brambor,…
Oškrábané brambory nakrájíme na větší kousky a dáme vařit do vody se solí a kmínem. Zelí překrájíme na menší kousky. Dáme vařit i s nálevem a kořením do měkka. Necháme…
Kyslú kapustu jemne vyžmýkame a narežeme nadrobno. V mise zmiešame kapustu, múku s práškom do pečiva, roztopeným maslom, vajíčkom, soľou a korením. Vypracujeme cesto.…
Fliačky uvaríme v osolenej vode a scedíme. Rozškvaríme narezanú slaninku a opražíme na nej nadrobno narezanú cibuľu. Pridáme na kolieska narezanú klobásu a krátko…
Hlávku bílého zelí nakrouhám, osolím, opepřím a zvlášť uvařím. Do velkého hrnce( na toto množství surovin jsem použila 30- ti litrový) na dno dám veškeré kosti, na ně…
Zelí vložte do zapékací mísy (nebo do sádlem vymazaného pekáčku). Pokud chcete zelí méně kyselé, propláchněte ho vodou. Na zelí položte osolená a opepřená kuřecí stehna.…
Suroviny dame do pekarne a zapneme pekarnu na program Testo. Mezi tim si nachystame klobasu, kazdy podle chuti. Ja jsem dala uzenou, ma to lepsi chut :-D Klobasku si…
Cibuli nakrájím na kostičky a osmažím dozlatova na oleji. Poté přidám na kostičky nakrájený salám, nechám chvíli osmažit. Potom přidám zelí (bez vody), posypu grilovacím…
Zelí nakrájíme na hodně jemné kousky. Mrkev nastrouháme najemno, cibuli na větších slzičkách. Smícháme vše dohromady, přidáme majonézu a smetanu.Dochutíme solí a pepřem,…
Z brambor, mouky, soli a vejce uděláme pevné těsto, zformujeme knedlíky a ty uvaříme v osolené vodě. Na suché pánvi osmahneme špek nebo anglickou, pak cibuli (do voňava…
Omytá kuřecí stehna buď odkrojíme od kosti a uděláme kapsu nebo oddělíme od masa prstem kůži a plníme vytvořenou kapsu. Kysané zelí propláchneme a jemně pokrájíme. Do…
Kysané zelí překrájíme a dáme je vařit do hrnce se solí a bobkovým listem, osolíme, opepříme a přidáme na kolečka nakrájenou klobásu.Kedluben oloupeme, nakrájíme na…
Hnědou pohanku uvaříme v zeleninovém vývaru.Brambory vaříme samostatně ve slupce, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a opečeme na sádle dohněda.Po jejich vyjmutí na…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Rarášci s masem a zeleninou: Na efektní oběd ze zbytků stačí pár ingrediencí, maso je dobré pro plnější chuť předem naložit
Jak na luxusní šunkofleky: Šťavnatost zajistí dost vajec i správný druh masa, o křupavou kůrku se postará sýr
Mleté masové kuličky v rajčatové omáčce: Prorostlejší maso dodá šťavnatost, typickou chuť omáčce pak špetka skořice