Kuře v zelném pekáčku

mneneznas Kuchařka: mneneznas

Drůbeží maso 12 názorů

Suroviny

1 kg kuřecích čtvrtek (nebo rozporcované kuře)
500 g kysaného zelí
2 dcl smetany ke šlehání
15 dkg libové anglické slaniny
4 stroužky česneku
sůl
pepř
kmín
sladkou papriku
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V pekáči rozškvaříme slaninu, přidáme zelí i s lákem a nahrubo nasekaný česnek.

  2. Na zelí poklademe posolené a opaprikované čtvrtky kuřete kůží dolů. Zalejeme smetanou a přiklopíme. Dusíme asi 30-40 minut v troubě vyhřáté na 200°C.

  3. Potom kuře obrátíme a dopékáme nepřikryté aby maso získalo zlatou kůrčičku.
    Podáváme s brambory nebo knedlíky. Pokrm chutná i s noky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 170 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře v zelném pekáčku

  • hosta hosta(moderátorka)

    Merylas:já měla také z Lidlu, ale jen půlkg sáček a v tom trochu láku je - na jedné z fotek je to vidět. To v plechu kupuji také, je myslím nejlepší na trhu. S tím přislazením bylo jídlo dobré

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Kuře na zelí patří u nás k oblíbeným jídlům. Nedávám ale smetanu, česnek a ani papriku. Tím ale nechci říct, že to nebude dobré. Dá se to připravit i v pomalém hrnci.

    hosta: Zelí bylo kyselé? Já jsem začala kupovat kysané zelí v Lídlu, v konzervě a jsem s ním moc spokojená.Chuťově mně vyhovuje.:-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Na zelí jsem dala dvě lžíce hnědého cukru - a bylo to dobře:-)) Příště bych zelí vymačkala - ale po bitvě je každý generál. Jinak dobrý:yes:

    Odpovědět

  • mneneznas mneneznas(autorka receptu)

    Díky za bodíky a taky vaše připomínky a nápady, určitě vyzkouším na tmavém pivě to jsem ještě nezkoušela, a koleno tak to je bašta.
    Hezký podvečer všem.Jana:-K

    Odpovědět

  • Iriska Iriska

    Je to dobrůtka :yes:+

    Odpovědět

  • Mi_li Mi_li

    Se šlehačkou jsem už zkoušela, je to moc chutné. Ale jinak místo šlehačky dávám světlé nebo tmavé pivo, je to takové přeci jen pikantnější. Ale nicméně dávám samozřejmě bodík:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Kuře na zelí jsem ještě nezkoušela, ikdyž vím o něm. Musím vyzkoušet a věřím, že chutnat bude :-):yes:5.

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka

    jj kuře na zelí známéé, moc dobré taky tak děláme

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Je to dobrota:yes::yes:+4

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Taky dělám a fakt moc dobrá mňamka:yes::yes: +

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ..paajus vyzkoušej...a když místo kuřete vložíš očesnekované, osolené vepřové koleno a takto ho upečeš, tak budeš prohlášena za královnu kuchyně a nadosmrti tě bude rodina velebit...:-D

    Odpovědět

  • paajus paajus

    Mnam...Musim vyzkouset...:-p bodik :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kuře v pekáči kuře na pekáči recepty pečené kuře se zelím kuře v peřince zelný pekáček brambory,kuře a zelí v jednom pekaci zelí z lidlu pečené kuře na kysaném zelí se slehockou kuře v zelné omáčce brambory, kysané zelí v jednom pekáči jak upéct rozporcované kuře pekacky na peceni cantry pekacek kuře v peřince recepty brambory kuře se zelím v pekáči kure se zelim slehacka kuře smetana ke šlehání pokrmy s noky kuře tmavé pivo recept kuře se zelím v jednom pekáči

Zapomněl/a jsem heslo