Plněné jáhlové knedlíky s marinovaným tofu
Recept ještě nebyl hodnocenJáhly několikrát spaříme vroucí vodou, abychom se zbavili hořkosti. Pak je vsypeme do 900ml vady a přivedeme k varu. Vaříme na mírném plameni a pod pokličkou, dokud se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jáhly několikrát spaříme vroucí vodou, abychom se zbavili hořkosti. Pak je vsypeme do 900ml vady a přivedeme k varu. Vaříme na mírném plameni a pod pokličkou, dokud se…
Propláchnutou pohanku dáme vařit v osolené vodě. Ve chvíli, kdy začne voda vřít, pohanku zaklopíme a dáme na půl hodiny "odpočinout" do peřin.Mezitím necháme na troše…
Sušené houby si namočíme ve vodě, aby byly potopené a necháme je stát dokud je nebudeme potřebovat. Na sádle si osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno a necháme jí osmažit…
Díl vepřové plece opláchneme a nakrájíme přes vlákno plátky o příslušné hmotnosti. Plátky rozklepeme doširoka a do středu položíme propláchnuté, okapané a překrájené…
Vlez do sklepa, do svojeho, a vyber pěkné brambory, asi tolik, kolik jsi naučená vařit. V kuchyni brambory oloupej a podle zvyku pokrájej a dej vařit do osolené vody…
Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme je asi na 5 mm široké plátky. Kysané zelí vymačkáme a pokrájíme na drobnější kousky. Salám nebo vařené uzené maso pokrájíme…
NÁDIVKA: Na kostičky nakrájenou slaninu necháme částečně roztavit, přidáme nakrájené zelí (kdo chce, může propláchnout), krájenou kapii, trošku opepříme a krátce…
Slaninu pokrájíme a necháme ji rozpustit na pánvi. Přidáme sádlo, nakrájenou cibuli, necháme zpěnit, vložíme vepřové maso a zprudka orestujeme. Do PH dáme zelí,…
Vlez do toho kšeftu, co se mu říká Řeznictví a kup dvě větší dobré a vyzkoušené jitrnice. Když je psáno domácí, neznamená dobré, tak opravdu jen vyzkoušené nebo…
Zelí, maso a koření vaříme v tlakovém hrnci 35 minut.Na nudle uděláme tuhé těsto z mouky, vejce, soli a vody.Těsto rozválíme (jde to ztuha), placka silná asi 3 mm,…
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme větší polovinu droždí, přidáme špetku cukru, zalijeme cca 1dl vody a necháme krátce v klidu droždí…
Kyslú kapustu jemne vyžmýkame a uložíme na vymastený pekáč.Na kapustu rozložíme na kocky nakrájané tofu.Navrch rozložíme ošúpané a na plátky nakrájané zemiaky. Osolíme…
Cibuli nakrájíme a orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme předem okořeněné maso, které na cibuli opečeme. Přidáme jednu polovinu zelí a dusíme do měkka, dle potřeby…
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nakrájenou cibuli, kolečka klobásy a chvíli restujeme. Přidáme paprikovou pastu, lžíci mouky a společně ještě krátce zarestujeme.…
Zelí mírně vymačkáme od nálevu, pokrájíme a vložíme do vyššího hrnce. Zalijeme vodou jenom tak, aby bylo zelí ponořené, přidáme bobkový list a uvedeme do varu. Nastavíme…
Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu na kostičky a zelí na proužky. Jednu cibuli zpěníme na kousku sádla a přidáme hlávkové zelí. Osolíme, posypeme kmínem a lehce…
Do väčšieho hrnca pridáme rebierka, vodu a bobkový list. Privedieme k varu, znížime plameň a zakrýté varíme 45 minút.Medzitým na oleji opražíme nakrájanú slaninu, …
Zelňačka jako jídlo "chudých" má různé krajové názvy. Složení je obvykle podobné, obsahuje dostupné suroviny. Dochucení se může lišit rodinu od rodiny. V každém případě…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, na něj dáme plátky anglické slaniny, podušené kyselé zelí, klobásu a smotáme do závitků.Uděláme si cibulový základ a…
I když tyto placičky nejsou náročné na suroviny ani na přípravu, chutnají skvěle. Když je nabídnete přátelům ke sklence vína, nebo hostům na oslavě jako pohoštění, jen…
Kysané zelí je velmi prospěšné pro naše tělo a zdraví. Stejně tak si někdy musíme dopřát něco sladkého, jak se říká, na nervy. Co tak to spojit a připravit nadýchaný…
Malé rohlíčky z kynutého těsta v ústech krásně křupnou a vy ucítíte chuť dobře okořeněného kysaného zelí. Upéct je můžete jako malé slané pohoštění na oslavu, nebo jen…
Meteník je slaný koláč původem ze Slovenska. Jeho základem je kynuté těsto se zelím a uzené maso. Příjemná vůně tohoto koláče vám již během pečení provoní celou kuchyň.…
Talíř horké čočkové polévky opravdu zahřeje a zasytí. Vyzkoušejte ji připravit s kysaným zelím a smetanou, její chuť vás tak příjemně překvapí. V polévce samozřejmě…