Řízky v zelném těstíčku

Paprika Kuchařka: Paprika

Drůbeží maso 20 názorů

Suroviny

maso na řízky
300 g kysaného zelí
1 vejce
4 PL mouky
150 ml piva (kdo nechce pivní těstíčko může dát mléko)
1/2 ČL drceného kmínu
sůl
pepř
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 36 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kysané zelí vymačkáme a překrájíme. Smícháme s ostatními přísadami na těstíčko (dle potřeby přidáme tekutinu nebo mouku).

  2. Maso na řízky si naklepeme, osolíme a opepříme.

  3. Na pánev nejlépe s nepřilnavým povrchem dáme trochu oleje a na něm orestujeme maso z prudka 3-4 minuty z každé strany.

  4. Maso vyndáme, do pánve přidáme olej a dáme na ni zelné těstíčko zhruba o velikosti masa. Řízek na těstíčko položíme, přimačkneme a nahoru dáme druhou vrstvu těstíčka. Dáme pozor, aby se těstíčko po stranách spojilo a opečeme z obou stran. Podáváme s oblíbenou bramborovou přílohou a čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem. Dobrou chuť.

Poznámka

Recept mi přišel mailem, ale v originále se do těstíčka dává syrové maso. Já jsem jednou v restauraci dostala v podobném pokrmu (řízek ondráš) polosyrové maso, tak od té doby do bramboráku nebo teď do zelňáku dávám raději maso předem opečené.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 525 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řízky v zelném těstíčku

1 2

Tématické fráze: řízek v zelném těstíčkü kuřecí řízek v zelném těstíčku uzené v zelném těstíčku kotleta v zelném bramboráku kuřeci v zelném těstíčku kuřecí řízky v zelném těstíčku recept zeli v testicku uzené maso v zelném těstíčku kuřecí maso v zelném těstíčku maso v zelném těstíčku zelný soudek uzene v zelnem bramboraku uzené maso v zelném těstíčku řízek v těstíčku se zelim uzené v zelném těstíčku těstíčko na řízky rizek ze syroveho testicka rizek v zeli uzené řízky v zelí upecenej rizek

Zapomněl/a jsem heslo