Suroviny
Porce: 10 - 12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 564 kJ / 2 525 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 152,96 g |
Tuky | 175,35 g |
Vláknina | 14,34 g |
Cholesterol | 2,06 g |
Sodík | 6,31 g |
Sůl | 14,55 g |
Sacharidy | 76,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z kyselého zelí vymačkáme zelňačku, překrájíme ho a dáme ho povařit do studené vody. Stáčí jen tak půl hodinky – aby nebylo úplně rozvařené.
Krok 2: Klasickým způsobem uvaříme rýři.
Krok 3: Uvaříme natvrdo vejce, zchladíme a oloupeme.
Krok 4: Konzervy otevřeme a vyklopíme do misek.
Krok 5: Rajčata oloupeme.
Krok 6: Klobásy, papriky, rajčata a vejce nakrájíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Krok 7: Klademe vrstvy:
Polovina rýže, hovězí guláš, polovina zelí, rajčata, polovina česneku, polovina klobásek, sladká paprika, ostrá paprika, pepř Krok 8: druhá polovina rýže, hovězí maso, zbytek zelí, vajíčka, sůl, pepř, zbytek česneku, papriky, zbytek klobás, sladká a pálivá paprika, pepř, sůl. Krok 9: Rozehřejeme troubu na 250C. Krok 10: Až je rozehřátá tak celý pekáč zalijeme šlehačkou a dáme do trouby. Krok 11: Po krátkém zapečení přikryjeme alobalem a snížíme teplotu na 180C. Krok 12: A pečeme cca třičtvrtě hodiny, aby se propekly dovnitř všechny vrstvy.
Polovina rýže, hovězí guláš, polovina zelí, rajčata, polovina česneku, polovina klobásek, sladká paprika, ostrá paprika, pepř Krok 8: druhá polovina rýže, hovězí maso, zbytek zelí, vajíčka, sůl, pepř, zbytek česneku, papriky, zbytek klobás, sladká a pálivá paprika, pepř, sůl. Krok 9: Rozehřejeme troubu na 250C. Krok 10: Až je rozehřátá tak celý pekáč zalijeme šlehačkou a dáme do trouby. Krok 11: Po krátkém zapečení přikryjeme alobalem a snížíme teplotu na 180C. Krok 12: A pečeme cca třičtvrtě hodiny, aby se propekly dovnitř všechny vrstvy.
Zveřejněno 4. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kološvarák podle tety Hedy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3jjr
Moje poznámka
Kološvarák podle tety Hedy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3jjr
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 3 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno před 23 hodinami
Dort Oreo bez vajec
Přidáno 1. 7. 2025 09:58
Kuřecí yakitori
Přidáno 30. 6. 2025 21:11
Kuřecí tandoori špízy s koriandrovou omáčkou
Přidáno 30. 6. 2025 21:05
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 28 minutami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 1 hodinou
Královské žampiony
Lenka1980 před 1 hodinou
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta II
Linda 989 před 2 hodinami
Hlíva se žampiony na smetaně
Lenka1980 před 2 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Sally.K51 před 2 hodinami
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Kate_123 před 2 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Kubovat@seznam.cz před 6 hodinami
Meruňkové nanuky
bronislava před 6 hodinami
Tématické fráze:
koložvár,
kološvár,
konzerva kolosvar,
recept na kolosvar,
kološvar recept,
město kološvár,
koložvár recept,
kološvárské zelí s kroupami,
koložvár-město,
madarskej kolozvar,
kološvárské zelí skládané,
recept kolozvary madarske,
kolozvary recept,
jak uvařit zelňačku,
kolosvar skladany,
recepty po předcích,
recept na koložvar,
recept kološvár,
buřty v konzervě kde koupit,
recepty zeli kolosvar
Suroviny:
rýže,
zelí kysané,
klobása,
maso hovězí,
vejce,
paprika čerstvá zelená,
paprika čerstvá červená,
rajče,
smetana ke šlehání,
česnek,
paprika čerstvá červená,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
sůl,
pepř,
voda
Komentáře (9)
http://www.toprecepty.cz/recept/2070-kolozvarske-z...