Jednoduchá bezmasá zelňačka s křenem

Suroviny

500 g kysaného zelí
3-4 brambory
1 cibule
1 lžíce sádla
2 lžíce hladké mouky
1-2 lžíce strouhaného křenu
2 lžičky mleté papriky
cca 1,5 l vývaru (i více)
smetana na zjemnění (dala jsem trochu sladké i zakysané)
sůl
kmín
pepř
1 bobkový list
4 kuličky nového koření

Postup přípravy receptu

  1. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle. Přidáme papriku a po zamíchání mouku. Restujeme pár minut a zalijeme větší části vývaru. Přivedeme k varu a vsypeme nakrájené brambory na kousky a koření.

  2. Po asi deseti minutách přidáme překrájené zelí a s občasným mícháním vaříme do jeho změknutí. Před koncem vaření přidáme křen a dochutíme. Nakonec zjemníme smetanou, už jen prohřejeme a můžeme podávat.

  3. Tento recept vznikl ve spolupráci se . Online tam nakoupíte farmářské potraviny, čímž podpoříte lokální farmáře a výrobce a vychutnáte si opravdové jídlo.

Poznámka od kuchařky

Křen přidávejte postupně, až do požadované chuti. Kdo nemá rád křen, může přidat stroužek utřeného česneku.

Komentáře k receptu Jednoduchá bezmasá zelňačka s křenem