Křupavé bandůry plněné zelím a uzeným masem

RubyRom Kuchařka: RubyRom

Slané pečivo 8 názorů

Suroviny

250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
trocha mouky podle potřeby na podsypání
lžička soli
2 vejce
100 ml oleje
200 ml vlahého mléka
1 sáček droždí + špetka cukru
Náplň:
500 g kysaného zelí
1 malé jablko
sůl a pepř
cibule
trocha oleje
asi 300 g uzeného masa
vajíčko na potření
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme vymačkané a nakrájené zelí, osolíme, opepříme a přidáme nastrouhané oloupané jablko. Trošku podlijeme vodou, přidáme nakrájené uzené maso a dusíme doměkka. Necháme vychladnout..

  2. Droždí vsypeme do misky, přidáme špetku cukru, lžíci mouky a trochu vlahého mléka. Promícháme a necháme vzejít. Mouku prosejeme do mísy, promícháme se solí a přidáme ostatní přísady. Vše dobře propracujeme a necháme přikryté čistou suchou utěrkou vykynout na teplém místě.
    Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na stejné díly. Každý díl roztáhneme na placičku a naplníme zelím s masem. Zabalíme a klademe na plech s pečícím papírem nebo s podložkou. Necháme ještě chvíli kynout a pak potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. dozlatova.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 343 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křupavé bandůry plněné zelím a uzeným masem

Tématické fráze: bandury plněné uzeným a zelím pečivo plněné zelím a uzenym topibandura bandury recept kynuté rohlíky plněné uzeným masem bandůry toprcepty.cz slané plněné zelím uzeným kynute bandury kynute bandury videorecept uzené maso recepty uzené maso a zelí koláče plněné zelím a s uzeným masem zeli s uzeným masem recept na slané buchty s uzenym bandury recepty cz bandur pečivo recept