Rumunská sarma
Recept ještě nebyl hodnocenNa pánvi s trochou oleje osmažíme cibuli, přidáme rýži s mletým masem, sůl, pepř, asi 5-7 minut osmahneme.Sundáme a zamícháme vejce, ochutíme pepřem, solí. Směs klademe…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na pánvi s trochou oleje osmažíme cibuli, přidáme rýži s mletým masem, sůl, pepř, asi 5-7 minut osmahneme.Sundáme a zamícháme vejce, ochutíme pepřem, solí. Směs klademe…
Zemiaky uvaríme v šupke a olúpeme. Nakrájanú cibuľu opražíme na troške oleja, pridáme kapustu a na prúžky nakrájené papriky, osolíme, okoreníme a podusíme asi 20 minút…
Vopred namočenú šošovicu uvaríme do polomäkka, pridáme na kocky narezané zemiaky, osolíme, okoreníme a uvaríme do mäkka. Vlejeme šťavu s kapustou a povaríme 10 min. …
Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky, dáme vařit do poloměka. Zcedíme, necháme v hrnci a zalijeme mlékem, necháme louhovat alespoň půl hodiny-hodinu. Na pánvi…
Oloupané a omyté brambory rozkrájíme, zalijeme horkou vodou, osolíme, přidáme trochu drceného kmínu a uvaříme doměkka. Před vařením můžeme k bramborám přidat trochu…
Na rozehřátém oleji zpěňte cibuli (kdo chce, tak přidá i bobkový list s novým kořením), přidejte hlívu ústřičnou a společně dobře orestujte do lehce zlatavé barvy spolu…
Krúpy uvaríme domäkka. Kyslú kapustu vyžmýkame a narežeme nadrobno. Zemiaky nastrúhame najemno ( ako na placky ), pridáme kapustu, uvarené krúpy a hrášok. Pridáme…
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle. Přidáme papriku a po zamíchání mouku. Restujeme pár minut a zalijeme větší části vývaru. Přivedeme k varu a vsypeme nakrájené…
Klobásu rozdělte na 3 díly a každý kousek stočte do pevného šneka a propíchejte špejlí. V remosce nechte rozpálit sádlo, na kterém osmahnete klobásy z každé strany 3…
Maso nakrájíme na nudličky. Do remosky vlijeme olej, přidáme maso, okořeníme solí, pepřem, grilovacím kořením a za občasného promíchání pečeme do hněda.Pak přidáme…
File umyjeme, osusime a nakrajime na silnejsi pruhy. Cibuli nakrajime na pulkolecka, mrkev a porek na nudlicky. Na pruhy file rozlozime kysane zeli, na nej cibuli, mrkev…
Nakrájíme rohlík na kostičky a namočíme v mléce, pak přidáme nleté maso, prolisovaný česnek, sůl, pepř, kmín, majoránku,a nadrobno nakrájenou cibulku, vše promícháme a…
Jáhly třikrát spaříme a zbavíme je tím hořkosti. Dáme je vařit do vody a mléka, přidáme bujon, bobkový list a sůl.Cibulku nakrájíme na jemno a osmahneme na olivovém…
Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli, na kterou vložíme omyté a trochu naklepané hovězí plátky.Přidáme na kousky nakrájenou papriku a podlijeme vodou.Vhodíme nové koření,…
Závitky: Plátky vepřového masa naklepejte z obou stran, osolte a opepřete. Z jedné strany namažte hořčicí a položte na ně plátek uzeniny. Dále dejte na půl plátku…
Oloupané brambory pokrájíme na malé kostky a dáme uvařit v osolené vodě do měkka. Poté scedíme. Použít můžeme klidně i zbylé brambory od oběda či večeře.Zelný salát:…
V mixéru rozmixujeme tvaroh s majonézou do hladka. Přidáme smetanu a šleháme do nadýchané hmoty.Přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a vyždímané zelí (vodu můžete použít…
Ryby upravíme na delší plátky a zamotáme okurku, papriku, zelí a sepneme párátkem nebo ovážeme nití.Naskládáme do sklenice a zalijeme teplým (ne horkým) nálevem,…
kyselé zelí si překrájíme na menší kousky, tvrdý sýr a šunku nakrájíme na kostičky, přidáme majolku a zakysanou smetanu, který nám to podrží...mažeme na veky, bagetky…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme okapané, vymačkané zelí, které jsme překrájeli na kratší kousky, nastrouhaný česnek a studené vařené brambory (klidně zbylé z minulého…
Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu na kostičky a zelí na proužky. Jednu cibuli zpěníme na kousku sádla a přidáme hlávkové zelí. Osolíme, posypeme kmínem a lehce…
V receptu není uvedeno množství, neboť to si určí každý sám podle své chuti. Tyto vepřové závitky jsou velmi šťavnaté a pikantní a jako přílohu můžete podávat brambory…
Náročná jsou rána opilcova. Pokud mu chcete trochu ulevit, uvařte vyprošťovák - korhely leves. Opilecká polévka pochází z Maďarska a základem je kysané zelí. Doplňuje ho…
Přípravu bigosu začínám večer před dnem vaření. Začnu namočením hub do menšího množství vody. Potom je lehce povařím a dám do hrnce i s vodou ve které byly povařeny.Na…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 5. 5. 2024 14:01