Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žito - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Energie1 579 kJ / 377 kcal
Bílkoviny10,00 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny10,00 g
Tuky1,70 g
– nasycené0,40 g
– nenasycené1,30 g
–– mononenasycené0,40 g
–– polynenasycené0,90 g
––– omega 30,20 g
Vláknina13,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy74,00 g
– cukry2,00 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Toustový vícezrnný chléb

Toustový vícezrnný chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

K hotovému rozkvasu přidáme nabobtnané žito, zbytek mouky i ostatní suroviny a uhněteme těsto. Po kratším odpočinku (30-40 minut) ho znovu promíchneme a urovnáme do…

Vícezrnné dalamánky

Vícezrnné dalamánky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Těsto jsem dělala robotem. Nejdříve jsem si v kávomlýnku posekala na hrubší šrot pšenici a žito, sójové vločky jen částečně - zůstaly většinou vcelku. Vše jsem zalila…

Vícezrnný chleba z formy

Vícezrnný chleba z formy

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

V troše vody z odváženého množství rozmícháme cukr, droždí a několik lžic mouky (taktéž z odváženého) a necháme asi 20-30 minut kynout. Přidáme zbytek všech surovin…

Večky ŠESTIZRNKY

Večky ŠESTIZRNKY

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Alespoň 24 hodin předem si namočíme pšenici a žito. Suroviny na omládek v misce dobře vymícháme a prošleháme v hladké těstíčko, které necháme asi 45 minut kynout. …

FIT chleba

FIT chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Nabobtnaný šrot i všechny ostatní suroviny dáme do pekárny (nejprve tekutiny, pak sypké) a použijeme program Celozrnný (déle kyne i peče).Hotový vyklepneme z formy a na…

Černý pivní chleba

Černý pivní chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout. Přidáme namočený šrot a zbytek všech surovin a opět…

FITchlebík

FITchlebík

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Nabobtnaný šrot i všechny ostatní suroviny dáme do pekárny (nejprve tekutiny, pak sypké) a použijeme program Celozrnný (déle kyne i peče).

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více