Pečené ovoce s nádivkou
Recept ještě nebyl hodnocenNa podzim připravujeme často dezerty z jablek a hrušek. Připravit z nich můžeme i tento netradiční dezert, který se dá jíst teplý i studený. Pečené ovoce v sobě skrývá…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na podzim připravujeme často dezerty z jablek a hrušek. Připravit z nich můžeme i tento netradiční dezert, který se dá jíst teplý i studený. Pečené ovoce v sobě skrývá…
Tato sváteční sekaná ohromí báječnou chutí. Přidáme do ní i uzené maso, slaninu a kopřivy. Uvnitř sekané se skrývá marinovaná vepřová panenka a vařená vejce. Sekanou…
Sezona rebarbory je v plném proudu a vy už možná přemýšlíte, co upečete na víkend. Máme pro vás recept na jednoduchý rebarborový koláč, a rovnou na celý plech. Kyselkavá…
Jemné a nadýchané knedlíčky z klasického bramborového těsta se hodí do všech vývarů. Přidáním čerstvého medvědího česneku do těsta budou nejen mnohem hezčí na pohled,…
Tradiční pagáčiky vylepšené příchutí medvědího česneku budou chutnat jako příloha i drobné pohoštění k vínu nebo pivu. Využijte sezónu medvědího česneku, která netrvá…
Chřest se v posledních letech těší velké oblibě. Vyzkoušejte z něj uvařit tuto polévku. Základem je silný zeleninový vývar, ve kterém pak uvaříte hlavičky chřestu.…
Palačinky zbožňují nejen děti, ale i dospělí. Způsobů jak je podávat, nebo naplnit, je nespočet. Palačinky z kokosového mléka jsou výborné a skvěle je doplní slaďoučká…
Palačinky plněné povařeným chřestem, podávané přelité smetanovou omáčkou se slaninou a uzeným sýrem, jsou rozhodně netradiční kombinací chutí, kterou si můžete dopřát v…
Tipů na bleskové večeře není nikdy dost. Bramborové noky (gnocchi) koupíte hotové téměř v každém obchodě, ale domácím se mohou jen stěží vyrovnat. Během chvilky k nim…
Králík pečený ve slaninovém kabátku, podávaný s omáčkou s bílým vínem a knedlíčky se hodí i pro slavnostnější chvíle. Příprava vypadá složitě, ale je snadná, jen časově…
Voňavé, zlatavé a tak akorát do ruky – tyhle mini mazance jsou ideální velikonoční pokušení. Malé bochánky z jemného máslového těsta s kousky meruněk a křupavými…
Sezónní dezert, hodící se pro slavnostnější příležitosti. Přesně takový je rebarborový krém, který kombinuje chuť karamelu a nakyslé rebarbory. Dokonalá sladká tečka za…
Borůvky mají u nás sezonu v létě, kdy se stávají součástí ovocných knedlíků, buchet, koláčů. Změnou pak může být třeba tato původem francouzská galetka. Odleželé křehké…
Sezóna chřestu je krátká, o to víc si ji ale musíme užít! Zkuste ho tentokrát připravit pečený a přelitý jemnou holandskou omáčkou. Chřest je křehký, šťavnatý a tak…
Zmrzlina která spojuje sladkost zralých jahod s jemností smetany. Domácí verze této oblíbené pochoutky vyniká svou plnou chutí a krémovou konzistencí bez zbytečných…
Velice snadný, ale na chuti dokonalý koláč připravíme ze tří základních komponentů. Chlazené listové těsto v kulaté formě naplníme tvarohovou náplní, kterou doplní…
Tyto kynuté bochánky krásně voní skořicí a badyánem. Nadýchané těsto skrývá kandované ovoce a rozinky a povrch bochánků zdobí jednoduchá citronová poleva. Ozdobit je…
Sezona čerstvých jahod je tu. Z oblíbeného sladkého ovoce můžete upéct spoustu různých dobrot, jako například snadný koláč, který zpříjemní posezení s rodinou, nebo…
Vraťte se ke klasice s tímto lineckým koláčem, který spojuje jemné těsto s bohatou vrstvou tvarohové a ovocné náplně. Tento moučník je oblíbený pro svou křehkost a…
Křehké košíčky z lineckého těsta jsou oblíbenou volbou při přípravě pohoštění pro rodinné oslavy či návštěvy. Jednoduchým přidáním čokolády do základního krému získáte…
Křehké řezy s pudinkovou náplní, rybízem a bílkovým sněhem na povrchu si zajisté zamilujete. Moučník s lahodnou náplní kombinující sladký pudink a kyselkavý rybíz s…
Kdo by dokázal odolat vláčnému a nadýchanému koláčku z kynutého těsta, plněnému makovou, tvarohovou či ořechovou náplní? Tyto koláčky jsou výborné nejen na svatbu, ale i…
Tento lahodný dezert tvoří čokoládová vrstva zalitá kávovo-vanilkovým krémem z mléka, cukru, žloutku, mouky a smetany. Dezert necháme dobře vychladnout. Před podáváním…