Citronové kytičky
Recept ještě nebyl hodnocenCitronové cukroví je vždy osvěžujícím kouskem mezi ostatními druhy cukroví. Příprava je snadná, zvládne ji i začátečník. Po upečení pak můžeme vykrájené tvary slepovat…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Citronové cukroví je vždy osvěžujícím kouskem mezi ostatními druhy cukroví. Příprava je snadná, zvládne ji i začátečník. Po upečení pak můžeme vykrájené tvary slepovat…
Linecký mřížkový koláč je nejen velmi chutný, ale také krásně vypadá. Je ideálním moučníkem pro návštěvy. V tomto receptu je koláč plněný tvarohovou náplní, kterou zdobí…
Linecký mřížkový koláč je nejen velmi chutný, ale také krásně vypadá. Je ideálním moučníkem pro návštěvy. V tomto receptu je koláč plněný tvarohovou náplní, kterou zdobí…
Recept na vánočku bývá rodinným pokladem, který se předává z generace na generaci. Pokud ale ještě takový nemáte, doporučujeme Vám vyzkoušet tenhle, budete nadšeni, jak…
Droždí rozdrobíme, pocukrujeme a zalijeme trochou vlahého mléka. Misku překryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme kvásek a…
Receptů na královnu svátečního stolu vánočku existuje opravdu nespočet, tento recept je však jiný v tom, že v těstě jsou přidané nastrouhané brambory, díky kterým bude…
Nevíte, jaký nový druh cukroví připravit na vánoční tabuli? Výborná kolečka, provoněná citrónem, slepená punčovou hmotou s ořechy a pikantní marmeládou, v čokoládové…
Máte chuť na sladké cukroví s čokoládou? Tyto výborné sušenky z lineckého těsta si určitě oblíbíte. Po upečení je namočíte do čokolády v silikonové formičce, necháte…
Klasický kynutý velikonoční mazanec připravíme z těsta, do kterého přidáme štědrou dávku másla a rozinky. Vykynutý mazanec potřeme vejcem, posypeme plátky mandlí a…
Beránek nesmí na Velikonoce jako tradiční symbol chybět. Vyzkoušejte tuto verzi s vlašskými ořechy a hořkou čokoládou. Beránka navíc provoní trochu rumu. Beránek s…
Období adventu je dlouhé hlavně pro děti, které čekají na Ježíška. Zkraťte si toto čekání společným pečením voňavých medových perníčků. Jsou snadné a po upečení je…
Cukroví, které můžete udělat na poslední chvíli, to jsou přesně tyto sladké brambory. Těsto připravíme z mletých ořechů, čokolády a cukru. Uvnitř brambory se pak skrývá…
Oblíbeným masopustním, nebo také velikonočním, cukrovím jsou fánky, zvané též boží milosti a připravují se jako pohoštění pro koledníky. Většina z nás je zná smažené,…
Ano, takový recept přesně patří k předvánoční době. Výborné kynuté těsto, lahodná a sladká ořechová náplň. Moučník voní rumem, skořicí a máslem. Navíc je i ozdobou stolu…
Suroviny na těsto zpracujte rukama a nechte 15 minut odpočinout v lednici. Mezitím nakrájejte jablka na malé kostičky 1x1cm (strouhaná jablka pustí moc šťávy). Brusinky…
Na svatého Martina se tradičně připravují drobné rohlíčky plněné náplní. Připravíme je z kynutého těsta, naplníme výbornou ořechovou náplní ovoněnou skořicí a upečeme je…
Arašídové řezy plněné žloutkovým krémem připravte na nedělní odpoledne, nebo pro posezení s přáteli. Nejsou složité, jak se může na první pohled zdát, zato jsou výborné…
Ze známého amerického seriálu k nám také pronikly sladké nadýchané donuty. Jsou velmi podobné našim tradičním koblihám. Donut vykrojíme z kynutého těsta, usmažíme v…
Koblihy jsou vítaným zpestřením našich jídelníčků. I když nepatří zrovna k dietním pokrmům, jsou to stálice v oblíbenosti. Jednou za čas se hodí zakousnout do kyprého…
Máte rádi koblihy, ale vyhýbáte se smaženým moučníkům? Zkuste si koblížky upéct v troubě na plechu nebo třeba ve formičkách na muffiny. Tyto koblihy jsou nejlepší…
Linecké těsto je v tomto receptu základem pod vrstvou smetanovo-pudinkového krému, na kterém jsou rozmístěny kulaté sladkokyselé mirabelky. O finální efekt se postará…
Toto těsto se hodí jak na vánočku, tak i na velikonoční mazanec - je jen na vás co z něj vytvoříte. Zatímco uplést vánočku z několika pramenů umí dnes málokdo,…
Jidáše ze sladkého kynutého těsta se připravují tradičně na Zelený čtvrtek. Těsto ochutíme medem, muškátovým oříškem a rozinkami. Drobné pečivo před pečením ozdobíme…
Čerstvé donutky, vám zaručeně zlepší den! Každý kousek s lahodně křupavou skořápkou a jemně měkkým srdcem je požitkem pro vaše chuťové buňky. Zda zvolíte na ozdobení…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno 20. 5. 2024 15:20
Nevyhazujte přebytečnou zeleninu! Jednoduchý recept, jak ji zpracovat, vám ušetří peníze
Křehké, lehké a krásně barevné: Návod na pravé makronky podle profi cukrářky
Jak si poradit, když vám při pečení chybí náčiní: Formičku nahradí lžička nebo panák, místo válečku poslouží láhev