Zdobené smrčky
Recept ještě nebyl hodnocenZe surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout.Vyválíme plát a vykrajujeme stromečky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout.Vyválíme plát a vykrajujeme stromečky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. …
Mozečky udusíme na másle. Telecí maso i vepřové jazyky uvaříme doměkka v mírně osolené vodě. Z másla, hladké mouky a části vývaru připravíme bešamel.Uvařené telecí maso…
Žloutky s cukrem a kokosovým mlékem svaříme na pánvi a necháme vychladnout.Dýni hokkaido nakrájíme na kostičky a uvaříme do měkka. Vše přendáme do mixéru, přidáme…
Nejdřív připravíme koláče. V míse máme mouku, do které uděláme ďůlek, do něj dáme kvasnice a trošku cukru. Na to nalijeme mírně ohřáté mléko. Necháme kvasnice chvíli…
Nakrájame slaninu na kocky a vyškvaríme. Pridáme nadrobno narezanú cibuľu a opražíme. Vložíme na kocky nakrájané zemiaky a očistený kel, osolíme, zalejeme vývarom a…
Do dvou misek připravíme dva druhy marinády. Maso očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na úzké plátky. Polovinu dáme do tmavé a polovinu do světlé marinády, na 5-6…
Do mísy dáme prosátou mouku, citronovou kůru, cukr, změklé máslo, prášek do pečiva, žloutky. Všechno dobře zpracujeme na hladké těsto a necháme půl hodiny v chladu…
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Mléko přivedeme k varu a ihned odstavíme. Ještě horké brambory šťouchadlem rozmačkáme, dosolíme,…
Rýži vaříme ve vývaru pod bodem varu 20 minut. Pražené arašídy posekáme (např v sekáčku, nebo je dáme do sáčku a rozbijeme je paličkou). Červené a zelené papriky…
Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme ořechy a rozpuštěné máslo.Těsto dáme na půl hodiny ztuhnout do lednice.Jablka nastrouháme (můžeme okrájet slupku, já neokrajuji) na…
Pierogi z kaszy jaglanej z serem Lista produktów tradycyjnych Ves Slomiana leží v podkarpatském województwie, okrese starowolskim, středisko (gmina) Pysznica.…
Kuře vykostíme, vzniklý plát lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Mleté hovězí maso lehce osolíme, opepříme a dobře promícháme se žloutkem a vínem. Uzené nakrájíme na…
Máslo utřeme se solí a žloutky do pěny, přidáme vařené, prolisované brambory, strouhaný sýr a vše přelijeme horkou vodou, ve které se brambory vařily a mlékem.Do polévky…
Máslo necháme povolit. Z mouky, másla, cukru, nastrouhaných oříšků, vanilkového cukru, rumu a žloutku vypracujeme vláčné těsto, zabalíme ho do fólie a necháme v chladu…
Do misky připravíme kvásek z 1 lžíce mouky , 2 lžic vlahého mléka, 1 lžičky cukru a 20 g droždí. Promícháme, zakryjeme a necháme na teplém místě vzejít.Zatím do mísy…
Ve vlažné vodě rozmícháme lžíci cukru, droždí a 2-3 lžíce mouky (vše z odvážených přichystaných surovin) a tento kvásek necháme 20 minut kynout.Pak k němu přidáme zbytek…
Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, lžíci cukru a 2 lžíce mouky (vše z připraveného, odváženého množství) a necháme 20 minut pracovat.K hotovému kvásku přidáme zbytek…
Zahřejte žloutky a Salko, prošlehávejte.Do mísy přidejte žloutky, Salko, rum a vanilkový cukr, vše smíchejte a přimíchejte kakao.
Rýži uvaříme v mléce se špetkou soli na kaši. Necháme vychladnout, během chladnutí občas promícháme. Z bílku ušleháme sníh.V míse vymícháme máslo se žloutkem a přidáme…
Listy sparíme vo vriacej vode a necháme otiecť.Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.Pridáme narezané huby, kukuricu, hrášok a zakryté dusíme 10 min. Ak treba, podlejeme…
Dáme vařit do většího hrnce dostatečné množství osolené vody na těstoviny (počítá se cca na 100 g těstovin 1 litr vody). Na třech lžících olivového oleje orestujeme na…
Dáme do mísy žloutky, rozpuštěné máslo, mléko, citronovou šťávu, hořčici a trochu sladké papriky.Promícháme a postavíme do hrnce s horkou vodou (vodní lázeň) a šleháme…
Ze všech surovin vypracujeme těsto. Necháme 30 minut odpočinout. Těsto rozválíme na plát a formičkami vykrajujeme různé tvary. Pečeme na 180 °C do zlatova.Slepujeme…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme zabalené ve fólii přes noc v chladu odležet.Vyválíme rohlíčky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme asi 10…
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Jak na nejlepší kuře? Upečte ho s nádivkou jako v MasterChef Česko!
Jak dlouho vydrží maso v mrazáku? Poradíme, jak ho správně uchovávat, aby zůstalo jedlé
Retro okénko: Kuličkové žvýkačky se dříve prodávaly na poutích a podle pamětníků stávaly korunu, dnes za ně dáte i skoro stovku