Arašídové nanuky

Merylas Kuchařka: Merylas

cca 10 ks - dle velikosti Moučníky , Nepečené a mražené 0 názorů

Suroviny

500 ml mléka
80-100 g krupicového cukru
1 žloutek
30 g kukuřičného škrobu (Maizena, Gustin)
70 g nesolených arašídů
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zhruba dvě třetiny mléka vlijeme do rendlíku, přidáme cukr a necháme zahřát. Ve zbytku mléka důkladně rozmícháme žloutek a kukuřičný škrob, za stálého míchání přidáme do rendlíku a krátce povaříme, zhruba tři minuty. Nakonec přidáme jemně nastrouhané arašídy, necháme ještě projít varem a odstavíme.

  2. Vzniklou směs necháme za občasného promíchání jen mírně zchladnout, ještě teplou plníme do formiček na nanuky. Teprve naplněné neuzavřené formičky necháme vychladnout, vložíme držátka a dáme do mrazničky důkladně zmrazit.

  3. Nanuky se lehce vyjmou, když formičky krátce ponoříme do horké vody.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Arašídové nanuky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo