Jarní pozdrav
Recept ještě nebyl hodnocenJarní pozdrav v podobě dortu udělá radost celé rodině. Dort ve tvaru květináče, doplněný květy z modelovací hmoty a jedlými kamínky, krásně ozdobí sváteční stůl, a může…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jarní pozdrav v podobě dortu udělá radost celé rodině. Dort ve tvaru květináče, doplněný květy z modelovací hmoty a jedlými kamínky, krásně ozdobí sváteční stůl, a může…
Helena Růžičková uměla rozesmát i dobře pohostit. Sama jídlo milovala a s láskou ho chystala rodině i přátelům. Její recept se řadí k osvědčené klasice. Tento poctivý a…
Pečení beránka ze sladkého těsta patří mezi oblíbené velikonoční tradice. Po upečení je nejjednodušší zdobení vychladlého beránka lehce pocukrovat jemným moučkovým…
Jarní pozdrav v podobě dortu udělá radost celé rodině. Dort ve tvaru květináče, doplněný květy z modelovací hmoty a jedlými kamínky, krásně ozdobí sváteční stůl, a může…
Jemný a nadýchaný kokosový mazanec je skvělou velikonoční pochoutkou, která ozvláštní sváteční stůl. Díky kokosu má příjemně exotickou chuť a zůstává dlouho vláčný.…
Univerzální těsto, které se hodí na mazance, vánočky, bochánky, případně i buchty. Kynuté těsto je základem české sladké kuchyně. Různými náplněmi a příchutěmi vám má…
Slepované křehké linecké cukroví nemusíme připravovat jen na Vánoce. Z těsta vykrojíme libovolné tvary, po upečení je slepíme marmeládou a cukroví posypeme voňavým…
Jemné, příjemně sladké kynuté pečivo tvarem připomínající provaz. To jsou tradiční velikonoční jidáše či jidášky. Po upečení se ještě horké potírají medem a zchladlé je…
Pokud máte doma listové těsto a také ratolesti, co by si chtěli k Velikonocům něco upéct, jste tu správně. Z těsta vykrojte tvary zvířátek a po upečení je slepte…
Mazanec je tradiční české pečivo z kynutého těsta oblíbené nejen na sváteční stůl. Jeho příprava je jednoduchá a výsledek skvostný.
Beránci jsou tradičně pečeni na Velikonoce jako jeden z jejich symbolů. V tomto receptu je beránek je z nadýchaného těsta, ve kterém najdete také kousky kandovaného…
Vánoční perníčky můžete péct už s první adventní nedělí. Těsto má být plné medu a perníkového koření. Zpracovat jej můžete i den dopředu a nechat v chladu odležet.…
Vánoční perníčky můžete péct už s první adventní nedělí. Těsto má být plné medu a perníkového koření. Zpracovat jej můžete i den dopředu a nechat v chladu odležet.…
Voňavé kynuté koláčky ve tvaru vajíčka jsou perfektní velikonoční pochoutkou. Nadýchané těsto, lahodná náplň a krásný slavnostní vzhled rozzáří váš sváteční stůl.
Slané koláče můžeme jíst teplé i studené. Hodí se k obědu i večeři, nebo si je můžeme vzít jako vydatnou svačinu na cesty. Na výběr máme z mnoha druhů náplní, skvělá je…
Ochutnejte netradiční velikonoční pečivo. Každý kousek této neobvyklé dobroty je vzpomínkou na staré receptury, které se dědily po generace. Vzpomínka na dávné časy…
Máte vytipovaného koledníka, kterému chcete udělat radost? Nebo chcete připravit netradiční dárek k Mikuláši? Ona se během roku může vyskytnout i jiná příležitost pro…
Perníčky jednoznačně patří k vánoční atmosféře. Jejich chuť a zdobení potěší každé malé dítko. Medové kořeněné těsto provoní doslova celý dům a s vykrajováním vám jistě…
V domácí pekárně připravíme těsto na vánočku nebo mazanec velmi snadno. Ochutíme ho rumem, sekanými mandlemi a brusinkami. Poté z těsta vytvarujeme vánočku nebo mazanec…
Krásný věnec z kynutého těsta ozobí váš velikonoční stůl. Připravíme ho ze 3 dílů těsta, dva vrchní spleteme do copu, který spojíme do věnce. Střed věnce ozdobíme…
Mazanec patří k tradičním symbolům Velikonoc. Vláčné kynuté těsto vytvarujeme do bochánku, který před pečením nastřihneme do kříže a posypeme mandlemi. Na snídani pak…
Klasický kynutý sladký bochník, který voní po másle a citronu, posypeme mandlovými plátky a dozlatova upečeme. Péct ho můžeme nejen tradičně na Bílou sobotu, ale i mimo…
Mazanec patří k Velikonocům jako vánočka k Vánocům. Připravte pro malé koledníky verze kynutých mazanců, které si mohou odnést jako výslužku. Jemné těsto doplní…
Chinois je francouzský koláč z kynutého těsta. Tvoří ho šneky plněné mléčnou náplní a rozinkami. Celý koláč po upečení navíc potřeme oslazenou vodou. Přípravu těsta…